România: 7 sportivi, campioni ai suferinţei

Ne uităm la ei ca la nişte zei, ne înduioşăm când auzim imnul României interpretat pentru ocupantul locului întâi la întrecerile sportive, dar îi şi hulim atunci când ne înşeală aşteptările. Vorbim evident despre sportivii noştri care, în afara "spectacolului" pe care ni-l oferă la locul lor de muncă, fac nişte eforturi inimaginabile ca să ajungă acolo, eforturi care, din păcate, nu se văd. Există însă exemple de sportivi care nu scapă atât de uşor, cu o simplă... oboseală excesivă, ci ajung chiar să sufere accidentări foarte grave.

Astăzi o să vorbim despre 7 astfel de cazuri, însă cu siguranţă ...sunt mult mai multe.
1 din 8

Mihăiţă Neşu, accidentare gravă la Utrecht

Fostul stelist trece printr-o adevărată dramă încă din luna mai a acestui an când, în timpul unui antrenament la echipa de club FC Utrecht, un coechipier a căzut peste el, fracturându-i o vertebră cervicală. Neşu a fost transportat la spital şi operat de urgenţă. Cinci ore a durat intervenţia chirurgicală în care i-a fost refacută vertebra fracturată. Medicii afirmau atunci că operaţia lui Neşu s-a încheiat cu succes, dar că nu pot preciza deocamdată cum va evolua starea de sănătate a jucătorului. Acelaşi ton era folosit şi de medicul echipei olandeze, Simon Goedegebuure, care declara la momentul respectiv că indiferent de evoluţia medicală a sportivului, revenirea lui pe terenul de fotbal este aproape imposibilă. "Situaţia e foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui maduvă, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei, iar chirurgii nu au dorit să rişte“, a mai spus Simon Goedegebuure, citat de cotidianul De Telegraaf. La aproape trei luni de la accidentare, veştile despre starea de sănătate a lui Mihăiţă Neşu sunt destul de puţine. Mama lui, care zilele trecute s-a întors în România ca să rezolve o serie de lucruri administrative, a spus că fiul ei se recuperează, că vorbeşte zilnic la telefon cu George Ogăraru, dar că mai multe detalii nu poate să ofere, fiindu-i interzis acest lucru. Una dintre concluziile care s-a tras, totuşi, este că există şanse mari ca fotbalistul să nu rămână paralizat, acesta fiind pericolul cel mai mare în momentul imediat accidentului.
5 August 2011
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bucura Iulia pe 21 Aug 2011, 22:02
    despre sportivi

    ai Ai dreptate Ana,toata stima pentru ei!

    0
    0

  • maria pe 21 Aug 2011, 16:13
    Tot respectul pentru ei

    Sincere felicitarii acestor sportivi, ei sunt ambasadorii nostri, ei au facut sa se auda imnul nostru in toata lume si au facut cinste neamului romanesc. Acesti EROI adevarati merita toata atentia si respectul nostru.

    0
    0

  • Monica pe 5 Aug 2011, 12:30
    Multumiri si felicitari Diana Mocanu

    Doresc sa multumesc si pe aceasta cale Dianei Mocanu, pentru ca la Campionatele Nationale de inot de la Braila ne onoreaza cu prezenta si premiaza fetele la podium. Multa sanatate Diana si toata admiratia !

    0
    0

  • onutta21 pe 5 Aug 2011, 10:53
    NESU

    Pacat de Nesu ......

    1
    0

  • Ana pe 5 Aug 2011, 09:09
    Trist

    Din pacate, acesti sportivi foarte importanti pentru tara noastra, nu sunt ingrijiti cu atentia cu care ar trebui iar de recompensare nici nu mai spun. Si nu ma refer la fotbalisti pentru ca ei nu o duc atat de rau ci la gimnaste in principiu pentru ca sunt cele care isi pun viata in pericol pentru cateva medalii pe care noi le apreciem pentru cateva momente atunci cand le primesc dupa care uitam de efortul depus si chinurile prin care trec pentru a dobandi acele merite, merite care sunt nu doar pentru ele personal ci si pentru tara. Eu ii apreciez foarte mult pentru munca pe care o depun si pentru riscurile la care se expun, pentru devotamentul fata de ceea ce fac si pentru puterea cu care duc aceasta viata dificila. Tot respectul pentru ei!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod