Şerban Huidu: Starea lui la o lună de la accidentul dramatic

Acum o lună de zile (29 decembrie 2010), toată media din România anunţa că realizatorul TV Şerban Huidu este în comă, în urma unui traumatism cranian suferit pe o pârtie de schi din Austria.
Acum o lună de zile (29 decembrie 2010), toată media din România anunţa că realizatorul TV Şerban Huidu este în comă, în urma unui traumatism cranian suferit pe o pârtie de schi din Austria. Când a avut loc accidentul, vedeta se afla în concediu cu familia, iar în primă fază nu se ştiau foarte multe lucruri.

Un comunicat emis de autorităţile austriece au venit să clarifice oarecum circumstanţele în care a avut loc accidentul: "La data de 29-12-2010, orele 13.45 un tânăr român în vârstă de 34 de ani, schia, împreună cu familia sa, în masivul Patscherkofel, zona Patsch. Purta cască. În zona netedă a pârtiei, a întâlnit un şanţ ud, în care i s-a blocat un schi şi s-a prăbuşit în partea stângă a pârtiei, aproximativ 10 metri, printre copacii din pădure. A suferit leziuni grave la cap. Românul a fost transportat pe o distanţă de 40 de metri până la elicopterul medical de urgenţă, care l-a transportat la spitalul din Innsbruck.".

Câteva ore mai târziu, am aflat că starea lui este destul de gravă şi că această comă este de fapt una indusă de medici pentru a-i putea face toate investigaţiile şi pentru a stabili apoi schema de tratament.


"Coma indusă se face cu ajutorul medicamentelor şi se apelează la ea pentru ca pacientul să nu simtă durerea, să fie liniştit şi astfel structurile organismului să se refacă", a declarat profesor doctor Vlad Ciurea, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arsenie .

În orele şi zilele care au urmat, veştile primite de la clinica din Innsbruck - Austria - au fost din ce în ce mai bune. După evaluarea totală a cazului, medicii au început să-i administreze cârcotaşului tratamentul potrivit, menţinându-l, însă în continuare în coma indusă, până luni, când vedeta a fost pe deplin conştientă şi a putut vorbi cu familia şi cu medicii.

Informaţiile care au venit în zilele următoare nu au făcut decât să anunţe că starea cârcotaşului este bună, dar că nu se ştie când va reveni în ţară. În plan secund, în afara mirajului recuperării, trebuie să spunem că astfel de lovituri nu au cum să nu lase sechele sau nu au cum să se vindece după o zi pe alta.

Şi în cazul moderatorului TV există câteva sechele, în special în ceea ce priveşte vorbirea, însă medicii din Austria îl asigură că lucrurile se vor putea rezolva cu recuperare şi răbdare.
Surse din apropierea familiei, declarau la un moment dat, că în săptămâna de după accident, Huidu avea momente de confuzie când spunea cuvinte incoerente, altele inventate, acestea fiind însă cele mai întâlnite efecte negative ale loviturilor puternice la cap.

Starea cârcotaşului este mult mai bună


Informaţiile au fost făcute publice chiar de Mihai Găinuşă, coleg şi prieten bun cu moderatorul TV, care l-a vizitat zilele trecute la spital. "Am fost la Innsbruck, l-am aşteptat în hol, n-am mai urcat la el în rezervă, a coborât singur cu liftul, ne-am îmbrăţişat, mi-a zis că i-a fost dor de mine, şi mie de el, am ieşit la o cafenea, alături, unde am mâncat, eu am băut o bere şi el un ceai. Perioada de refacere durează. Am vorbit cu el, merge pe picioarele lui, pedalează pe bicicletă, face exerciţii. Cu schiurile nu mai merge. A mai slăbit şi îi stă foarte bine", a declarat Găinuşă pentru Ring.

Recuperarea incertă...


Nimeni nu poate ştii cu exactitate ce se va întâmpla mai departe cu Şerban Huidu. Cu certitudine va exista o recuperare, însă nu se ştie în ce constă ea.
"Atât recuperarea, cât şi evoluţia pe mai departe a cazului Şerban Huidu nu poate fi discutată în acest moment. Un traumatism cranian implică extrem de multe elemente, sunt lucruri imprevizibile care pot apărea. Un atac cerebral se poate declanşa în orice moment, acesta fiind şi motivul pentru care astăzi, la o lună de la accident, pacientul se află încă în spital şi încă pe tratament cu sedative. Pot apărea pareze, semi-pareze, poate fi afectat centrul vorbirii şi aşa mai departe. Schema de recuperare kinetoterapeutică se realizează după ce există o imagine de ansamblu a stării pacientului şi a gravităţii bolii. Diagnosticul, analizele, tratamentul prescris de neurochirurg, toate acestea sunt elemente obligatoriu de ştiut în momentul în care se începe recuperarea. Ceea ce pot mărturisi cu certitudine este că, în astfel de cazuri, recuperarea este anevoioasă, iar rezultatele nu se văd mai devreme de 4 - 6 luni", a declarat, în exclusiviatate pentru Eva.ro, kinetoterapeutul Ciprian Goran.

Pe lângă diagnosticul clar, viteza de recuperare depinde şi de starea generală a pacientului, de vârsta lui şi de istoricul medical pe care îl are, ne-a mai spus specialistul.
Mai mult decât atât, chiar această lună de internare demonstrează că accidentul a fost extrem de grav şi că implicit, recuperarea va fi una de durată.
28 Ianuarie 2011
 

Comentarii (36)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ewf**^ pe 8 Mai 2011, 18:13
    hua schiuri

    o sa fi bine daca nu mai practici schi

    1
    0

  • vascan pe 30 Ian 2011, 22:31
    ba ma lesi

    vino odata acasa ?

    0
    1

  • camelia pe 30 Ian 2011, 11:26
    SERBAN HUIDU

    Fii puternic ! o sa reusesti ! o stim cu totii ! te asteptam curand pe sticla !

    0
    1

  • mihaela pe 30 Ian 2011, 10:04
    serban huidu

    multa sanatate si te asteptam sa revi la...cronicuta!

    0
    1

  • Danuca pe 30 Ian 2011, 09:57
    Serban Huidu

    Dumnezeu sa te ocroteasca si sa-ti dea putere,sa-ti revii Serbane!Sanatate multa,liniste sufleateasca si vointa,tie si familiei tale!Sa revii,cat de curand,la Cronica!Sa lupti,pentru familia ta si copii tai,ca sa-ti revii si sa fiti fericiti.

    0
    1

  • cristi pe 29 Ian 2011, 18:12
    Serban

    Multă sănătate Șerban - să te refaci complet !

    0
    1

  • ele pe 29 Ian 2011, 13:17
    santate

    multa sanatate si recuperare grabnica

    0
    1

  • Lorena Serban pe 29 Ian 2011, 13:06
    Recuperare rapida si completa!

    Hai, Serbane, te rugam sa reusesti! Fii pozitiv si revino la noi sanatos!

    0
    1

  • flori pe 29 Ian 2011, 09:46
    Huidu

    Sanatate multa !!!

    1
    1

  • ange pe 29 Ian 2011, 08:55
    serban huidu

    suntem cu gandul alaturi de tine asteptam cu nerabdare momentul in care o sa fii ok cainnainte multa sanatate !

    0
    1

  • ellado pe 28 Ian 2011, 21:30
    ginduri bune!

    toti prietenii nostri sint alaturi de tine, iti dorim recuperare grabnica.

    0
    1

  • tenerife pe 28 Ian 2011, 21:29
    SERBAN HUIDU

    Te asteptam cu dragoste. Iti uram multa, multa sanatate si te iubim din tot sufletul.

    0
    1

  • floriana moraru pe 28 Ian 2011, 20:46
    stefan

    insanatosire grabnica si te asteptam la cronicuta sanatate multa de tot

    0
    1

  • viorica pe 28 Ian 2011, 20:40
    Stefan Huid

    Cind vrei, poti! Si tu , mai intii, trebuie sa vrei, ca sa poti. Hai incearca! Te asteptam cit mai curind.

    0
    1

  • anita pe 28 Ian 2011, 20:00
    o sa fie bine

    yoanaioa, il cheama SERBAN, nu Stefan!!! Refacere rapida si muuuulta sanatate, Serbanica!! Ne este dor de tine!

    0
    1

  • ioanayoa pe 28 Ian 2011, 18:22
    aproape de noi

    insanatosire grabnica stefan. te asteptam cu drag sa revii la cronicuta iti simtim lipsa

    0
    1

  • ricamil pe 28 Ian 2011, 17:32
    GAND BUN!!!!!!

    De la mine si altii care te asteapta sa revii la CRONICUTA numai ganduri bune si multa sanatate....gandurile pozitive te vor ajuta f mult....te asteptam...

    0
    1

  • micki23 pe 28 Ian 2011, 17:27
    multa sanatate

    multa sanatate Serban, abia astept sa revi la carcotasi

    0
    1

  • Mirela B pe 28 Ian 2011, 17:23
    Nu mai tu poti desigur!!!!!!!!!!

    Serban eu sint convinsa ca ai putere sa te refaci complet.Nici nu vreau sa inteleg sau sa accept ca nu am sa vad emisiunea ta Miercurea.Deci Serban tu esti singurl care poti sa arati la o lume intreaga daca vrei si desigur poti treci de orice cumpana si opstacol in viata ta, trebuie intodeauna sa gindim pozitiv si sa ne abitionam pozitv.Cu multa dragoste si iubire Mirela si George din Maryland Washington DC, ati ureaza sanatate grabnica si cit mai repede pe platou.

    0
    1

  • camelia pe 28 Ian 2011, 16:53
    serban huidu

    Insanatosire grabnica , multa rabdare si putere de a trece peste acesta perioada destul de grea sper ca dumnezeu sa mai demonstreze inca odata ,ca te iubeste , si te are in paza , pe tine si familia ta !

    0
    1

  • eliza pe 28 Ian 2011, 16:50
    trebuie!!!

    suntem alaturi de tine ,ne rugam pentru sanatatea ta ,te iubim si te asteptam!esti un barbat adevarat ,un sot si un tata responsabil,deci,POTI!!!

    0
    1

  • rodica pe 28 Ian 2011, 13:53
    SERBAN HUIDU

    INSANATOSIRE GRABNICA! ITI SIMTIM LIPSA!

    0
    1

  • Mirela pe 28 Ian 2011, 12:22
    Sanatate

    Iti doresc multa sanatate Serban si sa revii cu forte proaspete in platoul Cronicutei... Multa sanatate

    0
    1

  • Madlen pe 28 Ian 2011, 12:21
    Sanatate!

    Insanatosire grabnica! Abia asteptam sa revii la emisiuni!

    0
    1

  • VIOLETA pe 28 Ian 2011, 12:18
    MULTA SANATATE

    sa revii,iti ducem lipsa!

    0
    1

  • Freya pe 28 Ian 2011, 11:50
    Cracotasul nostru

    Sebane, iti trimitem toate gandurile noastre bune! Sa te refaci, ca te asteptam la Cronicuta! Numai ganduri bune si familiei tale!

    0
    1

  • Mihaela pe 28 Ian 2011, 11:50
    SERBAN - NU STEFAN

    Doamne, fetelor, si voi cei care ati postat aici : il cheama Serbaaaaaaaan! Nu Stefan! Rusine, nici numele corect sa nu i-l stiti! Rusineeeeeee

    0
    1

  • steliana pirvulescu pe 28 Ian 2011, 10:34
    sanatate multa

    Iti dorim sanatate, sa te refaci in proportie de 100%, sa ne mai incanti la radio si tv, sa imbatranesti frumos pentru a-ti vedea copiii mari si la casele lor. M-am rugat pentru tine! Sanatate

    0
    1

  • Daniela pe 28 Ian 2011, 09:44
    Sanatate

    Acum am realizat cit de mult ne lipsesti!Multa sanatate iti doresc si repejor la cronicuta caci isi fac astea de cap.Nemernici,profita de ocazie ca lipsesti,dar lasa ca vi tu.Te iubim cu totii

    0
    1

  • mioara pe 28 Ian 2011, 09:10
    sanatate si incredere ca totul va fi bine si va fi,e tinar !

    am de comunicat ceva foarte important sotiei pentru a-l ajuta pe Serban .mioara.prihotin@yahoo.com

    0
    2

  • Splash pe 28 Ian 2011, 08:53
    Mica corectie

    E hemipareza, nu semipareza.

    0
    1

  • criday22 pe 28 Ian 2011, 08:52
    D-zeu sa te ocroteasca

    Haide Serbane,te asteptam la Cronicuta,te vrem din nou pe micul ecran!Pt tine si familia ta multa sanatate si rabdare ,intelegere,sa va dea DUMNEZEU.Caty din Braila

    0
    1

  • Monica pe 28 Ian 2011, 08:41
    Stefan Huidu

    Gandurile negative, multi il urasc...s/a gandit cineva cat de mult rau pot face gandurile? Tot gandurile bune, dorindu/i sanatate si nu putini sunt cei care il iubesc, il vor face sa se insanatoseasca. Sanatate multa!

    0
    1

  • Maria pe 28 Ian 2011, 08:26
    SERBANE,, TE IUBIM SI.....

    Ne lipseste ;; Cronicuta'"!!!! Trebuie sa te faci bine!! Sa revii acolo unde este locul tau!! La Tv!! SAanatate iti dorim!!

    0
    1

  • roberta pe 28 Ian 2011, 07:18
    Stefan Huidu

    " Fie ca iti inchipui ca poti, fie ca nu , sigur ai dreptate ." Iti doresc sa poti si sa vrei cu ardoare asta. Multa sanatate.

    0
    1

  • maria pe 28 Ian 2011, 02:33
    stefan huidu

    Multa sanatate ,recuperare grabnica ,.si inapoi la "cronicuta",.te asteptam,ne lipsesti.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod