Un nou succes cinematografic - "Megatron"

Iata care sunt castigatorii si care sunt motivele pentru care au primit acest premiu


"Cel mai bun film"

"Frozen River", regizat de Courtney Hunt, a primit aceasta distinctie pentru ca tratat un subiect social important cu o sensibilitate foarte putin intalnita in astfel de cazuri.

"Cel mai bun debut regizoral"

Steve McQueen pentru filmul "Hunger", care ne ajuta pe noi, spectatorii, sa identificam ambele parti ale unui conflict. De asemenea, regizorul a reusit sa realizeze o pelicula cu o actiune concisa, pe o structura narativa extraordinara.

"Mentiune de onoare"

Jean-Stephane Sauvaire pentru "Johnny Mad Dog", un om devotat meseriei pe care si-a ales-o si un regizor care a reusit sa realizeze un film dintr-o problema reala a lumii in care traim: implicarea activa a copiilor in razboi.

"Cea mai buna actrita"

Zuzana Bydzovska pentru rolul din "Country Teacher" a castigat acest premiul pentru demnitatea si modul nuantat in care a tratat rolul.
Ea a jucat exemplar o femeie care a trebuit sa se imparta intre datoria de mama si dorinta de a-si gasi un partener care sa o faca sa nu se mai simta singura.

"Cel mai bun actor"

Michael Fassbender (5) in "Hunger". Actorul a reusit sa faca un rol exemplar aratandu-se neindurator atunci cand trebuie sa-i impinga pe ceilalti la sacrificiul suprem pentru o cauza.

"Cel mai bun scurtmetraj"

"Megatron", regizat de Marian Crisan, care a reusit sa spuna o poveste de viata simpla, cu un subiect care se pliaza perfect pe un scurtmetraj.

"Cea mai buna coloana sonora"

"Downloading Nancy" compusa de Krister Linder.
O piesa care se potriveste perfect pe un subiect emotionant si, in acelasi timp, o piesa care da greutate peliculei.

"Cel mai bun scenariu"

Erik Hemmendorff si Ruben Ostlund pentru "Involuntary". Combinatie inteligenta intre umor si realism care demonstreaza ca, uneori, alegerile oamenilor pot avea repercusiuni catastrofale.

"Cea mai buna imagine"

Divis Marek pentru "Country Teacher". Operatorul Divis Marek a reusit sa aduca in fata spectatorilor imagini pline de viata, care-i ajuta pe cei care urmaresc filmul sa inteleaga foarte bine personajele.
 

Premiul juriului FIPRESCI (Federatia Internationala a Criticilor de Film)

"Better Things", regizat de Duane Hopkins. Regizorul si scenaristul care a reusit sa descrie dragostea intr-un mod artistic si poetic.

"Marele premiu"

"Little Things" de Karolina Pajak

"Cel mai bun debut"

Malin Crepin care a reusit sa exprime emotii puternice in putine cuvinte. O actrita aflata la inceput de cariera care are curajul sa abordeze roluri competitive. "O sa urmarim indeaproape cariera lui Malin Crepin", au spus membrii juriului.
3 Decembrie 2008
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod