Totul despre "Românii au talent"

"Românii au talent" copia fidelă a emisiunii-mamă "Britain’s Got Talent"


România are şi ea franciza "Got Talent". Prima ediţie "Românii au talent" a fost difuzată de Pro Tv la ora 20.30, pe data de 18 februarie. Show-ul face mai mult decât să păstreze formatul englezesc, el este chiar o copie fidelă a emisiunii-mamă "Britain’s Got Talent". Astfel, concurenţii vin să-şi etaleze talente similare, cântat, gymnastică la bară, break dance, numere de magie, etc. Juriul  este format din Mihai Petre, omologul său britanic fiind Simon Cowell, Andi Moisescu, care prin apariţia sa aduce foarte bine cu Piers Morgan şi Andra la fel de emotivă şi încurajatoare ca Amanda Holden. Nu în ultimul rând, prezentatorii Smiley şi Pavel Bartoş folosesc aceleaşi texte şi au aceleaşi reacţii ca duo-ul din Marea Britanie, Ant şi Dec.


Mihai Petre - Simon Cowell în rolul "Răutăciosului"

 
Simon Cowell este omul care a adus pe piaţă formatul "Got Talent" şi l-a lansat în Anglia în anul 2007. În emisiunea "Britain’s Got Talent", producătorul şi antrepenorul în vârstă de 51 de ani a fost membru al juriului. Cowell a devenit celebru prin stilul său de jurizare critic, sever, direct, de multe ori controversat, presărat cu ironii fine, fapt pentru care şi-a câştigat şi porecla de Mr. Nasty (Răutăciosul). Mihai Petre, unul dintre cei mai cunoscuţi dansatori români la ora actuală, nu se află la prima jurizare televizată, el făcând parte şi din juriul emisiunii "Dansez pentru tine". Prin felul dur şi riguros de jurizare la "Românii au talent", cât şi prin mimică şi gestul aparte de a se juca cu pixul în timpul emisiunii, Mihai Petre ar putea trece drept o versiune mai tânără a lui Simon Cowell.
 

Andra - Amanda Holden – blândeţe, înţelegere, eleganţă şi fineţe


Deşi diferă ca profesie, Amanda Holden fiind actriţă şi prezentatoare britanică, pe când Andra este recunoscută drept una dintre cele mai bune voci feminine din muzica romanească, amândouă se aseamănă în apariţia lor pe micul ecran, în show-ul "Britain’s Got Talent", respectiv "Românii au talent". Atitudinea celor două este destul de concordantă, prin calmul, înţelegerea şi blândeţea cu care se adresează concurenţilor.
Totodată, amândouă abordează un stil vestimentar similar, acestea fiind adeptele unor rochii cu linii simple, în culori uní sau pastelate şi un machiaj cât mai natural.

Andi Moisescu - Piers Morgan – uşor rezervaţi, dar glumeţi şi prietenoşi


Atitudinea celui de-al treilea membru al juriului, Andi Moisescu are destule puncte comune cu cea a lui Piers Morgan din "Britain’s Got Talent". Apariţia celor doi pe micul ecran, deşi poate părea uşor rezervată, ocazional înţepătoare, este mereu echilibrată şi are un aer prietenesc. Critica celor doi este respectuoasă, empatică, presărată cu glume menite să destindă atmosfera show-ului şi să ia din emoţiile concurenţilor. În ipostaza  de jurat la "Românii au talent", Moisescu începe să aducă foarte bine cu Piers Morgan şi prin abordarea unui stil vestimentar destul de office, renunţând la blugii şi tricourile inscripţionate cu diferite mesaje cheie cu care i-a obişnuit pe telespectatori în "Apropo TV".

Fiecare concurent înscris în competiţia "Românii au talent" va lupta pentru celebritate şi pentru un premiu uriaş de 120.000 de euro.
Bugetul alocat pentru show este acelaşi cu cel al emisiunii "Dansez pentru tine", iar în proiect sunt implicaţi aproximativ 250 de oameni.
Pentru concurenţii care vor intra în semifinale se vor asigura transport, cazare şi masă.

Comparaţii video:
Tobias Mead - Britain's Got Talent 2010 - Auditions Week 1
Dance Fiction Crew - Novac Cristian Dorian alias Robo

Susan Boyle – Britain’s Got Talent 2009 Episode 1 - Saturday 11th April
Narcis Iustin Ianau

Alesia Vazmitsel - Britain's Got Talent 2010 - Semi-final 5 pole dancing
Felea Mădălina alias Medea Felina pole dancing
25 Februarie 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod