Toni Tecuceanu si isteria vaccinului antigripal

Te intrebi care este legatura dintre ele? Simplu. In weekend-ul care tocmai a trecut, la putin timp dupa inmormantarea actorului Toni Tecuceanu, mai mult de 13.000 de romani s-au inghesuit la spital sa-si faca vaccinul impotriva virusului AH1N1, responsabil pentru declansarea gripei noi.
Te intrebi care este legatura dintre ele? Simplu. In weekend-ul care tocmai a trecut, la putin timp dupa inmormantarea actorului Toni Tecuceanu, mai mult de 13.000 de romani s-au inghesuit la spital sa-si faca vaccinul impotriva virusului AH1N1, responsabil pentru declansarea gripei noi. Desi procesul de vaccinare a inceput la finalul lunii noiembrie, putini au fost cei care au raspuns pozitiv pana acum cateva zile.

A trebuit sa moara o vedeta pentru ca romanii sa constientizeze importanta acestui vaccin sau este vorba despre manipulare in masa? "Am primit cereri pentru suplimentarea dozelor de vaccin si vom face acest lucru in cursul zilei de astazi (sambata - n.r.). Este nemaipomenit faptul ca atat de multi oameni au inteles importanta imunizarii si au venit sa se vaccineze, este insa regretabil ca asta s-a intamplat dupa moartea actorului Toni Tecuceanu", declara, in weekend-ul trectut, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

In ciuda acestei isterii, acestei stari de panica generala, ieri a cazut o bomba. Fratele lui Toni Tecuceanu, Paul, a postat pe blogul Bebelusei Oana o marturisise socanta: "Fratele meu nu a murit de gripa porcina". Iata ce spune el:

"Romanii au o vorba: "mortul de la groapa nu se mai intoarce".
Asa este, oricat de mult mi-as dori, nu il voi mai vedea niciodata pe fratele meu in aceasta lume. Acest gand este trist, dureros, sfasietor, insa trebuie sa-l accept. Si il accept, dar tot nu am liniste. De cand fratele meu a parasit aceasta lume, imi vin in minte tot felul de intrebari... "De ce Toni nu s-a dus din timp la doctor?", "De ce, cand speram ca isi revine, a murit?", "De ce Dumnezeu a vrut sa-l ia de langa mine atat de devreme?".

Niciun raspuns... Incerc sa fiu tare, insa sunt nelinistit.

Imi amintesc exact toate vorbele pe care medicii mi le-au spus in cele 11 zile in care Toni a fost internat la terapie intensiva, la Institutul "Matei Bals". Ceva nu se leaga! Informatiile pe care le-am primit se bat cap in cap. Profesorul Adrian Streinu-Cercel afirma raspicat: "Toni Tecuceanu a murit de gripa porcina". Degeaba, nu am liniste.

Fratele meu a fost internat la spital in noaptea de 24 spre 25 decembrie 2009 in stare grava. Plamanii i-au fost afectati aproape in totalitate. Doar varfurile plamanilor mai erau sanatoase. Medicii au spus inca de atunci ca sansele de supravietuire sunt mici, iar dupa simptome erau convinsi ca este vorba de gripa porcina.
I s-au facut doua teste, iar rezultatele au fost negative. Abia dupa ce i s-a luat a treia oara secretie, rezultatul a fost pozitiv. Initial, medicii mi-au spus ca Toni avea virusul A H1N1 in organism de opt zile. Apoi, profesorul Adrian Streinu-Cercel a anuntat ca acest virus se instalase in organismul fratelui meu de trei zile. Mai mult, uneia dintre bebelusele de la Cronica Carcotasilor i s-a spus: "Toni Tecuceanu nu are gripa porcina". Ciudat, nu? Asta nu e tot! Racit fiind, Toni a petrecut foarte mult timp alaturi de carcotasi. Bebelusa Oana chiar s-a hranit din mancarea lui. Au mancat unul dupa altul. Au respirat acelasi aer in masina timp de opt ore. Totusi, niciunul dintre ei nu s-a imbolnavit, desi medicii au anuntat ca in lume este pandemie si ca gripa porcina se ia repede.

In plus, cu cateva zile inainte de a fi internat la spital, Toni a acordat un interviu unui jurnalist de la "Adevarul", timp de trei ore. Intalnirea a avut loc in casa fratelui meu, care nu se simtea deloc bine. Cu toate acestea, ziaristul respectiv nu a contractat nici el boala. Pe parcursul zilelor in care Toni a fost internat la terapie intensive la "Matei Bals", medicii mi-au spus ca, in afara plamanilor, celelalte organe ale fratelui meu nu sunt afectate.

Apoi, dupa necropsie, m-au anuntat ca toate organele i-au fost afectate. Alta ciudatenie, nu? Si, totusi, lucrurile bizare nu se opresc aici. In ziua in care fratele meu a incetat din viata, doctorii mi-au spus ca a murit, cel mai probabil, din cauza unui infarct. Apoi, dupa efectuarea necropsiei, am intrebat: "Care a fost cauza decesului?". Mi s-a raspuns ca inca nu se stie cu exactitate si ca in foile oficiale au trecut "Insuficienta cardio-respiratorie acuta, bronhopneumopatie acuta bilaterala si obezitate-gradul II". Am intrebat de infarct... "Cauza decesului o puteti afla peste trei saptamani, dupa ce vom analiza totul la microscop. Daca a fost vorba de infarct, vom vedea la microscop", a fost raspunsul, cel putin ciudat, care mi-a fost oferit. Acum, dupa moartea lui Toni, toti romanii dau navala la spitale pentru a se vaccina. Se vorbeste de "Fenomenul Tecuceanu"... Oare e un fenomen sau doar o manipulare fara scrupule?

Nu stiu... Profesorul Streinu-Cercel sustine ca vaccinul nu are efecte secundare. Eu am aflat, din surse medicale, ca acest vaccin nu este prea indicat, ca dupa un an incepe sa atace organismul. Probabil, nu voi primi niciodata raspunsuri la aceste nedumeriri, insa nu vreau ca moartea fratelui meu sa fie folosita in scopuri murdare.
Eu nu am putere, insa sunt convins ca Bunul Dumnezeu va face lumina in acest caz".
(Paul Tecuceanu).

Dupa aceasta marturie fiecare dintre noi incepe sa-si puna intrabari. "Cum se face ca cei din echipa nu au contactat boala, desi i-au stat alaturi actorului in ultimele clipe?". "De ce abia la al treilea test  s-a confirmat prezentata virusului AH1N1?". "Bebelusa Oana declara ca a mers in masina cu Toni si, mai mult decat atat, ca au mancat din aceeasi mancare. Cum de nu s-a imbolnavit?". "Inainte cu putin timp sa moara, un reporter de la Adevarul i-a luat un interviu chiar la el acasa. Jurnalistul este perfect sanatos". "Colegul de la Cronica Carcotasilor si prietenul lui Toni, Serban Huidu, l-a dus in noaptea de 24 decembrie la spital. Huidu este perfect sanatos?". Lista acestor intrebari este lunga, insa raspunsurile intarzie sa apara.

12 Ianuarie 2010
 

Comentarii (20)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maronica pe 19 Ian 2010, 21:13
    vaccinarea

    nu va mai agitati.am facut vaccinul.ne vaccinam de copii si nu am patit nimic.

    0
    0

  • Grasuta pe 14 Ian 2010, 22:46
    Nedumerire

    zambiluta o intrebare: esti cumva obeza? ai vreo boala cronica? daca nu asta este explicatia abtinerii tale in fata unui anume gen de vaccin, te-ai intrebat vreodata ce ai face daca ai sti ca esti plinuta, suferi cu inima si cei mai multi decedati sunt din categoria celor obezi? I-ti spun eu, cand esti tanar sanatos si nu citesti aproape nimic, degeaba faci afirmatii de genul "nu e bun". Sa sti ca nimeni nu alege sa fie bolnav sau gras, cele mai multe afectiuni le"primesti" fara a cere sau a vrea, iar intr-o situatie ca aeasta esti pus intr-o mare incurcatura. Pana la urma am facut vaccinul, acum daca voi muri stiu macar ca am gresi

    0
    0

  • aurora pe 14 Ian 2010, 00:35
    gripa?

    prefer sa nu-mi injectez virusul, nu cred in medicina alopata si nici in medicamente, ele nu vindeca, doar amelioreaza pentru ca toate medicamentele alopate, dar absolut toate au mai multe contraindicatii decat indicatii.cred in tratamentul homeopat si aplic unul de prevenirea griparii in fiecare an, de cand incepe toamna, pana primavara, pentru marirea imunitatii organismului si pot declara sincer ca de cand previn nu m-am imbolnavit NICIODATA! AAn de an

    0
    0

  • ion pe 13 Ian 2010, 20:50
    adevarat

    Nu stiu ce sa cred... cu toate cele spuse de diverse persoane tot am sa merg sa fac vaccinul.Daca e sa mor asta e de la Dumnezeu nimeni nu poate sa se impotriveasca.Hai sa avem mai multa credinta decat indoieli.....

    0
    0

  • zambiluta pe 13 Ian 2010, 20:34
    isterie in mase

    Sunt cadru medical,nu m-am vaccinat si nici nu am de gand sa o fac! Nu m-am vaccinat nici in anii trecuti impotriva gripei sezoniere si vreau sa stiti ca lucrez intr-un serviciu ce asigura urgentele radiologice.Ieri,in 12ore ,in serviciul nostru s-au efectuat aprox.100 de radiscopii pulmonare!Rezultatul isteriei cu gripa porcina! Eu cred ca poti sa folosesti produse naturiste sau homeopate pentru a trata gripa,de oricare ar fi ea .Cine vrea sa se vaccineze sa o faca Eu nu cred intr-un vaccin facut aproape peste noapte Daca au reusit sa-l faca asa de repede,inseamna ca si virusul l-au "fabricat" si l-au scappat din eprubeta sau e un vaccin apa de ploaie!

    0
    0

  • ana pe 13 Ian 2010, 18:31
    vacninul

    eu am facut vaccinul. nu pot sa stau cu bratele incrucisate sa vad cum cei din jurul meu se imbolnavesc si eu nu iau nici o masura . am o singura intrebare : cand eram mici ne intreba cineva daca vrem sa facem vaccinul ? inainte de 89 cum se proceda ? atunci se platea vreodata ?, unde mai pui ca era mai intodeauna si cu aceiasi seringa la toata clasa ....sa fim seriosi...teoria onspiratiei e in floare

    0
    0

  • FLORIN pe 13 Ian 2010, 17:58
    VACCINUL

    ESTE O MARE MINCIUNA TOATA POVESTEA ASTA CU TONI TECUCEANU.PROBABIL A MURI DE ALTA BOALA.A AVUT ALTCEVA SI EI NE SPUN POVESTEA CU VACCINUL.SA LE FIE RUSINE.AVEM UN GUVERN DE RAHAT.IN ROMANIA NIMIC NU E GRATIS.GANDITIVA BINE INAINTE DE A VA VACCINA.TOATE ASTEA TREBUIE SA VA DEA DE GANDIT,NU?STOP VACCINARI

    0
    0

  • dora pe 13 Ian 2010, 11:25
    INSELATOR

    am o prietena care a facut gripa porcina. si fetita si mama ei. sotul ei nu a vut absolut nimic, nici macar nu i-a curs nasul. dar si-a facut si el analizele si era purtator de gripa porcina. asa ca unii pot avea simptome, pe cand altii nu, cu toate ca sunt purtatori

    0
    0

  • irulan pe 13 Ian 2010, 11:03
    gratuitate

    pentru cei care se intreaba cine are decastigat daca vaccinul e gratuit: chiar nu stiti ca NIMIC nu e GRATUIT pe lumea asta??? nu pot sa cred ca sunteti atat de naivi! dc cetateanul nu plateste acest vaccin, nu inseamna ca e gratuit si ca nu are nimeni de castigat din asta! vaccinul e platit de stat, iar statul ghici de unde are bani !!!

    0
    0

  • Katarin pe 13 Ian 2010, 11:01
    Toni

    Din pacate, decesul acestui tanar a trebuit sa fie dat exemplu. In Romania ne hranim cu circ, infulecam ca disperatii stiri groaznice si complet inutile, scandaluri, frustrare si omoruri. Era normal ca si acest subiect sa genereze un scandal monstru. Din pacate nu ne poate asigura nimeni ca acest vaccin este bun sau nu... cu alte cuvinte, este o decizie ce trebuie s-o luam singuri, fara sa mai intrebam vecinul sau colega de birou. Asta e. Oare chiar nu putem lua o decizie fara ajutorul nimanui?... poate ca de aici atata scandal :)

    0
    0

  • Katarina pe 13 Ian 2010, 10:57
    Psihoza Gripei

    Un om de demult, de foarte demult, a prezis ca omenirea va fi decimata de o boala banala... deci clar vine APOCALIPSAAAA Haideti sa fim seriosi. Vaccin gratuit? Vaccinurile sunt platite de stat, iar statul e platit de noi, din tonele de taxe si impozite. Nu cred in acest vaccin tocmai pentru ca este mult prea proaspat si vine fix dupa o criza economica mondiala unde... singurele domenii ce nu sufera sunt productia/distributia de medicamente.... wonder why?

    0
    0

  • Eugen pe 13 Ian 2010, 10:31
    APOCALIPSA

    Este clar,vom murii cu toti in masa dupa un an. Eu am facut vaccinul si ma bucur ca nu mai apuc sa traiesc pana in 2012 cand va fii SFARSITUL LUMII.

    0
    0

  • Mihaela pe 13 Ian 2010, 09:54
    Rusinica

    E pacat ca moartea unui om, fie el si persoana publica, e folosita in felul asta. Speculatii se pot face multe, dar faptul ca imediat dupa ce toata media ne-a bombardat cu "senzationala" stire a mortii lui Toni Tecuceanu din cauza virusului AH1N1 toti s-au inghesuit ca oile sa se vaccineze. Pe de alta parte, gratuitatea vaccinului ar trebui sa ne dea de gandit, caci de cand e interesat statul de sanatatea oamenilor fara a avea nimic de castigat ? (vezi scumpirea tigarilor). De trei ori RUSINICA hienelor media si celor pe care ii servesc, ca nu au nici un respect pentru memoria lui Toni Tecuceanu si pentru familia sa indoliata.

    0
    0

  • Maxx pe 13 Ian 2010, 09:08
    Vaccinul este gratuit

    Vaccinul este gratuit și se vaccinează cine vrea.La urma urmei e un vaccin ca toate vaccinele ce tot atâta isterie asa cum a fost și cu boala vacii nebune sau cu gripa aviara.Ne place mereu sa ne panicam sa ne uitam la emisiuni TV, ori presa de scandal.

    0
    0

  • candy pe 13 Ian 2010, 08:57
    vaccin......

    NU VACCINARII. toti ce se vor vaccina acum vor simti in timp,nu acum efectele adverse ale vaccinului. oare de ce politicienii, guvernantii, medicii nu se vaccineaza? deoarece stiu efectele adverse. de ce stainii nu se inghesuie precum romanii sa se vaccineze? simplu, dearece au mirosit ca ceva nu-i in regula cu acest vaccin. chiar credti ca daca arata nu stiu ce ministru vaccinandu-se este adevarat? in acea seringa poate fi apa distilpata sau ser fiziologic sau o vit. B1 de ex. si sa zica "uitati m-am vaccinat". NU VACCINARII.

    0
    0

  • Andreea pe 13 Ian 2010, 08:54
    Toni Tecuceanu si isteria vaccinului antigripal

    Vaccinul devine activ abia dupa 21 de zile, ceea ce poate explica decesul doamnei pe care ai numit-o. Nu stiu daca este inutil sau daca afecteaza mai tarziu organismul, dar ti-am explicart de ce se poate deceda si dupa vaccinare.Eu personal l-am facut pentru ca am un copil de 2 ani si si nu imi pot permite riscul sa-l imbolnavesc.

    0
    0

  • Iulia pe 13 Ian 2010, 08:30
    Pentru Maria

    Draga Maria, vaccinul il plateste statul, nu cetateanul, si banii se duc la industria farmaceutica. Plombele nu sunt facute din mercur. Vecina de birou a unei prietene care lucreaza la institutul Cantacuzino a murit la 3 saptamani dupa ce a facut vaccinul. Ori e apa de ploaie si nu te ajuta cu nimic, ori iti face rau dupa 1 an sau mai multi.

    0
    0

  • Maria pe 13 Ian 2010, 07:41
    Vaccinul este gratuit... deci cine a castigat?!

    1) Despre ce castiguri se vorbeste cand vaccinul este gratuit.Nu se poate cumpara si nu platesti nimic la vaccinare.Nu este inportat deci nu se gaseste in farmaciile din Romania. 2) Se vorbeste de o componenta care ar contine o cantitate infima de mercur.Dar plombele din gura ,de la masele, care sunt facute cu mercur, nu sunt periculoase?Si nu am facut nici cancer si nici alte boli. Si uite asa demontam scenariile pe care ne place sa le vedem peste tot. Concluzia: Cerneti informatiile,analizati inainte de a emite tot felul de idei.

    0
    0

  • cornelia pe 13 Ian 2010, 07:30
    gripa

    este posibil sa fi avut gripa porcina. ce nu inteleg dece nu i se spune mai precis, cu amanunte cauza decesului. din cauza asta apar suspiciuni si apoi afirma ca nu se stie dece a murit. noi am facut aici in australia de 4 luni deja si nu are nimeni aceasta gripa si nimeni nu spune ca nu face acest vaccin. ar trebui sa fie lamuriti , sa li se explice , pentru se ajunge sa se faca afirmati gresite. regretam pentru el ca a murit tinar, Dzeu sa-l ierte. condoleante pentru frate.

    0
    0

  • nina pe 12 Ian 2010, 18:47
    imi pare rau pentru Toni

    Sunt perfect de acord cu ideea ca domnnul Tecuceanu nu a fost afectat de gripa AH1N1 , e totul facut pentru a creea teama si a se vinde acele vaccinuri ramase de la gripa aviara....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod