"Vantage Point", un film de urmarit

Daca nu ai ce face saptamana asta si vrei sa vezi un film, poti sa-ti faci rezervare la cinematograf. In ceea ce urmeaza iti voi prezenta unul care merita vazut.
Daca nu ai ce face saptamana asta si vrei sa vezi un film, poti sa-ti faci rezervare la cinematograf. In ceea ce urmeaza iti voi prezenta unul care merita vazut.

Actiunea


In ziua in care se desfasoara cel mai important Summit din Spania, presedintele Statelor Unite, interpretat de William Hurt, este impuscat in ciuda faptului ca paza de care beneficiaza este formata din profesionisti, doi agenti secreti, Taylor si Barnes.

Intreaga actiune, care incepe din momentul atacului, este prezentata din opt unghiuri, de opt ori, vazuta de opt persoane diferite. Insa, trei dintre acestia sunt deosebit de importanti. Asadar, acum intra in scena Rex Brooks, interpretata de Sigourney Weaver, care este un producator de stiri dornic sa prinda intregul evenimen, Thomas Barnes, interpretat de Dennis Quaid, agentul secret care este insarcinat sa-l gaseasca pe terorist si Howard Lewis, interpretat de Forest Whittaker, un turist care a reusit sa filmeze intreaga scena.

Incet, incet toti acestia ajung sa colaboreze, intr-un fel sau altul, pentru a rezolva cazul.

Asa cum spuneam si mai devreme, structura peliculei este una ciclica. Actiunea este prezentata din perspectiva fiecarui personaj in parte, o data si inca o data, pe tot parcursul actiunii. Chiar daca a riscat ca filmul sa devina usor obositor, regizorul Pete Travis a jucat o carte mare.

El a reusit sa pastreze fiecare piesa a acestui puzzle, numit "Vantage Point", la fel de fresh si de completa chiar daca aceasta prezentare putin exagerata ar fi putut sa reduca din interesul pe care spectatorul l-ar fi avut pentru acest film.

Titlul din limba romana, "Fiecare vede altceva", este foarte sugestiv si sustine perfect intreaga actiune.

Personaje principale si regizor


Rolurile principale ale acestei productii au fost asigurate de Dennis Quaid - Thomas Barnes, Matthew Fox - Kent Taylor, Forest Whitaker - Howard Lewis, Sigourney Weaver - Rex si William Hurt - President Ashton. Regizorul productiei este Pete Travis

Dennis Quaid

Actorul s-a nascut in Huston si este fiu de electrician. A studiat actoria la liceu si mai departe la colegiu, dar a abandonat studiile pentru a pleca la Los Angeles unde a avut ocazia sa-si inceapa cariera. S-a facut remarcat cu rolul din "Breaking Away", in anul 1979, si a fost foarte apreciat de critici pentru personajul Gordon Cooper, pe care l-a interpretat in pelicula "The Right Stuff", in 1983.

In afara faptului activitatilor din lumea filmului, Quiad este si muzician, cantand alaturi de colegii lui in trupa "The Sharks". In anul 2003 a primit o nominalizare la Globul de Aur pentru rolul din "Far from Heaven" si, in plus, are inca noua nominalizari la diverse festivaluri din domeniu si 5 premii adjudecate.

Matthew Fox

Fox s-a nascut Abington, Pennsylvania si a crescut la o ferma. In adolescenta a fost admis la Deerfield Academy din Massachusetts, iar apoi a urmat cursurile Universitatii Columbia, unde a jucat fotbal in echipa de fotbal a facultatii si, de asemenea, s-a remarcat la cursurile de economie.

Initial a vrut sa faca o cariera in domeniul cifrelor, pe Wall Street, dar soarta ii rezervase altceva. In showbizz a intrat cu ajutorul unei prietene de-a mamei lui care era agent la o agentie de modelele si care l-a incurajat sa urmeze aceasta cale. De aici, pana la Hollywood nu a mai fost decat un pas. Pe langa nominalizarea, din 2006, la Globul de Aur pentru rolul din "Lost", Fox a mai primit inca 11 nominalizari si 3 premii.

Forest  Whitaker

S-a nascut in Longview, Texas si in prima faza si-a canalizat intreaga activitate catre fotbal, primind o bursa in acest domeniu pe vremea cand era la colegiu. Mai tarziu s-a transferat la USC unde si-a concentrat atentia pe muzica. Aici a castigat alte 2 burse ca si tenor.

Actoria a poposit in viata lui in momentul in care a ajuns la o institutie de invatamant din Berkeley. Si-a facut debutul actoricesc la varsta de 21 de ani in comedia "Fast Times at Ridgemont High", in anul 1982, unde a interpretat rolulul unui... fotbalist.

In anul 2007 a primit un premiu Oscar pentru rolul din "The Last King of Scotland", si, in plus, mai are inca 35 de premii castigate si alte 16 nominalizari.

Sigourney Weaver

Numele de botez al actritei este Susan Alexandra Weaver si s-a nascut la New York. Tatal ei a fost producator de televiziune, iar mama o actrita din Marea Britanie care a renuntat la cariera pentru a avea grija de familie.

Dupa o copilarie in care vesnicele persoane din jurul sau erau dadacele si guvernantele, la 14 ani a hotarat sa-si schimbe numele din Susan in Sigourney, inspirata fiind de personajul principal din pelicula "The Great Gatsby".

Debutul actoricesc si l-a facut in rolul Jenny din pelicula "Daryl and Carol and Kenny and Jenny". Pe langa trei nominalizari foarte importante la Oscar, actrita mai are in palmares inca 14 premii si 9 nominalizari.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod