"Saga Amurg: Eclipse", cel mai bun de pana acum

Raul care a pandit din umbra pana acum, isi arata coltii. Cam acestea sunt cuvintele motto pentru aceasta a treia serie a francizei "Saga Amurg: Eclipse".
Raul care a pandit din umbra pana acum, isi arata coltii. Cam acestea sunt cuvintele motto pentru aceasta a treia serie a francizei "Saga Amurg: Eclipse". In primul rand o poveste de dragoste in trei - Bella, Edward si Jacob, care, de aceasta data - fata de primele parti - trece foarte bine granita ecranului.

Nu vedem nici de aceasta data prestatii surprinzatoare din partea actorilor Kristen Steward, Robert Pattison sau Taylor Lautner, insa maiestria regizorului si-a pus amprenta perfect pe intreaga actiune. Si de aceasta data miza este Bella, care risca sa devina victima sigura a Victoriei, daca "baietii" din viata ei - Edward si Jacob, nu-si vor face treaba. Acest lucru nu se intampla pentru ca, uitand de rivalitatea care-i leaga din stramosi, dar si de rivalitatea catre inima Bellei, cei doi isi unesc fortele salvand-o pe cea care este, pana la urma, cea mai importanta persoana din viata lor.

"Cu Robert Pattinson lamentabil de incrancenat in rolul recelui Edward, normal ca toti spectatorii vor tine cu navalnicul Jacob, iar David Slade foloseste simpatia pentru unicul competitor nefavorit la inima Bellei pentru a echilibra relatia celor trei astfel incat aceasta ar fi in stare sa se balanseze intr-un varf de ac.
Iar cand cei doi trebuie sa coopereze pentru a o proteja pe Bella, aruncandu-si delicioase replici "amabile" pe deasupra capului ei, mai ca uiti exagerarile, conduita de secol 19 a protagonistului, neconvingatoarele miscari ale vampirilor si asa mai departe. Dar nu si durata nejustificata, de peste doua ore, a filmului!"
, mentioneaza Stefan Dobroiu, redactor Cinemagia.ro

Nici umorul nu a lipsit in aceasta a treia serie. De exemplificat aici este scena din cort, pe varful muntelui... Insa, daca ai sa vezi filmul cu siguranta ca vei descoperi si altele. Desi risca sa devina o poveste de dragoste siropoasa, avand ca target sigur adolescentele visatoare sau indragostite de Robert Pattison, "Eclipe" se poate baza si pe spectatori mai in varsta, copti la minte, care cu siguranta vor gusta subiectul.

Acum ce pot sa-ti spun, filmul este bun, cu mici minusuri la efecte si prestatia actorilor, asa cum am spus si mai sus, insa per total: merita.
Daca vorbesc insa despre carte si despre cat de mult s-a pastrat din esenta ei, as putea mentiona ca lucrurile s-au cam precipitat in film. Bineinteles, ma gandesc ca este vorba despre dinamism si despre faptul ca echipa de productie a incercat sa evite ca spectatorul sa se plictiseasca atunci cand priveste filmul. Acest lucru este de inteles. Vorbeam cu o fana impatimita a filmul, dar si a cartilor, si-mi spunea ca exista pasaje importante din roman care lipsesc. Am simtit si eu la un moment dat nevoia sa aflu mai multe despre Jasper sau despre Rosalie, care in carte au niste povesti absolut fantastice. Putin din acestea au fost redate in film si poate ca se simtea nevoia de mai mult...

"Cronicarul Cinemagia a strambat din nas la efectele speciale ieftine, la replicile sforaitoare si voice-over-urile generoase ale Bellei, dar ce-i al Eclipsei e al Eclipsei: trio-ul Lautner-Stewart-Pattinson face toti banii in aceasta a treia parte, care imbina mult mai bine (fiind departe de perfectiune, totusi) actiunea, amorul si umorul, decat primele doua parti.
Nu ca asta ar fi cine stie ce lauda, dar fanii inraiti chiar au de ce sa tropaie de nerabdare..."
, conchide Stefan Dobroiu.

Sinopsis


Orasul Seattle este devastat de o serie de crime sangeroase si disparitii misterioase. Creand o armata dintr-o rasa noua de vampiri insetati de sange, malefica Victoria s-a intors pentru a se razbuna. Iar Bella, tinta principala, este acum in pericol de moarte. Uniti de acest secret infricosator, Edward si Jacob trebuie sa incerce sa uite rivalitatea dintre ei si sa se alieze pentru a o apara.

In timp ce lupta pentru a supravietui, Bella este nevoita sa aleaga intre cei doi. Conflictul care mocneste de mii de ani intre vampiri si varcolaci se poate transforma acum intr-un adevarat razboi, declansat de decizia unei simple muritoare.  

Dar Bella mai are o alegere de facut, una care va schimba vietile tuturor.


Dragostea si pasiunea se contopesc cu haosul si disperarea in cel mai asteptat film al verii.
1 Iulie 2010
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrEA pe 15 Iul 2010, 15:46
    fain...

    Nu pot sa zic ca m-a dezamagit filmul, pt. ca e exact cum mi l-am imaginat cand am citit cartea... poate totusi ma asteptam la mai multe detalii...ma asteptam la ceva mai palpitant... oricum e bestial, si abia astept urmatoarea ecranizare...

    0
    0

  • jakob pe 11 Iul 2010, 19:26
    twilight

    sunteti oribili ....cei care scriu in contra filmului.....naveti nimic altceva de scris .....poatemi infing coltii in voi cand va intalnesc . gasca lui jacob mia dat o idee uimitoare ....ia ghici ....? am propria mea haita de lupi ....ocupam un teritoriu .......si nu ne dam in spectacol. pana la un moment dat probabil.... orice secret iasa la iveala pana la urma nu? va pupa jacob auuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0
    0

  • simplu trecator pe 6 Iul 2010, 18:21
    ..........

    Buna! poate sa-mi zica si mie cineva de unde pot descarca cartile Twilight, in special partea a 3-a. Multumesc anticipat

    0
    0

  • one1 pe 6 Iul 2010, 16:32
    .....

    La cat a fost de asteptat acest film, pe atat de mare a fost deziluzia. Foarte slab,primul film din serie a fost mai bun.

    0
    0

  • Andreea pe 3 Iul 2010, 17:52
    ..

    Deci a fost mult prea frumos. Totushi cu Twilight nu se va compara niciunul..pt ca ala a fost de debut. Dar actiunes&replicile&povestea si tot din Eclipse au fost prea perfecte!!!!!!! Si cu actori ca Robert si Kristen care joaca PERFECT..chiar nu ai ce sa zici.

    0
    0

  • adriana pe 2 Iul 2010, 14:14
    the vampire diaries

    the vampire diaries e mult mai bun decat siroposenia de twilight iar nespalatu` de pattinson e orbil in comparatie cu ian somerhalder.

    0
    0

  • gvgbt pe 2 Iul 2010, 11:29
    Comparatie

    Nici unul din filme nu se compara cu cartea. De altfel, parerea mea este ca orice ecranizare este mult mai slaba decat cartea de origine.

    0
    0

  • vizitator pe 2 Iul 2010, 10:56
    superb

    mi-a placut acest film la maxim

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod