Vacanta de... presedinti

Barack Obama si Traian Basescu. Aceeasi functie, alt buget, alta destinatie. Air Force One vs Logan sau elicopter, insula de lux vs Neptun. Intimitate de familie vs bai de multime. Golf, tenis, drumetii vs distractie si dans pe terasele mioritice.
Barack Obama si Traian Basescu. Aceeasi functie, alt buget, alta destinatie. Air Force One vs Logan sau elicopter, insula de lux vs Neptun. Intimitate de familie vs bai de multime. Golf, tenis, drumetii vs distractie si dans pe terasele mioritice. Cam acestea ar fi principalele aspecte care-i diferentiaza pe cei doi sefi de stat. Dar sa le luam pe rand.

Barack Obama a plecat in aceasta vara in prima vacanta de cand este presedinte. Insotit de sotie si de cele doua fiice, Obama s-a urcat in avionul prezidential, Air Force One, si a aterizat pe insula Martha's Vineyard, regiune celebra din Massachusetts, destinatie preferata si de alti presedinti americani, de-a lungul timpului.

Discretia a fost intotdeauna cuvantul de ordine in ceea ce priveste familia prezidentiala a Statelor Unite.
Acest lucru nu putea sa-si piarda valabilitatea nici in vacanta, cand oficialii i-au anuntat pe jurnalisti ca nu vor primi foarte multe informatii cu privire la aceasta excursie si, mai mult decat atat, reprezentantii presei au fost rugati sa nu le fotografieze pe fetele presedintelui atunci cand se afla in preajma tatalui lor.

Obama a platit vacanta din contul personal


Barack Obama impreuna cu sotia si cu cele doua fiice, Malia si Sasha, au fost cazati la "Blue Heron Farm", o proprietate intinsa pe 11 hectare, cu piscina, teren de golf, de baschet si iesire la plaja. O saptamana petrecuta in acest loc costa 50.000 de dolari, informeaza BBC.

Pentru ca au exista multe voci care au iesit la rampa si l-au acuzat pe Obama de inconstienta in legatura cu pretul acestei vacante in perioada de criza, purtatorul de cuvant al Casei Albe a tinut sa precizeze ca aceasta este o vacanta privata, platita exclusiv din contul personal al presedintelui.

Familia Obama nu a venit singura pe insula. In prima zi de relaxare, dupa ce a jucat tenis cu sotia lui, Michelle, s-a intretinut cu Eric Whitaker, medicul sau din Chicago, si cu Robert Wolf, presedintele bancii de investitii USB.
Cei trei, insotiti de Marvin Nicholson - oficial de la Casa Alba -,  s-au delectat cu o partida de golf.


Atunci cand a vrut cu adevarat sa se relaxeze, Barack Obama a ales sa citeasca. Presedintele american a venit pe insula Martha's Vineyard cu un teac de carti, cu teme variate. Un roman politist de George Pelecanos - "The Way Home", "Viata luxoasa", de Richars Price, care trateaza subiectul unei omucideri din Manhattan si, "Plain Song", de Kent Haruf, sunt unele dintre cartile pe care le-a ales Obama.

3 Septembrie 2009
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 11 Sep 2009, 20:16
    super

    e un idiot cine a scris asta!!!

    0
    0

  • ionescovici pe 8 Sep 2009, 18:15
    ce tare

    wow ce tare! frumos, foarte frumos

    0
    0

  • ana maria pe 7 Sep 2009, 18:24
    vacanta de presedinti

    mi se pare....oare? sau chiar este, cam piparat acest comentariu? jurnalistii nostri sunt de toata minunea... oare presedintele nu este tot un om? nu poate avea preferinte? pasiuni? prieteni? etc.,etc., ca tot omul??? ...si ce rost au aceste comparatii? de cand se compara Romania cu Statele Unite? romanul cu americanul? sau chiar Obama cu Basescu? parerea mea este ca aceste comentarii sunt deplasate. nu mai aveti despre ce sa scrieti? pacat!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod