Politicieni din tata in fiu/fiica

Elena Basescu, Daciana Sarbu, Ana Georgia Babici sunt numai cateva dintre exemplele autohtone. Pe sistemul "Bine ca este tata MARE, ca o sa ajung si eu" sau, mai simplu, "Am scapat de o grija, tata politicanul o sa ma faca si pe mine politician", multi copii ai "oamenilor mari in stat" au ales sa-si urmeze parintii in cariera.
Elena Basescu, Daciana Sarbu, Ana Georgia Babici sunt numai cateva dintre exemplele autohtone. Pe sistemul "Bine ca este tata MARE, ca o sa ajung si eu" sau, mai simplu, "Am scapat de o grija, tata politicanul o sa ma faca si pe mine politician", multi copii ai "oamenilor mari in stat" au ales sa-si urmeze parintii in cariera. Pe vremuri de mult apuse, mai, mai ca devenise o moda sa-ti alegi aceeasi meserie ca si parintii tai. Daca ei erau medici, automat aveai pecetea pusa pe frunte inca de la nastere, ce sa mai vorbim de profesori sau avocati.

Lumea a evoluat, lucrurile s-au schimbat, iar astazi la mare moda este sa apari in primele randuri, nu la razboi, ci...
in politica. Au sau nu habar de ce se intampla, le place sau nu, se fac sau nu de  rusine, mostenitorii sau mostenitoarelor bunurilor trecute sau nu in declaratiilor de avere ale politicienilor, tin stindardul sus si-si urmeaza parintii.

Prima fiica a tarii, viitor europarlamentar  


In ultima vreme am fost intoxicati de fluxul mare de stiri si de oameni care aveau acelasi subiect comun: Elena Basescu si candidatura ei la alegerile europarlamentare. Care mai de care se oferea sa o ajute, sa stranga semnaturi, sa o sustina, ca na, da bine la fata presedintelui.

Inceputurile in politica ale mezinei familiei Basescu dateaza din 2005 cand s-a inscris ca membru simplu in PD-L, partidul la carma caruia, pana in acel moment, se aflase tatal ei.
Mai tarziu, a devenit Secretarul General al Organizatiei de Tineret al PD-L, iar in 2008 a preluat functia de secretar general al partidului.

Cine se astepta ca tanara care cocheta intens, pe vremea aceea, cu podiumul de moda sa ajunga intr-un birou de partid? "Fiica Barbie a presedintelui" asa cum a botezat-o presa straina, a reusit sa stranga circa 200.000 de semnaturi, astfel incat s-a putut inscrie in cursa pentru un loc de europarlamentar independent.

Presa din strainatate a criticat-o in termeni duri: "Iar acum fiica teribila a presedintelui roman vrea la Bruxelles. Pentru cine considera ca nu este apta pentru subtilitatile politicii europene, acest fost model de 28 de ani, cu mult chef de distractie si fara a fi familiarizata cu gramatica, are in curriculum o diploma in Relatii Internationale, un stagiu la Parlamentul European si a muncit ca economist la o mare firma din Bucuresti", scrie Corriere della Sera, citat de Mediafax.


La jumatatea lunii martie, ziarul italian "La Repubblica" a publicat, sub titlul "Ma trimite tata Basescu: Elena in parlament", un material si o serie de fotografii cu Traian Basescu si Elena Basescu, printre acestea aparand insa si Irinel si Monica Columbeanu. In plus, agentia Associated Press a scris ca Elena Basescu "topaie pe podium, petrece in cluburi pana dimineata si mutileaza gramatica". "Poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri", "Pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu tine" - acestea au fost perlele pe care le-a scos Elena Basescu la inceputurile carierei de politician.
Pe sistemul ce nu te doboara, te face mai puternic, lasa Elena ca se uita!
7 Aprilie 2009
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cela pe 11 Apr 2009, 10:21
    romania fi desteapta nu mai votati basescu iara

    tu nesimtito te dai mare ca taicato chioru si betivu ala e presedinte si top si tu sa candidezi nu vezi ce face taicato pt tara nimic bine ca sia adunat el nu stiu cate vile si case pe bani murdar eu ati doresc sa nu te voteze nimeni rapandulo ca ne aduci in izerie si necajesti oamenii si mai mult dute si fa altceva fato ca nui de tine acolo

    0
    0

  • deedee pe 9 Apr 2009, 18:30
    Politicieni din tata-n fiu/fiica

    Eu gandesc ca-i normal. E ca si cum i-ai lasa copilului tau averea. Ce vreti sa faca Elena Basescu? Toata noaptea topaie prin baruri si ziua este politician de marca cu multe succesuri. Dar ma intreb : fata asta cand doarme? Sa i se spuna ca lipsa de somn duce la eliminarea neuronilor unul cate unul. La 35 de ani : kaput ! Oare exista si operatie de implat de neuroni ca cea de implant mamar? Si uite asa fiecare mistocar pe limba lui piere si sa-i spunem presedintelui ca ce tie nu-ti place altora (romanilor) nu face!

    0
    0

  • viorica pe 9 Apr 2009, 09:26
    fiica presedintelui

    NU ESTE O REGULA DACA AI TATAL PRESEDINTELE TARII TREBUIE SI TU SA FACI POLITICA DACA NU TE PRICEPI ESTI LA UN MOMENT DAT PENIBILA,CHIAR DACA AI TERMINAT O FACULTATE SI NU AI CHEMARE SI LIMBAJUL ADEGVAT MAI BINE TE RETRAGI IN MESERIA CARE TE SUPORTA MAI BINE SI UNDE AI PRICEPERE, ASTA E PAREREA MEA SI O VOI SUSTINE MEREU (OMUL SFINTESTE LOCUL SAU OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT)

    0
    0

  • ion pe 8 Apr 2009, 15:02
    comentarii zero barat

    niste timpiti cu totii incepind cu mafiotii de italieni si terminind cu voi ai de comentati. natie mai birfitoare ca a noastra - latinii- nu cred ca exista pe lume.vai de noi si vai de voi si de ei!!!!!!!!!!!!!1

    0
    0

  • pierdantul pe 8 Apr 2009, 12:55
    ????????????

    Mai oameni buni..........parerea mea personala este ca aceasta fetita........va fi europarlamentar ...indiferent daca POPORUL ISI DORESTE CU ADEVARAT SAU NU.

    0
    0

  • Xeon pe 8 Apr 2009, 11:11
    Ete na!

    Asta cu tatii e de tot rahanu, asta nu poate sa scoata doua vorbe legate pe gura si o trimite chioru de tasu la Parlamentul Europei.. ar trebui sa stie ca la Strassbourg nu exista nici "Banbu" nici Peata Dorobanti colt cu Radu Biela Manivela si daca opresti GIPU in strada pe motiv de "Iete asa!" ti-o iei in freza tu cu tot neamu tau de milionari in euro de nu te vezi. Principele Radu, presedinte? De ce nu presedintele Iliescu Rege? Adica "some shit, different asshole", ginerica a' lu' bal-bal nu are nimic cu realitatea din tara asta si ar sfarsi prin abdicare la fel ca tetu scocru... desi nu imi place ceea ce vad zilnic la stiri, va spun ashe: io-te tare la mutulica frankenstein, zisu Crin (cu obrazu fin) Antonescu.. vine tare din urma.. nu egzista scandale la adresa lui, nu baga nimeni in seama la el, dar.. mama, ce sut in sezutu scaunului i-a footat lu Citroeniceanu in scaunu de prezident de partid.. ce ziceti daca vine cu lingurita de icre negre luata din casa de protocol a lu' Gheorghiu Dej unde isi are sediul partidul sau National si Sagetat si vine cu respectiva scula sa-i arda una in okiu bun lu Basescu, sa-l dea jos de pe tronu de la Cotroceni si sa-l faca orbete cu fata la perete la noile alegeri prezidentiale din toamna? cam ce ar fi daca s-ar intanpla asa? Io unu, nu m-as mira....

    0
    0

  • Pop pe 8 Apr 2009, 08:17
    Romania, fii desteapta !

    Nu va mai dati girul unor asemenea specimene, fratilor ! Nu vedeti ca tara merge din rau in mai rau ?! Votati Principele Radu, aveti speranta in EL !

    0
    0

  • rozmarina pe 7 Apr 2009, 22:40
    "tati mari"

    de ce nu am si eu un tata prin parlament k as fi vrut sa fiu presedinte. nu cred ca merita , ar fi trebuit sa inceapa inainte de a fi tatal ei unde e .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod