Sa facem cunostinta cu distributia...

KRISTEN STEWART (Bella Swan) a fost vazuta de curand in rolul lui Joan Jett in "The Runaways", biografia rock-and-roll despre o trupa de fete din anii '70, si in filmul independent "Welcome to the Rileys", alaturi de James Gandolfini si de Melissa Leo, care a fost nominalizata pentru Marele Premiu al Juriului la editia din 2010 a Festivalului de Film Sundance.
KRISTEN STEWART (Bella Swan) a fost vazuta de curand in rolul lui Joan Jett in "The Runaways", biografia rock-and-roll despre o trupa de fete din anii '70, si in filmul independent "Welcome to the Rileys", alaturi de James Gandolfini si de Melissa Leo, care a fost nominalizata pentru Marele Premiu al Juriului la editia din 2010 a Festivalului de Film Sundance. In 2009, si-a reluat rolul, Bella Swan, in filmul cu succes de casa "The Twilight Saga: New Moon/ Saga Amurg: Luna noua", un rol pe care l-a inceput in preferatul fanilor, "Twilight / Amurg".

Stewart s-a facut remarcata de publicul din toata lumea prin interpretarea ei remarcabila alaturi de Jodie Foster in "Panic Room/ Camera de refugiu". De curand a jucat in Adventureland, alaturi de Jesse Eisenberg, pentru regizorul Greg Mottola, in filmul independent "The Yellow Handkerchief", alaturi de William Hurt si de Maria Bello si in The Cake Eaters, pentru regizoarea Mary Stuart Masterson. A avut o interpretare memorabila si in rolul lui Tracy Tatro, in filmul regizat de Sean Penn Into the "Wild/ In salbaticie", in care a interpretat si doua melodii, dintre care una compusa de ea.

Filmografia ei mai include "Jumper/ Oriunde", oricand, "What Just Happened/ Panica la Hollywood"; "In the Land of Women/ Pe taramul femeilor"; "The Messengers/ Mesagerii"; "Zathura/ Zathura, o aventura spatiala"; "Speak/ Tacerea"; "Fierce People/ Oameni si secrete"; "Catch That Kid"; "Undertow/ Drama", "In munti", "Cold Creek Manor/ Secretul de la Cold Creek Manor" si" The Safety of Objects". Stewart locuieste in Los Angeles.

ROBERT PATTINSON (Edward Cullen) este binecunoscut pentru interpretarea vampirului Edward Cullen in "Twilight/ Amurg" si in "The Twilight Saga: New Moon/ Saga Amurg: Luna noua". S-a facut cunoscut in industrie la varsta de 19 ani, cand s-a alaturat francizei Harry Potter in filmul lui Mike Newell "Harry Potter and the Goblet of Fire/ Harry Potter si pocalul de foc" in rolul lui Cedric Diggory, reprezentantul oficial de la Hogwarts la Turnirul celor Trei Vrajitori.
La inceputul acestui an, Pattinson a jucat alaturi de Pierce Brosnan, de Chris Cooper si de Emilie De Ravin in drama "Remember Me/ Aminteste-ti de mine", in regia lui by Allen Coulter.
De curand a terminat filmarile la Bel Ami, un film ce are la baza romanul cu acelasi nume, scris de Guy de Maupassant. Pattinson interpreteaza rolul unui tanar jurnalist din Paris, care evolueaza datorita legaturilor lui cu cele mai stralucitoare si influente femei din oras, interpretate de Uma Thurman, Kristin Scott Thomas si de Christina Ricci. In prezent, Pattinson lucreaza la urmatorul lui film, "Water For Elephants", alaturi de regizorul Francis Lawrence si de partenerii lui de platou Reese Witherspoon si Christoph Waltz, pentru a aduce bestsellerul desemnat de New York Times pe ecrane. Pattison si-a inceput cariera profesionala cu un rol in "Sword of Xanten", alaturi de Sam West si de Benno Furmann. A mai aparut si in filmul regizorului Oliver Irving "How to Be", premiat la Festivalul de Film Slamdance cu Mentiunea Speciala pentru "Un film narativ". Pattinson a jucat rolul principal, Salvador Dali, in "Little Ashes", in regia lui Paul Morrison. Proiectele de televiziune la care a participat Pattinson includ "The Haunted Airman" pentru BBC.

Ca membru al trupei de teatru Barnes, a jucat rolul principal in piesa lui Thornton Wilde, "Our Town". Alte piese de teatru in care a jucat sunt "Anything Goes", a lui Cole Porter, "Tess of the D'Urbevilles" si "Macbeth" la OSO Arts Centre.

Rolul lui TAYLOR LAUTNER (Jacob Black) de varcolac din cadrul triunghiului amoros om/vampir/varcolac s-a intensificat in "The Twilight Saga: New Moon/ Saga Amurg: Luna nou"a, dupa succesul primului film, "Twilight/ Amurg".

Va incepe in curand filmarile la productia Lionsgate, "Abduction", pentru regizorul John Singleton. Lautner interpreteaza rolul unui tanar care descopera fotografia propriului copil pe un site de persoane disparute. Din distributie mai face parte Lilly Collins, iar producatori sunt Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman de la Gotham Group, Roy Lee si Doug Davison de la Vertigo. Lautner va juca si in productia Universal, "Stretch Armstrong".

In 2010, Lautner a jucat in productia Warner Bros.
"Valentine's Day". In filmul regizat de Garry Marshall, Lautner joaca alaturi de Jessica Biel, de Bradley Cooper, de Patrick Dempsey, de Jennifer Garner, de Anne Hathaway, de Ashton Kutcher si de Julia Roberts.

Lautner si-a facut debutul in 2005 cand, la varsta de 13 ani, a obtinut rolul lui Shark Boy in "The Adventures of Sharkboy and Lavagirl" in 3D-ul lui Robert Rodriguez. In cateva luni, a dat auditie si a obtinut rolul lui Eliot, fiul rivalului lui Steve Martin, Jimmy Murtaugh, in filmul de familie "Cheaper by the Dozen 2/ Cu duzina e mai ieftin 2".

Lautner s-a nascut in 1992 in Grand Rapids, Michigan. A inceput sa invete karate la varsta de sase ani si a castigat turnee cand avea sapte ani. Nu a durat mult pana a fost invitat sa se antreneze cu campionul mondial de sapte ori Mike Chat, iar la varsta de opt ani, Lautner a fost rugat sa-si reprezinte tara la campionatele World Karate Association. Si-a demonstrat talentul, devenind campion la Junior World Forms and Weapons, castigand trei medalii de aur. Lautner si-a continuat ascensiunea in domeniul artelor martiale. In anul 2003, la varsta de 11 ani, a obtinut locul intai pe plan mondial la mai multe categorii, iar in anul urmator, a castigat trei campionate Junior World la centura neagra.

Lautner si-a dorit pentru prima data sa devina actor la varsta de sapte ani, cand instructorul lui de arte martiale l-a convins sa participe la auditia pentru reclama la Burger King, in Los Angeles. Cand avea zece ani, familia lui a luat decizia dificila de a se muta in Los Angeles, unde Lautner putea participa la auditii oricand. Dupa mutare, Lautner a obtinut roluri in "My Wife and Kids", "Summerland", "The Bernie Mac Show" si in "The Nick and Jessica Variety Hour".

BRYCE DALLAS HOWARD (Victoria) a devenit repede una dintre cele mai versatile si mai dinamice tinere actrite de la Hollywood. La inceputul acestui an, Bryce a incheiat filmarile la Hereafter al lui Clint Eastwood, alaturi de Matt Damon. in primavara anului 2010, a inceput filmarile in Vancouver la productia "Summit, Untitled Comedy", alaturi de Seth Rogen si de Joseph Gordon-Levitt.

Howard a fost vazuta de curand in adaptarea cinematografica a piesei lui Tennessee Williams, "The Loss Of A Teardrop Diamond", alaturi de Chris Evans, de Will Patton si de Mamie Gummer.
In 2009, Howard a aparut pe ecran alaturi de Christian Bale in "Terminator Salvation/ Terminator: Salvarea", in regia lui McG. In 2008, a jucat in adaptarea lui Kenneth Branagh dupa piesa clasica a lui William Shakespeare, "As You Like It/ Cum va place", pentru interpretarea Rosalindei, alaturi de Kevin Kline si de Alfred Molina, fiind nominalizata la Globurile de Aur.

Pe langa aceste roluri, Howard lucreaza si in culise la doua proiecte - a terminat de curand productia pentru proiectul fara titlu deocamdata Gus Van Sant Project in calitate de producatoare, si a scris scenariul intitulat The Originals care e in curs de dezvoltare in prezent. In 2004, Howard si-a facut si debutul regizoral odata cu scurtmetrajul Orchids, un proiect pe care l-a realizat ca parte a programului "Reel Moments" al revistei Glamour.
Filmografia lui Howard mai include: "Spider-Man 3" al lui Sam Raimi, in care o interpreteaza pe Gwen Stacy; "Lady In The Water/ Doamna din apa" al lui M. Night Shyamalan, in care joaca alaturi de Paul Giamatti; si filmul lui Lars von Trier Manderlay, continuarea filmului "Dogville". Si-a facut debutul cinematografic in filmul lui M. Night Shyamalan, "The Village/ Satul", alaturi de Adrien Brody, de Joaquin Phoenix si de  Sigourney Weaver.

Dupa ce a parasit programul Scolii de Arte Tisch din cadrul Universitatii de la New York, Howard a inceput imediat sa lucreze pe scena teatrului din New York, in roluri precum Marianne din productia de pe Broadway, Tartuffe, Rosalinda pe scena Teatrului Public in "As You Like It/ Cum va place", Sally Platt in productia Clubului de Teatru din Manhattan, "House/Garden", a lui Alan Ayckbourn si Emily in productia Festivalului de Teatru Bay Street, "Our Town".
Howard locuieste in prezent in Los Angeles impreuna cu sotul ei, Seth Gabel si cu fiul lor, Theo.

BILLY BURKE (Charlie Swan) este un actor foarte apreciat de critici, ale carui proiecte sunt atat in televiziune, cat si in cinematografie. Burke filmeaza, in prezent, la" Drive Angry", alaturi de Nicolas Cage, si a jucat de curand in filmul "Highland Park", impreuna cu Parker Posey.
Burke a interpretat de curand si rolul tatalui Bellei si al sefului politiei din Forks in filmele de succes "Twilight/ Amurg" si "The Twilight Saga: New Moon/ Saga Amurg: Luna noua".

Inainte de Twilight, Billy a mai lucrat cu regizorul Greg Hoblit la "Untraceable/ Crime online" alaturi de Diane Lane.
A mai jucat in "The Feast of Love/ Sarbatoarea iubirii" pentru regizorul Robert Benton, alaturi de Morgan Freeman, de Greg Kinnear, iar de Anthony Hopkins si de Ryan Gosling in "Fracture/ Ruptura", care a fost primul film pe care l-a facut impreuna cu regizorul Greg Hoblit.

Filmografia lui Billy include filme independente precum "The Grift" cu John Savage si Forfeit cu Sherry Stringfield, care a avut premiera la festivalul de Film South By Southwest; filmul "Ladder 49/ Oamenii focului" cu Joaquin Phoenix si cu John Travolta; a avut rolul principal in Dill Scallion, care a avut premiera la Festivalul de Film Sundance si in care au mai jucat Peter Berg, Henry Winkler si Lauren Graham; "Along Came a Spider/ Reteaua paianjen", cu Morgan Freeman si cu Without Limits, pentru regizorul si scenaristul Robert Towne.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod