Te enerveaza Valentine's Day?

Imediat cum trece jumatatea lui ianuarie, incepe frenezia! Vine Sfantul Valentin! Iar tensiunea creste constant zi de zi. Daca spui "gata cu Sfantul Valentin", te inteleg!
Imediat cum trece jumatatea lui ianuarie, incepe frenezia! Vine Sfantul Valentin! Iar tensiunea creste constant zi de zi. Daca spui "gata cu Sfantul Valentin", te inteleg! Ca sa nu mai vorbim de presiunea pe care sarbatoarea o pune pe umerii celibatarilor, ai celor care tocmai au terminat o relatie sau pe sufletul celor dezamagiti in dragoste.

Nu esti singura


Daca faci parte din categoria celor enervati de dulcea sarbatoare, afla ca nu esti singura care simte asta. Uite ce spun cei care sunt de aceiasi parere cu tine.

"Dupa parerea mea este o sarbatoare comerciala si atat. Nu am nevoie de o zi speciala pentru a iesi la un restaurant cu iubitul meu, nu am nevoie de ziua asta ca sa ne facem cadouri, iar prietenul meu nu are nevoie de ziua de 14 februarie ca sa-mi cumpere trandafiri. Dupa parerea mea, cei care asteapta un pretext pentru a-si dovedi afectiunea, au o problema", spune Angela, de 25 de ani.

"Anul trecut, de Ziua  Indragostitilor, iubitul meu a fost la bere, cu baietii.
Cred ca nu ii spune nimic ziua asta, si in consecinta nici eu nu ma mai gandesc la ea
", spune Iulia, de 30 de ani.

"Nici eu, nici iubitul meu nu sarbatorim Sfantul Valentin. Personal prefer 1 Martie si 8 martie. Ce sa facem, sa cautam prin frigul de afara un loc liber intr-un reastaurant, unde sa dam peste niste chelneri plictisiti? Plus ca ma enerveaza frenezia comerciantilor, a reclamelor si a faptului ca iti vand pielea ursului. Sunt mai pragmatica si poate ceva mai cinica", spune Ana-Maria, de 33 de ani.

Bufnita si vrabiutele


Iubirea este foarte frumoasa. Necesara. Incantatoare! O secventa minunata, care descrie pe de o parte frenezia, pe de alta plictisul, o gasesti in "Bambi",  filmul de desene animate, care descrie cel mai bine situatia. Tu ce esti, bufnita sau vrabiuta?

Terapie pentru prea mult Valentin


Sunt mai multe solutii, totul este sa stii cum si unde sa le cauti. Iata propunerile noastre:

O expozitie: pentru ca dragostea de arta este cel putin la fel de nobila ca dragostea pentru cel de langa tine, iar expozitii demne de interes, sunt.
Poti alege un muzeu de arta clasica, sau unul de arta contemporana, si nimic nu te opreste sa te lasi insotita de iubitul tau.

Fa sport: pentru ca sportul nu are nimic dulceag, ba chiar din contra. Energia si forta sportului sunt un antidot excelent pentru euforiile sentimentale. Efectele, mult mai utile. Arzi niste calorii, te incarci cu energie si vezi cu mult mai multa degajare tot ce este in jurul tau.

Uita-te la sport: cea mai buna varianta, un meci de rugbi, plin de testosteron, de barbati musculosi si lipsit complet de orice urma de gratie.

Savureaza o ciocolata: pentru ca este cea mai buna sursa de energie si de satisfactie. Sa nu faci greseala sa consideri ciocolata un element tabu pentru Sfantul Valentin, pentru ca nu este nici pe departe asa. Liber la ciocolata, dar la ciocolata de buna calitate, doar din magazinele de lux, care niciodata nu fac greseala de a se "agata" de "spiritul" Sfantului Valentin, de dragul vanzarilor.

O piesa de teatru:
pentru ca realitatea este expusa cu fata ei...
reala, pe o scena. Alege o piesa curajoasa, care iti prezinta lumea in culorile ei adevarate. Teatrul poate fi un antidot.

Un film:
ca alternativa la teatru, sau in completarea unei piese de teatru. Alege un film vechi, eventual unul pe care l-ai mai vazut, ca sa poti avea ocazia sa descoperi detalii pe care, fie nu le-ai observat, fie le-ai inteles altfel. O idee: "Mic dejun la Tiffany".

O carte buna: pentru ca lectura este o forma de dragoste fata de tine. Sau pur si simplu plimba-te intr-o librarie, intr-un anticariat si imbata-te cu mirosul senzational al hartiei tiparite si adunate intr-o carte. Eu iti recomand "Barbatii vin de pe Marte, femeile de pe Venus", de John Grey.  
O ora de generozitate: pentru ca ar putea fi o experienta de iubire in forma pura, neconditionata. Du-te la un camin de copii cu un kilogram de biscuiti si doua kilograme de portocale si ai sa-ti petreci cel mai frumos Sfantul Valentin din viata ta.

Care sunt sugestiile tale?
12 Februarie 2010
 

Comentarii (19)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Laura pe 14 Feb 2014, 02:22
    Aceasta zi e una obisnuita pentru mine.

    Am fost in Carrefour si erau o multime de oameni uitandu-se cu jind la cutiile de bomboane de ciocolata.Ma intrebam de ce e atata lume ca doar nu era nici Craciunul si nici Pastele .Eu si sotul meu nu sarbatorim aceasta zi pentru ca exista o zi a dragostei care se numeste Dragobetele .Parerea mea este ca aceasta zi de Valentine's reprezinta un prilej bun pentru comercianti.

    0
    0

  • anca pe 14 Feb 2010, 13:00
    valentine's day...

    Atat timp cat avem sarbatoarea noastra pe 24 nu stiu de ce ne complicam viata cu cea de 14, daca n-am avea si noi as mai spune dar asa...lipsa de ocupatie...:))

    1
    0

  • camitzi pe 14 Feb 2010, 12:58
    consecventa

    un cuplu trebuie sa isi demonstreze sentimentele de iubire zilnic prin gesturi mici, dar de efect. fiecare zi trebuie sa reprezinte o celebrare a iubirii si a actelor pe care ea le implica

    0
    0

  • puss pe 14 Feb 2010, 11:53
    Greu cu gramatica

    "Dupa parerea mea" e o cacofonie. Autoarea acestui articol ar fi putut sa omita opinia doamnei Angela, deoarece nu era necesara apaitia unei asemenea greseli de doua ori intr-un singur paragraf.

    0
    0

  • Maria pe 14 Feb 2010, 07:18
    Nu bag in seama asemenea sarbatoare de imprumut

    Nu este oo sarbatoare pt, mine! Noi de 38ani sarbatorim mereu iubirea dar mai special in fiecare an o facem pe 13 februarie cand in fiecare an adunam cate un an de iubire! Pt, noi este in 13,02, sarbatoarea iubirea!

    0
    0

  • pisi pe 13 Feb 2010, 22:00
    Te enerveaza Valentine's Day ?

    Uneori foarte tare. Nu inteleg ca dupa cateva zile s-o iau de la capat cu Dragobetele, 1 Martie si 8 Martie. Valentine's Day seamana cu 1 Martie foarte mult. La ce sa sarbatorim ceva care aparitne americanilor ? Ce ei sarbatoresc martisorul sau 8 Martie ? Au si ei o zi a Mamei. Ei nu au cultura noastra de secole. Ei sunt "lumea moua" O adunatura pestrita de oameni, de culturi, de traditii. E si normal sa aiba sarbatori aiurea cu pasari la tava (curcani) si cu adunatul familiei. Alta lume, alta parte a lumii.

    0
    0

  • Ioana pe 13 Feb 2010, 19:24
    aiurea....

    nici eu nu inteleg de ce trebuie sa preluam toate sarbatorile altora...le avem noi pe ale noastre, daca tot tine omu sa sabatoreasca atat de mult ziua indragostitilor nu stiu de ce nu se face atata reclama la Dragobete, sarbatoarea noastra, la urma urmei si asta ar deveni o chestie comerciala la fel cum au devenit toate sarbatorile in ziua de azi dar macar ar fi ceva autentic, ar fi sarbatoarea noastra!

    1
    0

  • nicole pe 13 Feb 2010, 18:32
    e in plus...

    imi e total indiferent...cam mult tam-tam

    0
    0

  • alexandra pe 13 Feb 2010, 16:15
    prostii

    o aberatie. asta e Valentine's. Nu inteleg de ce importam sarbatori ca niste vite proaste, cand noi le avem pe-ale noastre si sunt mult mai frumoase (de Dragobete nu stie nimeni). Ce ma tot innebunesc comerciantii cu bomboanele lor si restaurantele, nu intelegeti ca romanii nu au de ce sa se indoape pe 14 februarie? Mai ales acum pe criza, nu mai tin Halloweenul si alte prostii americane...

    1
    0

  • Andreea pe 13 Feb 2010, 13:54
    Cea mai mare porcarie

    Doamne.. valentine's day e cea mai mare porcarie...nu cred k am so sarbatoresc vreodata. Se presupune ca in ziua asta tre' sa iubesti..cand noi ar trebui sa iubim mereu..oricum ar fi O MARE TAMPENIE!!!!!

    1
    0

  • constantin pe 13 Feb 2010, 13:48
    o alta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Nu ma enerveaza ci ma doare.O ALTA PROSTIE DE IMPORT.Cine iubeste infiece zi si doar una pe an.

    0
    0

  • nu conteaza pe 13 Feb 2010, 12:18
    valentine's day

    deci sincer ma enerveaza la culme..noi nu suntem in stare sa ne sarbatorim propriile sarbatori..si le luam de la americanii!

    0
    0

  • Liliana130 pe 13 Feb 2010, 10:50
    Sf Valentin

    Nu ma deranjeaza aceasta sarbatoare. Iubirea trebuie sarbatorita in fiecare zi. Un prilej pentru cei tineri de a se intalni, de a se bucura de clipe frumoase si daca este si dragostea strecurata printre ei este si mai bine.Orice bucurie este binevenita.De tristeti nu avem nevoie. Este adevarat ca este importata...dar ce importanta mai are ... sarbatoriti dragobetele

    0
    0

  • Alina pe 13 Feb 2010, 10:23
    si cu traditiile noastre cum ramane...?

    In primul rand nu inteleg de ce trebuie sa preluam asemenea sarbatori comerciale de la alte popoare...pur si simplu nu inteleg....macar de am fi trait sub influenta americanilor nush cate zeci de ani mai ziceam....apoi...noi suntem un popor atat de frumos cu traditii si sarbatori foarte frumoase..nu inteleg de ce nu putem sa ne bucuram in adevaratul sens al cuvantului de sarbatorile noastre si s aii lasam pe lati cu ale lor...popordaca noi ne denigram valorile...asa ca...treziti-va....valentine's day e un pretext....ta nu o sa ajunga nicaieri daca ne

    0
    0

  • Ioana pe 13 Feb 2010, 10:14
    Sf Valentin

    Ati scris la inceputul articolului "imediat ce trece jumatatea lui ianuarie..incepe frenezia", eu primesc zeci de mailuri zilnic de pe data de 5 IANUARIE, despre acest subiect, care mi-au crescut gradul de irascibilitate. De la aberatii la imbecilitate si de la imbecilitate la aberatii!

    0
    0

  • Pavel Roxana pe 13 Feb 2010, 10:00
    secret

    Nu imi place Sf.Valentin

    0
    0

  • MARY pe 13 Feb 2010, 09:52
    MA DERANJEAZA OBICEIRILE STRAINILOR SA LE IMITAM ( OARE UNDE ESTE INTELIGENTA NOASTRA ???....)

    Daca sintem ROMANI , DE CE NE TREBUIE SA COPIEM( SA IMITAM ALTE POPOARE???) NU SINTEM CAPABILI DE SARBATOAREA NOASTRA TRADITIONALA????...... De ce cultura si traditia Romnaeasca sa nu se extinda , sa fie cunoscuta si de aslte popoare ??.... chiar asa de lasi sintem sa imitam???...... se pare a fi o sarbatoate frumoasa , dar sa fie cu traditia noastra , cine se ocupa de recame poate lasa pe cel american si orientarea pe traditie , consider ca va fi mai original si mai frumos ( pacat ca ne pierdem originea GETO-DACA si multe alte traditii dupa care straini tind a fi curiosi , tineretul ce face ?... doarme ????.... CULTURA ??..... unde sint brendurile ROMANESTI???....... se pot organiza si favoriza pentru strain aceasta sarbatoare sa fie originala si la noi , ne trebuie publicitate multa si reduceri , pentru a atrage STRAINI sa vina la noi , la munca agentiile si patroni , studenti, tineretul ( CHIAR NU PUTEM DEMONSTRA CAPACITATTEA NOASTRA , INTELIGENTA SA FIM MAI BUNI CA EI???........ , ROMANUL STIU CA NU ESTE LAS???........ spor la lucru fete si bainti ,ARTA SI CULTURA LA LUCRU??...... sa se vada ceva , care sa atraga turisti....,.MULT SUCCES ''

    0
    0

  • mnk-30 ani pe 13 Feb 2010, 09:37
    sf.Valentin

    Nu cred in nici o sarbatoare dedicata dragostei! Oricum in zilele de azi dragostea a devenit o notiune perimata...din pacate cavalerii, gentlemanii adevarati au disparut; am inceput sa ne hranim mintea si sufletul cu cate un film vechi, dupa care oftam si apoi iesim in "nebunia" care ne inconjoara. Si totusi e atat de simplu: dragostea adevarata se poate dovedi zi de zi numai prin acel licar din priviri, atentia acordata prin comportament persoanei iubite, sa o tratezi ca pe o fiinta si sa comunici cu ea. Nu-i asa ca n-ar fi greu ,daca toate astea ar veni din sufletul cu adevarat infragostit!

    0
    0

  • paula pe 13 Feb 2010, 09:01
    "Sfantul Valentin"

    De cand cu "democratia" din tara noastra, care a fost prost inteleasa, ne-am "americanizat" cu totii. Daca am fi buni crestini si adevarati Romani, ne-am sarbatorii evenimentele noastre care sunt mult mai frumoase si semnificative. Asa ca....Dragostea cand exista nu este nevoie de nicio sarbatoare. Cine doreste, avem si noi "Valentinul" nostru de Dragaica. Multa DRAGOSTE tuturor !

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod