Robert Plant si Coldplay, marii castigatori ai Premiilor Grammy 2009

Materialul discografic "In Rainbows" al trupei Radiohead a obtinut premiul pentru Cel mai bun album alternative si Cel mai bun album special edition, in timp ce cantareata Duffy a fost rasplatita cu un trofeu la categoria Cel mai bun album pop, pentru materialul "Rockferry".

Adele a fost si ea rasfatata cu un Grammy la categoria Cel mai bun artist debutant, invingandu-i in competitie pe Jonas Brothers si Duffy. De asemenea, single-ul artistei, "Chasing Pavements", a primit si premiul pentru Cea mai buna interpretare pop a unei artiste; la aceasta categorie, Adele a concurat alaturi de Leona Lewis, Katy Perry, Duffy si Sara Bareilles.

Australienii Kylie Minogue si Sam Sparro au fost infranti in competitie de catre duo-ul francez Daft Punk. Artistii au castigat doua Grammy-uri, pentru Cea mai buna inregistrare dance ("Harder Better Faster Stronger") si Cel mai bun album electronic/dance ("Alive 2007").

Trupa americana Kings of Leon a obtinut Grammy-ul pentru Cea mai buna interpretare rock a unui duo sau grup, pentru "Sex on Fire".

Si Jennifer Hudson a fost rasplatita cu un trofeu Grammy, pentru Cel mai bun album R&B al anului, iar trupa The Four Tops a primit un Grammy onorific pentru intreaga cariera.

Colaborari inedite la Grammy 2009


Cu siguranta, editia de anul acesta a premiilor Grammy a stat sub semnul colaborarii. U2 a deschis festivitatea cu single-ul "Get On Your Boots", iar Sir Paul McCartney a cantat pe scena impreuna cu Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, baterist pentru o noapte; duo-ul inedit a interpretat piesa "I Saw Her Standing There".

Cele doua bune prietene Taylor Swift si Miley Cyrus au cantat impreuna pentru prima oara, iar trupa Radiohead s-a aflat pe scena Grammy-urilor impreuna cu formatia Universitatii California de Sud.

Si Coldplay a intrat in atmosfera celei de-a 51-a editii a premiilor Grammy, membrii trupei fiind insotiti pe scena de Jay-Z. Iar colaborarile nu s-au oprit aici: cei de la Jonas Brothers au avut placuta surpriza de a sustine un recital impreuna cu Stevie Wonder, Kanye West i-a dat o mana de ajutor lui Estelle, in timpul interpretarii single-ului "American Boy", iar Justin Timberlake, Boyz II Men si Keith Urban au facut show alaturi de Al Green, castigator in 2009 a doua premii Grammy.

Justin Timberlake si Al Green i-au inlocuit in programul Grammy-urilor de anul acesta pe solistul R&B Chris Brown si iubita acestuia, Rihanna.

Brown si Rihanna si-au anulat pe ultima suta de metri participarea la premiile Grammy - cantaretul, nominalizat la doua premii Grammy, a fost implicat duminica dimineata, 8 februarie, intr-un incident de violenta domestica, victima agresiunii fizice fiind chiar Rihanna, potrivit relatarilor presei. Incidentul este inca investigat de politia din Los Angeles, insa Brown a fost arestat si eliberat din custodia autoritatilor in urma achitarii unei cautiuni de 50.000 $.

Printre artistii care au tinut publicul in picioare cu show-uri de exceptie la Grammy 2009 s-au mai numarat: Neil Diamond, Kid Rock, Katy Perry si Carrie Underwood.

Poti vedea lista completa a castigatorilor Premiilor Grammy 2009 aici.
9 Februarie 2009
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic
  • eva
    admin_eva pe 10 Feb 2009, 22:46
    Raspuns Eva.ro

    Buna seara. Albumul "Tha Carter III" al artistului Lil Wayne a fost cel mai bine vandut material discografic al anului 2008 in Statele Unite ale Americii, potrivit datelor comunicate de Nielsen SoundScan. Albumul s-a vandut in 2.88 milioane de exemplare, comparativ cu materialul discografic "Viva La Vida or Death and All His Friends" al trupei Coldplay, care a avut vanzari de 2.15 milioane de exemplare. Multumim pentru comentariu.

    0
    0

  • Levente pe 10 Feb 2009, 20:26
    ...

    Cel mai bine vandut album al anului 2008 "Tha Carter III"?? Din cate stiu, cel mai bine vandut album al anului 2008 este "Viva La Vida Or Death And All His Friends" Cei de la Coldplay au si castigat premiul de cel mai bine vandut album al anului 2008 la WMA.

    0
    0

  • G-bone pe 10 Feb 2009, 12:05
    Yo-man, or girl

    Cum, ioana, nu ai auzit de rap/sung? unde traiesti, in ? deschide TIVI-ul, si o sa gasesti peste tot despre rap/sung :). Sau vezi pe net. Google... yo now? (greu cu unii...)

    0
    0
  • eva
    admin_eva pe 9 Feb 2009, 23:53
    Raspuns Eva.ro

    Buna seara si multumim pentru comentariu. "Cea mai buna colaborare rap/sung" reprezinta o categorie a Premiilor Grammy, infiintata in anul 2002. La aceasta categorie sunt nominalizati artisti care au lansat un single impreuna, dar care nu colaboreaza, in mod obisnuit. Single-ul respectiv este o combinatie a genurilor in care sunt specializati fiecare dintre artistii participanti la proiect (rap si voce). Un foarte bun exemplu il reprezinta cunoscuta melodie "Umbrella", in varianta Rihanna feat. Jay-Z, pentru care cei doi artisti au primit premiul Grammy in anul 2008, pentru "Cea mai buna colaborare rap/sung".

    0
    0

  • ioana pe 9 Feb 2009, 20:22
    intrebare

    Cea mai buna colaborare rap/sung...ce inseamna asta, mai exact ce e ala "sung", poate song-piesa, nu?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod