Toni Tecuceanu, rapus de gripa porcina

Echipa Cronicii Carcotasilor e mai saraca acum, pentru ca astazi - 5 ianuarie - la ora 07:00 colegul lor a pierdut lupta cu boala.
Echipa Cronicii Carcotasilor e mai saraca acum, pentru ca astazi - 5 ianuarie - la ora 07:00 colegul lor a pierdut lupta cu boala. Aparent banala, gripa care ii dadea batai de cap de mai multe saptamani l-a adus pe Toni Tecuceanu pe un pat de spital in noaptea de 24 decembrie.

"Din nefericire, chiar in noaptea de Ajun, colegul nostru a ajuns de urgenta la spital, dupa o gripa dusa pe picioare si accentuata de o pneumonie. Din nefericire criza s-a produs chiar la mine acasa, de unde am plecat de urgenta la spital. Am fost la Municipal si apoi am ajuns in miez de noapte la Matei Bals, direct la Terapie Intensiva, inconstient si conectat la aparate. Le multumim doctorilor care se ocupa de el, si care credeti-ma fac minuni!", posta, pe 30 decembrie, pe blogul sau, prietenul si colegul actorului, Serban Huidu.

"Nu incape indoiala, are gripa porcina.
Pacientul a avut insa si altfel de complicatii, respectiv boala 'plamanului alb'. Mai exact nu i se vad plamanii la radiografie, ceea ce a ingreunat munca medicilor care raman in continuare rezervati"
, a declarat, pentru Cancan, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. Sindromul A.R.D. - Acute Respiratory Distress - (n.r. - boala "plamanului alb") se dezvolta intr-un timp extrem de scurt, circa 78 de ore, la cei infestati cu temutul virus pandemic AH1N1, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Toni Tecuceanu. Plamanii lui au fost afectati in proportie de 85%, in majoritatea timpului respind numai cu ajutorul aparatelor.

Cateva zile mai tarziu, pe 2 ianuarie, Huidu updata postarea spunand: "Astazi pe 2 ianuarie Toni e mai bine, respira aproape singur, nu mai are febra si speram intr-o evolutie mai buna in viitoarele zile! Multumim in numele lui Toni pentru toate cuvintele frumoase si incurajarile voastre!".
Din pacate, insa, sperantele, eforturile medicilor si rugaciunile celor care i-au fost aproape au fost naruite brusc in aceasta dimineata cand, la 37 de ani, Toni Tecuceanu nu a mai putut sa lupte cu o maladie pe care multi dintre noi o desconsideram: gripa AH1N1 - cunoscuta si sub numele de gripa noua sau porcina.

Astazi Serban Huidu a vorbit din nou, insa de aceasta data Carcotasul nu a mai avut chef de nicio gluma, de niciun banc: "A murit in aceasta dimineata. Imi pare extraordinar de rau. In acest moment nu pot sa va dau mai multe detalii, ce stiti voi stiu si eu. Sunt plecat din tara, revin abia maine. Atunci pot sa va spun mai multe", ne-a declarat in exclusivitate, Serban Huidu. Vestea a primit-o in aeroport unde astepta sa se urce intr-un avion care trebuia sa-l duca intr-o vacanta mult asteptata.
Acum va trebui sa se intoarca ca sa-si conduca prietenul pe ultimul drum.

Relatia dintre cei doi carcotasi a fost foarte stransa, dovada fiind si faptul ca in Ajunul Craciunului erau impreuna in casa lui Huidu. Craciunul i-a gasit tot impreuna, de aceasta data intr-un salon de spital unde Toni fusese dus cu o seara inainte chiar de prietenul sau. "Eu am petrecut Craciunul cu Toni la spital", spunea Huidu cu cateva zile inainte.

Un munte de om, un actor respectat in bransa, un prieten adevarat


Timp de aproape trei ani, Toni a facut parte din echipa Cronicii parodiindu-i cu umor si talent pe Adrian Nastase, Vadim Tudor sau pe Gigi Becali. Inainte de a se apuca de actorie, Tecuceanu a participat la misiuni de mentinere a pacii sub comanda ONU. Se descria pe sine ca fiind "un monstru cu sensibilitate de copil, cateodata nervos", caruia ii plac "lucrurile clare".

In perioada 2000-2004 a urmat cursurile Facultatii de Actorie.
In 2006, a castigat premiul pentru cel mai bun actor, in cadrul Galei Tanarului Actor - HOP, pentru rolul "Lomeier", din spectacolul "Noapte araba", in regia Theodorei Herghelegiu, piesa care a fost jucata pe scena Teatrului Foarte Mic. El a facut parte si din distributia filmului "Amintiri din epoca de aur", in regia lui Cristian Mungiu, dar si in "Legenda vanzatorilor de aer" in rolul unuia dintre militienii care ii urmareste pe acoperisul unui bloc pe Radu Iacoban si Diana Cavallioti.
5 Ianuarie 2010
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Fostul ministru al sanatatii d pe 11 Ian 2010, 16:58
    Fostul ministru al sanatatii din Finlanda spune adevarul despre vaccin

    Luati de vedeti si nu mai vorbiti aiurea. http://www.youtube.com/watch?v=YEWGHhuTa7w&feature=player_embedded

    0
    0

  • Nina pe 11 Ian 2010, 10:57
    Condoleante

    Durerea pe care o simtim nu se poate descrie in cuvinte, de aceea vei ramane vesnic in inimile noastre a tuturor celor care le-ai umplut sufletul de bucurie si voie buna . Sincere condoleante familiei indurerate si cronicii carcotasilor. Regret si imi pare foarte rau dupa acest actor minunat care era unul dintre preferati mei de la cronica...Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

    0
    0

  • diana pe 6 Ian 2010, 15:45
    Condoleante...

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !

    0
    0

  • Elena pe 6 Ian 2010, 13:10
    Condoleante

    Imi pare rau! Dumnezeu sa-l odihneasca! De ce Dumnezeu ii ia numai pe cei buni? E tragic pentru familie si cei apropiati!

    0
    0

  • miliesviorica pe 6 Ian 2010, 11:19
    condoleante

    Am ramas inmarmurita cand am auzit aceasta veste tragica ,pt ca acest actor minunat ne dadea in seara carcotasilor o stare de bine ,multa voie buna si sesibilitatea cu care era inzestrat...regret disparitia si imi pare nespus de rau dupa acest om minunat ....D ZEU sa l odihneasca in pace!condoleante familiei si cronicii care a pierdut asemenea actor.... sunt o admiratoare a cronicii ....

    0
    0

  • Cornelia pe 6 Ian 2010, 10:04
    condoleante

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    0
    0

  • clara_ela pe 5 Ian 2010, 21:47
    condoleante

    nu pot crede ca a plecat dintre noi, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!!

    0
    0

  • tulipa pe 5 Ian 2010, 21:39
    imi pare rau

    mare pacat, Dumnezeu sa-l odihneasca!

    0
    0

  • Dan pe 5 Ian 2010, 19:23
    Imi pare rau

    Multe lacrimi si pareri de rau pentru toni dumnezeu sal odihneasca in pace si sa ii fie tarana usoara cronica cricotasilor va fi mai saraca fara el condoleante familiei indoliate.

    0
    0

  • Zsolt pe 5 Ian 2010, 18:56
    i-mi pare rau

    Pacat de el si de toata lumea cine primeste un timp atat de scurt din vata. Dumnezeu sa-l ierte.

    0
    0

  • maria pe 5 Ian 2010, 18:43
    Toni Tecuceanu

    A mai cazut o stea.Dumnezeu sa-l ierte.

    0
    0

  • maria pe 5 Ian 2010, 18:39
    Toni Tecuceanu

    A mai cazut o stea.Dumnezeu sa-l ierte.

    0
    0

  • gigi pe 5 Ian 2010, 18:27
    de ce?

    Dumnezeu L-a chemat la El pentru cel mai important rol. Dumnezeu sa-L ierte

    0
    0

  • Nina pe 5 Ian 2010, 18:19
    prea tanar....

    Este ingrozitoare si tragica moartea acestui om care ne inveselea cu talentul dumnealui si cu frumusutea de copil....Dumnezeu sa il primeasca la El...

    0
    0

  • Geo pe 5 Ian 2010, 17:25
    Dumnezeu sa-L ierte

    incredibil! foarte tanar, pacat, oare nu sa putut face nimic?! sunt si eu, chiar daca nu ma cunoaste-ti, alaturi de familie si de cei apropiati.este o tragedie!!!

    0
    0

  • Georgiana pe 5 Ian 2010, 17:11
    O moarte timpurie

    E asa de tragic ce citesc, ca am inmarmurit ! Foarte nedrept ! Pacat de tineretea , sensibilitatea si veselia lui .

    0
    0

  • matei68 pe 5 Ian 2010, 17:05
    toni

    imi pare rau. Dumnezeu sa-l ierte.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod