Stephan Elliott a revenit cu "Secrete din trecut"

Ea este frumoasa si divortata, el este un tanar englez din inalta societate. Cei doi se indragostesc si se casatoresc la Monte Carlo.
Ea este frumoasa si divortata, el este un tanar englez din inalta societate. Cei doi se indragostesc si se casatoresc la Monte Carlo. Ti se pare o poveste desprinsa dintr-o lume perfecta in care totul este cu happy end? Ei bine, vraja dintre Larita (interpretata de Jessica Biel) si John Whittaker (interpretat de Ben Barnes) se spulbera in  momentul in care tanara mireasa merge in Anglia, sa-si cunoasca socrii.

De aici, pelicula se transpune perfect in realitate, iesind la iveala vesnica lupta dintre soacra si nora. Mama lui John, doamna Whittaker (interpretata de Kristin Scott Thomas) nu poate accepta ca fiul ei s-a casatorit cu Lalita. Si, pentru ca vrea neaparat ca tanara sa dispara din casa ei, incepe sa urzeasca planuri de despartire alaturi de celelalte doua fiice ale ei.  

Spre dezamagirea lor, Lalita se autoeduca sa priveasca cu resemnare si calm toate uneltirilor lor, cu gandul ca astfel isi va salva casnicia.
Singurul om pe care se poate baza in casa respectiva este socrul ei, domnul Whittaker (interpretat de Colin Firth), de care o leaga pasiunea pentru motociclete si faptul ca niciunul dintre ei nu da doi bani pe etichetele sociale.

Intreaga poveste de desfasoara in cadrul romantic al anilor '20 - '30, in care clasele sociale, numele si prestanta, erau adevarate carti de vizita. Daca nu erai ca ei, nu existai. Pentru Jesica Biel acesta este primul rol intr-o comedie si, de asemenea, este primul rol in care a trebuit sa demonstreze ca poate fi taioasa in replici si in atitudine.

"Mi-a placut la nebunie sa am o limba ascutita, sa fiu in sfarsit o scorpie si, in acelasi timp, o femeie extrem de puternica. Regizorul a avut aici un impact major pentru ca el m-a ajutat sa scot la suprafata acest aspect al personalitatii mele, pe care nici macar nu stiam ca il am, cu atat mai putin sa il pot pune in practica"
, spune actrita.

Kristin Scott Thomas, Ben Barnes si Colin Firth, trei nume importante in cinematografia internationala, alaturi de Jessica Biel, au dat o anumita greutate acestei pelicule care, de altfel, nu exceleaza neaparat, dar este "comestibila" poate si datorita subiectului.
Cu siguranta, o mare parte dintre persoanele care vor viziona acest film se vor regasi in personajele si in subiectul tratat de regizorul Stephan Elliott.""Secrete din trecut' incearca sa acopere un scenariu fara vreo scanteie, prin distribuirea unor nume precum Kristin Scott Thomas (protagonista din "Pacientul englez") sau Colin Firth – in film sotii Whittaker.

Productia este corect construita, dar e lipsita de vigoare,  umorul este rece, britanic -  greu de crezut ca va veti amuza peste masura. Punctul culminant al filmului e lasat chiar la final, in rest nu prea exista vreun clenci care sa te dezamorteasca, poantele sunt cam vechi, si nici Jessica Biel, extrem de blonda si – ca de-obicei sexy nu poate sa dea decat un tango fenomenal la sfarsit de film. 

O sa fiti surprinsi sa-l vedeti pe Ben Barnes, Printul Caspian in "Cronicile din Narnia", ca sot indragostit peste urechi de personajul lui Biel.
N-am prea vazut chimie intre actori, dar asta e ultimul lucru care va va deranja in film... "
, spune Gloria Sauciuc, critic de film.


Un regizor despre care nu s-a mai auzit nimic de mult timp, insa un regizor despre care trebuie sa vorbim. Poate ca putini sunt cei care stiu ca Stephan Elliott a revenit in cinematografie dupa 10 ani. Acum aproape un deceniu, Elliot a hotarat sa se retraga din industria filmului si s-a izolat in Alpii francezi. Din pacate, in timp ce schia a cazut de pe o stanca, fracturandu-si spatele, pelvisul si picioarele. Desi nimeni nu-i dadea nicio sansa de supravietuire, el a invins destinul datorita dragostei pe care o are pentru film. Regizorul si-a luat computerul in salonul de spital si a inceput sa lucreze la pelicula "Secrete din trecut" si la o adaptare pentru teatru a peliculei "Priscilla", pe care a regizat-o in 1994.


Asadar, "Secrete de familie" reprezinta revenirea lui Stephan Elliott pe scaunul de regizor.
25 Februarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod