Superstitiile care iti schimba viata

Incerci in fiecare dimineata sa pasesti cu dreptul cand iesi din casa? Refuzi sa te intorci din drum chiar daca ai uitat ceva important? Nu e nimic rau in a avea cateva "reguli" pe care sa le respecti, dar cel mai rau e sa crezi in consecintele de orice natura.

A accepta superstitiile este echivalent cu a accepta orice mijloc de a cunoaste viitorul: de la tarot pana la ghicitul in cafea. Nu exista mijloace de a cunoaste sau de a schimba viitorul, dar il poti controla, acesta fiind urmarea directa a actiunilor tale din prezent.

Nu exista conexiuni intre ceea ce ti se intampla tie personal si celelalte lucruri: nu vei avea ghinion daca intalnesti un preot, daca iti taie calea o pisica neagra sau daca te intorci din drum.
In schimb, exista coincidente mai mult sau mai putin fericite.

Exista o explicatie

Chiar daca superstitiile sunt ilogice, credinta in ele este explicabila.

In momentul in care ai un esec incepi sa cauti vinovati. Si, cum de actiunile tale numai tu poti fi vinovata, in loc sa accepti situatia gasesti o explicatie in superstitii ("am lasat cutitul cu lama in sus" sau "mireasa pe care am vazut-o saptamana trecuta").

E mult mai simplu sa accepti ca ai fost concediata dupa ce, cu o zi inainte, ai dus gunoiul seara sau daca asta ti se intampla intr-o zi de marti.
In felul acesta te-ai absolvit de o vina care nu poate fi decat a ta.

In cazul unei reusite nu vei spune niciodata ca trifoiul cu patru foi, cosarul sau femeia insarcinata au vreun merit. Marele merit iti apartine in totalitate!

Teama de a-ti asuma vinovatia si teama de a nu ti se recunoaste meritele sunt principalele motive pentru care apelezi la superstitii.

Sunt persoane la care se manifesta si teama de a nu crede, acesta venind tot dintr-o superstitie conform careia atunci cand nu crezi ti se vor intampla intocmai.

Asadar, superstitiile nu iti altereaza sub nici un chip viitorul si nu ajuta cu nimic: sunt doar un amestec de frica si credinta in ceva ireal care, uneori, te influenteaza negativ.
Daca mergi pe principiul ca ziua de marti si data de 13 iti vor aduce ghinion atunci, cu siguranta, vei avea neplaceri. Gandeste optimist si vei fenta toate superstitiile!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • madalina pe 24 Mai 2012, 03:21
    superstitile astea..pff

    mare dreptate ce scrie aici..cred k doar o persoana prea slaba sh lipsita de caracter sh personalitate..poate da vina pe superstitii..sau isi poate lega viata de asa ceva

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod