Vedete România: De ce a câştigat Ştefan Stan "Vocea României"? 6 explicaţii

Rezultatul final al show-ului Vocea României, difuzat de Pro TV, a stârnit multe controverse. Mai mulţi au fost cei care au considerat că decizia finală nu a fost una corectă, decât cei care au susţinut că Ştefan Stan a meritat să câştige.
Rezultatul final al show-ului Vocea României, difuzat de Pro TV, a stârnit multe controverse. Mai mulţi au fost cei care au considerat că decizia finală nu a fost una corectă decât cei care au susţinut că Ştefan Stan a meritat să câştige. Chiar dacă au trecut mai bine de două săptămâni de la decernarea premiului Vocea României, încă mai există controverse. O discuţie liberă despre acest subiect poate să scoată la lumină o serie de motive pentru care bărbatul de 34 de ani a devenit marele câştigător.

Aşadar, în cele ce urmează vor fi prezentate şase dintre motivele pentru care Ştefan Stan a fost desemnat Vocea României, nelămurire pe care a avut-o chiar şi câştigătorul imediat după ce a fost anunţat rezultatul final.
"Nu ştiu dacă am câştigat pentru că au stat hainele astea pe mine într-un fel. Dacă ăsta a fost motivul, atunci nu este meritul meu. Este meritul designerului de aici care aşa m-a văzut. Eu am venit să cânt. Am cântat cu sufletul. Probabil că din bucăţica asta pe care am dat-o eu au simţit şi cei care au votat. Nu pot spune că am câştigat din cauza aspectului fizic, hai să fim serioşi. Nu sunt un frumuşel", încearcă să-şi explice victoria câştigătorul trofeului Vocea României şi al marelui premiu de 100.000 de euro.

1. Are personalitate din punct de vedere muzical


Ştefan Stan este artistul care preferă să cânte altfel, decât să cânte corect. Este ciudat, dar este o afirmaţie pe care a făcut-o chiar antrenorul lui, Smiley, într-una dintre ediţii.

După prestaţia din show-ul live, Smiley i-a spus: "M-am obişnuit ca tu să nu cânţi corect, dar tocmai ăsta e farmecul".

Ştefan Stan are abilitatea extraordinară de a-şi pune amprenta pe piesa pe care o cântă şi să o facă piesa lui, chiar dacă este deja hit. În plus, după spusele lui Smiley, Stan are o voce cum nu mai există astăzi în muzica românească. "Ştefan are o carismă cu care s-a născut. Eu, în ceea ce îl priveşte pe el, nu am făcut decât să şlefuiesc pe ici, pe colo. Pentru Ştefan ştiu exact ce vreau să fac. Nu ştiu cât de comercial va fi, dar îmi voi da silinţa să fie auzit şi plăcut de cât mai mulţi oameni. Îi voi da lui ceva ce nu s-a mai cântat până acum în România. Nu există genul acesta acum în România pentru că nu a fost vocea care să cânte genul acesta. El este o voce care are multă personalitate şi stilul pe care voi merge îi va pune în valoare exact vocea asta pe care v-a arătat-o şi cu care a câştigat Vocea României", a declarat artistul, pentru Gândul.

2. Ştefan Stan şi Andra, duo câştigător


Dacă există un artist în România construit să câştige, acesta este Andra. Vedeta a reuşit să demonstreze de-a lungul timpului că este un pariu câştigat din prima.
Acesta a fost şi norocul lui Stan, duetul cu soţia lui Măruţă. Susţinătorii lui Ştefan Stan şi fanii Andrei au fost cuceriţi definitv de interpretarea peisei "Vivo per lei" şi au votat în consecinţă. Smiley s-a ridicat în picioare pentru acest duet. "Vocea lui Ştefan are o personalitate extraordinară, o recunoşti din mii de voci". "Îi mulţumesc Andrei că a avut amabilitatea de a cânta cu mine", a spus Ştefan Stan.



3. Smiley + Cosmote = câştig


Sponsor principal Cosmote, antrenor Smiley, iată o altă legătură care ar fi putut să pună umărul la această decizie. Este adevărat că decizia finală a fost dată de public, dar să nu uităm cât de uşor poate fi acesta influenţat. Există o replică celebră care sună aşa: "Minţim poporul cu televizorul".

Şi, pentru că tot am adus vorba de Smiley, trebuie amintit faptul că şi el, la rându-i, este un artist pe val, un artist popular, iar acest lucru nu a făcut decât să-i ridice cota elevului său. Piesele alese de-a lungul timpului şi promovarea pe care i-a făcut-o au fost alte plusuri pentru Ştefan Stan, conferite chiar de antrenorul său.

 

4. O poveste tristă şi câteva lacrimi mişcă şi munţii din loc


Pe tot parcursul show-ului, Ştefan Stan a mizat pe emoţie şi pe tendinţa omului de a compătimi. A plâns, a povestit despre marea dragoste pe care a trăit-o în America, din cauza căreia a suferit foarte mult, dar şi despre faptul că nu a fost susţinut niciodată de părinţi în această dorinţă a lui de a deveni artist.

 "Tata mi-a spus: 'Tu o să fii un mărăcine. Dacă tu ai să înfloreşti vreodată ca muzician, o să fii un mărăcine printre flori'. El aşa m-a văzut, a fost foarte dur şi negativist. Niciodată nu mi-a dat speranţa asta", a spus câştigătorul.

 În plus, susţinerea mamei, venită abia în ultima ediţie în studiou, a fost iarăşi un element care i-a adus concurentului voturi... "emoţionale". Nu de puţine ori, Ştefan Stan a fost auzit că şi-ar dori să vină şi mama lui în platou, dar că ea l-a refuzat întotdeauna.

 

5. Singur, 34 de ani, cu pieptul dezgolit şi vocea răguşită


Pentru majoritatea femeilor aceasta este combinaţia fatală, iar proiectul Ştefan Stan a fost construit urmărind fix aceste elemente. Enigmatic, sensibil, bărbat, talentat sunt alte trăsături care l-au ajutat să câştige lupta cu sexul frumos. Mai mult decât atât, faptul că, poate şi numai aparent, reuşeşte să se păstreze extrem de relaxat pe scenă şi sigur pe el, provoacă fiori oricăi femei romantice.

6. Publicitatea negativă e tot publicitate


Ştefan Stan a fost creionat de-a lungul emisiunii ca un personaj care s-a descurcat singur în viaţă, chiar dacă nu a făcut-o întotdeauna pe căi ortodoxe. În acest context, s-a spus despre el că i-ar fi spart maşina Loredanei în urmă cu ceva ani.

Un fapt care nu a fost probat niciodată, despre care nu s-a vorbit decât o dată, însă, în esenţă, asta l-a ajutat să rămână în mintea publicului, l-a scos pe Stan în faţa celorlaţi.

Mai apoi, a fost descoperit ca şi artist, iar la final a plăcut şi a fost desemnat câştigătorul show-ului Vocea României.

10 Ianuarie 2012
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • doriana pe 25 Ian 2012, 21:31
    Stefan Stan

    A castigat pentru ca asa a vrut echipa de marcheting. Pentru ca se stie ca mintim poporul cu televizorul. Ca nu e in realitate asa cum ne-a fost vandut.Si mai lasa-ne cu textul ca esti singur. Fii barbat si recunoaste ca ai o iubita dar o tii la dos ca asa da bine in tablou.

    2
    2

  • Cata pe 21 Ian 2012, 08:37
    Terminati cu prostiile

    Acelas lucru ii pitem spune si despre ceilalti concurenti nu conteaza cine a castigat ideea este ca in rom avem f multe pers talentate . Putem comenta ce sa intamplat la rom au talent nu avem noi atati oameni talentati in rom aia a fost hotie ce draq tot cine vor ei castiga :))

    0
    1

  • Theo pe 19 Ian 2012, 22:58
    Ce nu face oportunistul pentru ranking...! Nu?

    Articol de 1 leu si cin'spe bani. Dar, postat pentru ca numele Stefan Stan aduna click-uri fara sa faci vreun efort de a-ti imbunatati site-ul. :P Si, ce nu face adunatorul de click-uri pentru un ranking mai bun, mai ales cand... ii cam lipseste?! Iar rank-ingul inseamna BANI, nu, "stimata" doamna autoare? :)))))))))

    3
    1

  • adriana pe 14 Ian 2012, 19:26
    despre Stefan Stan

    Felicitari! Stefan Stan a castigat cu o voce frumoasa si prin multa munca...acest subiect din ce castiga?din barfa!

    3
    3

  • ralu pe 11 Ian 2012, 12:17
    stefan stan

    mai CRETU, daca crezi ca esti asa tare in ale cantatului de ce nu iesi la rampa. Stii tu, dupa razboi multi eroi

    8
    1

  • ica pe 11 Ian 2012, 10:25
    vedete Romania

    Cinste lui ca a castigat.succes pe mai departe. parerea mea:comentarii ar fi fost indiferent care ar fi castigat .

    11
    3

  • rrr pe 11 Ian 2012, 10:21
    stefan

    duetul Stefan cu Andra a fost senzational mai ales ca a urmat duetului Loredana Dragos si acest lucru a adus un plus la votul final ! Oricum toti sunt castigatori si ne vor incanta de acum incolo !

    11
    3

  • alina pe 11 Ian 2012, 09:40
    explicatia e numai una

    Stefan STan a castigat pt ca are fani care l-au votat. simplu! a avut mai multi fani decat iuliana, dragos etc!!! si asta se vede...pe fb

    13
    4

  • CRETU pe 11 Ian 2012, 06:16
    e varza stefan dar si smiley e la fel

    ARE O VOCE CUM NU MAI EXISTA IN ROMANIA AZI- zise "marele " artist smiley! ha..ha...ha! pai uite cine vorbea, cel care nu are voce DELOC! smiley e varza! cum sa stie el ce insemna voce buna?st5efan stan a cantat f prost! nu are o tehnica vocala buna, nu are vibrato si a falsat la greu! pai cum adica vocea ca a sa nu mai exista cat timp el e varza? smiley are notorietate dar ca el pot canta si eu, unu care nu am uircat in viata mea pe o scena, ba jur ca pot canta mai bine decat smiley! astia-s artisti? unde-s marile voci ale romaniei? unde-s adevaratele talente? stau in umbra acestor nonvalori promovate excesiv de radio si tv? rusine romania! in tara asta nimic nu-i cum trebuie sa fie! totul e cu fundu-n sus.......

    19
    19

  • Cris pe 11 Ian 2012, 01:00
    Trist

    Acest subiect nici nu merita sa il comentez.... Pacat....asemenea mediatizare.....pentru nimic...in esenta...dar asa se intampla adesea....pacat...da, poate, este un barbat sarmant....dar atat.

    14
    18

  • maria pe 11 Ian 2012, 00:58
    bravo lui!

    Sunteti mai mult decat rautaciosi! Punctele 1 si 2 au fost corect evaluate: are o inclinatie si o personalitate aparte in muzica iar duo-ul cu Andra iti da fiori ori de cate ori il asculti. Faza cu Cosmote +Smiley nu poate fi probata, cu atat mai mult cu cat a ajuns in finala votat tot timpul primul in echipa sa (pct.3); povestea trista ati scos-o voi ziaristii mai devreme decat a fost de fapt, numai pentru a-l scoate din carti; mai trebuia sa spuneti ca a plans cand s-a dus la ... si a vut un rateu! Trista poveste nu, la 34 de ani! Sunteti caraghiosi cu acest argument(pct.4); - pct.5: si Puschila a incercat la Maruta sa sugereze ca este votat de femei ca le-ar da pe spate cu fizicul si mi-a placut de el ca i-a adus aminte cacacioasei ca el a venit sa cante nu la altceva...iar vocea este intr-adevar ceva nou si de valoare in peisajul plin de urlatori din muzica romaneasca, cu atat mai mult cu cat nu s-a straduit sa imite si sa copieze pe nimeni si pct.6, fiecare antrenor a dorit sa-si promoveze elevul lui in detrimentul celorlalti. Simtind pericolul, Loredana a aruncat bomba iar cand s-a dovedit ca a fost un fas, a facut-o pe niznaiul! In concluzie: a castigat ca nu s-a strofocat sa fie cel mai tare, nu si-a facut un tel din a castiga banii ci din a cuceri publicul cu glasul si stilul lui. Si publicului i-a placut asta: ca dovada: a fost la ani lumina de ceilalti concurenti! Cat il priveste pe Dragos, cu propaganda si lista de succese nu l-a invins pentru ca nu a convins!

    17
    6

  • rodica pe 11 Ian 2012, 00:02
    stefan stan

    nu stiu de ce sunteti atat de mirati ca a castigat. pur si simplu a placut asa cum este el.! urmariti cand si cand pe pagina lui de fb sa vedeti ca atunci cand scrie el ceva in 5 minute are peste 100 de like! cati artisti de la noi se pot lauda ca in permanenta au peste 100 de fani care le urmaresc miscarile?si pe oamenii astia tot cosmote ii face sa dea like ? plus ca s-a vazut clar ca smiley l-a vrut de la inceput pe catalin dobre. Pur si simplu pe stefan stan imi face placere sa il ascult intruna intruna nu am nevoie de acute si arii.ii ascult mereu piesele pe youtube si vreau si alte piese.

    29
    5

  • anonimus pe 10 Ian 2012, 21:20
    PDL

    a castigat ca e in pdl si toti membrii pdl (inclusiv tatal unui prieten) au primit mesaje in noaptea concursului sa voteze cu asta

    16
    22

  • lupulescu oana pe 10 Ian 2012, 20:29
    stefan stan

    Stefan stan marturisesc nu s-a aflat intre preferatii mei.A crescut odata cu fiecare etapa a acestui concurs,a evoluat si din punctul meu de vedere a trait acest concurs la cote maxime,a dat totul pe scena ,a reusit sa-mi capteze atentia prin modestie,carisma,frumusete,profesionalism ,a ajuns sa se numere printre preferatii mei

    23
    8

  • basilio pe 10 Ian 2012, 17:54
    noroc

    au fost destule persoane valoroase la Vocea Romaniei, care au ajuns sau nu in finala. dar discutand strict despre cei patru finalisti, doar daca ar fi castigat adolescenta aia as fi fost personal nemultumita (pe mine ma everveaza vocea ei... parca o tine cineva de nas cand canta). baietii...fiecare are ceva special: stan are un timbru pe care il recunosti dintr-o mie, chircu are o voce care te unge la suflet, iar sanda acopera o gama larga de tonalitati. restul a fost noroc.

    22
    3

  • ana pe 10 Ian 2012, 11:46
    stefan stan

    invidiosi sunt altii ca unii au talent si un pic de noroc de inteligenta nu mai zic pentru ca in cazul in care nu o avea nu ajungea unde este felicitari stefan esti un barbat frumos si matur care stie ce vrea de la viata lui gura lumii e rea da asta te face mai tare..:)

    30
    3

  • anna pe 10 Ian 2012, 11:10
    stefan stan

    A castigat pentru ca a fost votat! Cum, de ce, cand si de catre cine, nici numai conteaza! Faptul ca oamenii au vazut in el "Vocea Romaniei", ar trebui sa spuna multe lucruri. Iar pentru cei care s-au saturat de el, ma intreb daca de manelisti nu v-ati saturat...

    32
    6

  • onutta21 pe 10 Ian 2012, 10:55
    ***

    m-au disperat de ceva timp cu STAN asta , pe unde citesc tot de el dau

    10
    14

  • lucia dan pe 10 Ian 2012, 10:38
    stefan stan

    M-am simtit ca la alegerile prezidentiale:ce-am votat si ce-a iesit!

    20
    15

  • ella pe 10 Ian 2012, 10:31
    ella

    Ce comentariu "dastept", cata inteligenta...

    13
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod