Nicoleta Luciu, tripleţi în eprubetă!

Una dintre cele mai dorite femei din România, fostă Miss şi vedetă Playboy, a făcut zilele acestea un anunţ bombă. Va deveni mămică pentru a doua oară şi, mai mult decât atât, "barza" îi va aduce trei copii. Modelul, care afirma chiar zilele trecute, că-şi doreşte o familie numeroasă şi că are de gând să se oprească abia când va face patru copii, se poate considera împlinită... patru copii din două lovituri.
Una dintre cele mai dorite femei din România, fostă Miss şi vedetă Playboy, a făcut zilele acestea un anunţ bombă. Va deveni mămică pentru a doua oară şi, mai mult decât atât, "barza" îi va aduce trei copii. Modelul, care afirma chiar zilele trecute, că-şi doreşte o familie numeroasă şi că are de gând să se oprească abia când va face patru copii, se poate considera împlinită... patru copii din două lovituri. După ce în ianuarie anul trecut a pierdut o sarcină care s-a oprit în evoluţie, Nicoleta Luciu disperată că nu rămâne însărcinată şi-a convins medicul să-i facă o stimulare ovariană. Rezultatele au fost cele scontate: Nicoleta Luciu va avea tripleţi.

Tripleţii: sarcină pe cale naturală sau inseminarea artificială?


Chiar dacă nu se aşteptau la un asemenea dar, Nicoleta Luciu şi partenerul său, Zsolt Cergo, sunt în al nouălea cer. În ciuda faptului că vedeta a declarat că partenerul său a ştiut când a rămas însărcinată, existau suspiciuni că, din dorinţa de a avea mai mulţi copii, Nicoleta Luciu a apelat la inseminarea artificială.  Fapt dovedit ieri seară, în cadrul emisiunii "Happy hour", când vedeta a declarat că a apelat la ajutorul medicului ca să rămână însărcinată. În concluzie, declaraţia făcută de iubitul său, ”Vezi că te-am lăsat însărcinată'"!, a fost uşor hazardată. 

 

Naşterea tripleţilor e un fenomen destul de rar.

În mod natural, medicii se întâlnesc cu astfel de situaţii la 8000 de sarcini, dar datorită procedurilor de inseminare artificială,  numărul acestora este de 100 de ori mai mare. Prin inseminare artificială, medicul poate implanta mai mulţi embrioni, existând şanse ca toţi "să se prindă".

"Datele noastre arată că în jur de 15 ovule ar putea fi numărul perfect într-un ciclu de fertilizare in vitro pentru a maximiza şansele de a da naştere şi a minimaliza riscul sindromului de hiperstimulare ovariană, care este asociat cu recoltarea unui număr mare de ovule, de regulă peste 20. Protocoalele de stimulare uşoara ţintesc recoltarea de 6-8 ovule, protocoalele de stimulare standard vizează 10-16 ovule, iar noi credem că acestea sunt asociate cu cele mai bune rezultate ale fertilizării; când numărul ovulelor depăşeşte 20, riscul de apariţie a sindromului de hiperstimulare ovariană este foarte mare”, a spus dr. Arri Coomarasamy, citat de Dailymail.co.uk.

Există, însă, şi alte elemente determinante pentru o sarcină multiplă, iar unul dintre acestea este vârsta mamei. Cum în zilele noastre femeile fac copii destul de târziu, şansele ca aceştia să fie gemeni sau tripleţi este mai mare.

Gradul de risc


O bucurie imensă şi un risc la fel de mare. Sarcinile multiple expun mama la mult mai multe riscuri, decât sarcina cu un singur copil. Diabetul gestaţional, preclampsie sau hipertensiunea sunt numai o parte dintre ele, de aceea regimul de viaţă pe care trebuie să-l ducă mămica este cu totul şi cu totul diferit faţă de cel cu care a fost obişnuită.

Nici pentru cei mici lucrurile nu sunt mai bune.
În general, aceştia se nasc prematur şi cu greutate foarte mică. În plus, în cazul tripleţilor, mortalitatea neonatală sau paralizia celebrală sunt pericole de gard zero.

Istoria, mărturia cea mai de preţ


În ciuda riscurilor şi a pericolelor aflate la tot pasul, există cazuri de tripleţi, cvadupleţi sau octupleţi care au demonstrat că orice este posibil. Catherine, Marguerite şi Frances, spre exemplu, sunt triplete care s-au născut în 1920 în New York, trăiesc şi astăzi, şi sunt cele mai în vârstă din toată lumea. În 1915 s-au născut, tot în SUA, primii cvadrupleţi, însă cel mai recent şi mediatizat caz este cel al Nadiei Suleman care, în 2009, a adus pe lume 8 copii.

Inseminarea artificială şi fertilizarea in vitro, o modă printre vedete


Din dorinţa de a avea mai mulţi copii deodată sau poate de teamă că anii au trecut şi nu mai pot avea moştenitori, multe vedete apelează la aceste proceduri medicale. Sanda Ladoşi, spre exemplu, a devenit mămică după 7 ani de tratamente, de inseminări artificiale şi fertilizări in vitro. Regretata Mădălina Manole este un alt exemplu de femeie care a încercat de nenumărate ori să rămână însărcinată astfel. Dacă în România aceste cazuri nu sunt făcute publice, vedetele din străinătate nu se feresc să dezvăluie că sarcina lor s-a instalat cu ajutorul medicilor.
Christie Brinkley, Helena Bonham Carter, Marcia Cross, Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Brooke Shield, Angelina Jolie, Celine Dion sau Julia Roberts sunt o parte dintre aceste exemple. În plus, Courteney Cox şi David Arquette au vorbit mult despre problemele lor de infertilitate. După mai multe avorturi, cei doi au apelat la fertilizare in vitro şi, în cele din urmă, au conceput-o pe Coco. "Fertilizarea in vitro este un lucru minunat pe care oamenii îl pot face în aceste vremuri şi sunt destul de norocoasă că mi-o pot permite", spunea la acea vreme Courteney Cox.

5 clinci unde se fac astfel de tratamente în România:


Giuleşti:

Fertilizare in vitro 5740 lei (dacă este nevoie de injectare/puncţie intracitoplasmatică a spermatozoidului nu există costuri suplimentare; transfer de embrioni inclus în preţ).
La puncţie, cuplul se prezintă cu 4510 lei şi cu 1230 lei (în cazul în care nu se va efectua transfer de embrioni, din lipsă de embrioni, cei 1230 lei se returnează)
La al doilea fertilizare in vitro, se face o reducere 1230 lei, la al treilea şi următoarele se face o reducere de 2460 lei.
Congelarea embrionilor: 615 lei.

Med New Life:

Consultaţie 410 lei
Control 205 lei
Ecografie Sarcină 410 lei
Fertilizare In Vitro 5.330 lei
Fertilizare In Vitro 9.635 lei
Embriotransfer 3.690 lei
Puncţie Testiculară 820 lei

Medlife:

Fertilizare in vitro clasic – 7.580 lei
Fertilizare in vitro cu injectare intracitoplasmatică a spermatozoidului – 8.670lei
Fertilizare in vitro fără ovocite (puncţie "albă") – 825 lei
Fertilizare in vitro fără embrioni – 1.700 lei
Inseminare intrauterină cu 1 procedură – 1.045 lei
Inseminare intrauterină cu 2 proceduri – 1.265 lei
Transfer de embrioni decongelaţi - 1.705 lei
Crioprezervare embrioni - 1.775 lei (din care 510 lei congelarea şi 1265 leistocarea pe 1 an); 700 lei – prelungirea stocării cu ½ de an.

Gynatal Timişoara:

Consultaţie sterilitate-infertilitate – 100 lei

Ecografie ginecologică – 70 lei
Monitorizare ovulaţie – 150 lei
Spermogramă - 100 lei
Spermocultură - 51 lei
Test post-coital – 150 lei
Instilaţie utero-tubara – 150 lei
Inseminare intrauterină – 650 lei
Fertilizare in vitro cu embriotransfer – 5.500 lei
Injectare intracitoplasmatică a spermatozoidului  - 6.400 lei

Dacia Medical:


Fertilizare in vitro sau injectare intracitoplasmatică a spermatozoidului – 10.250 lei
Cultura Blastocist – 1.230 lei
Congelare embrioni – 2.870 lei
Embriotransfer cu embrion decongelat – 3.690 lei
Inseminare Intrauterina cu sperma sotului – 2.460 lei

 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • raluca pe 27 Oct 2012, 14:20
    iti urez noroc in cresterea si educarea micutilor

    e usor sa arunci cu pietre , e usor sa comentezi daca nu ai trecut printr-o asemenea situatie vb ce stimularea ovarelor ca si cum ar fi floare la ureche dar numai in momentul in care treci prin astea vezi cit de greu si dificil este , si mai ales atunci cind poate rezultatul nu este in tocmai ce ai asteptat , oare de cite ori este nevoie sa incerci stimularea ovarelor pina ajungi la un rezultat ca al nicoletei luciu

    0
    0

  • flori pe 23 Mai 2011, 15:45
    sarcina

    mie mi se pare un lucru minunat sa dai viata la 3 ingerasi odata.eu am o ingerica mica si stiu ce inseamna sa dai viata la 1 ingeras, dar la 3, trebuie sa fie si mai minunat.sanatate multa iti doresc nicoleta si sa duci sarcina pana la capat cu bine, iar rautatile care le auzi(citesti)nu le lua in seama.pura invidie.

    8
    2

  • Ne Tuddki pe 19 Mai 2011, 22:10
    Nicoleta Luciu

    Cea mai dorita femeie??? Nu cred!! Eu n-o sa stau la coada sa devin sogor cu sute, cu mii de armasari. Tot a curva ordinara cu silicone ramine. Mi imi plac femeile dotate de natura, nu de chirurgi incepatori!!

    3
    13

  • leana pe 17 Mai 2011, 22:20
    ...

    Inseminarea nu-i "eprubeta", iar stimularea ovariana este cu totul si cu totul altceva.... ...m-am mai uitat odata nu stiam daca-s pe site-ul "EVA"sau "cancan"...

    10
    0

  • brindusa pe 17 Mai 2011, 20:58
    sanatate multa si rusine voua

    chiar aseara a declarat ca a facut o stimulare ovariana care,apropo nu e acelasi lucru cu o inseminare artificiala dar.....e greu sa vinzi un articol adevarat,iar titlul o ticalosenie mareeeeeee,sa va fie rusine,iar pt Nicoleta multa sanatate si ei si copiilor,bravo lor .......

    15
    1

  • Edav pe 17 Mai 2011, 20:23
    Sa fie sanatosi si frumosi!

    ... medicul sufletului e Isus nu preotul... Offff ce natie de crestini mai sintem si noi; alergam repede la preot de parca preotul nu e si el tot un om ca si ceilalti....

    7
    1

  • elena c pe 17 Mai 2011, 19:30
    rusine noua

    mda..invata sa scrii inainte sa publici...stimulare nu e inseminare.mda....oricum bravo ei..sa fie fericita..are cu ce

    5
    1

  • dea pe 17 Mai 2011, 15:33
    stimulare ovariana nu inseamna inseminare artificiala!

    Of,greu evo care ai scris articolul!

    7
    0

  • mioara pe 17 Mai 2011, 11:11
    sanatate si incredere ca totul va fi bine !

    este bine pe linga medic sa tina aproape si de un preot ! sa se impartaseasca in timpul sarcinii si totul va decurge normal. se spune ; cind vrei sa ai o realizare ,cauti medicul sufletului care este preotul si apoi medicul trupului, daca este nevoie Mare responsabilitate, dar si mari bucurii ! Doamne ajuta !

    6
    1

  • mioara pe 17 Mai 2011, 11:10
    sanatate si incredere ca totul va fi bine !

    este bine pe linga medic sa tina aproape si de un preot ! sa se impartaseasca in timpul sarcinii si totul va decurge normal. se spune ; cind vrei sa ai o realizare ,cauti medicul sufletului care este preotul si apoi medicul trupului, daca este nevoie Mare responsabilitate, dar si mari bucurii ! DOAMNE AJUTA ! Doamne ajuta !

    4
    2

  • Laura pe 17 Mai 2011, 08:38
    Confuzie

    Exista mai multe metode de tratare a infertilitatii ultima fiind insamantarea artificiala. Având in vedere ca mai aveau un copil este greu credibil ca a apelat la aceasta metoda. Stimularea ovariana doar face ca ovarul sa nu sara peste cicluri si poți obține accidental mai multe ovule, care cu noroc au fost si fecundate.

    3
    0

  • ada pe 17 Mai 2011, 08:05
    dati informatii false

    aseara a declarat ca nu a folosit metoda inseminarii artificiale. Nu dati informatii eronate. NU DA BINE ! Sa va fie rusine , titlul de tot r..h..tul. huuuuuuuuuuuuuuuu ! Sa fie bebelusii sanatosi, asta e cel mai important. Felicitari viitoarei mamici !

    11
    1

  • irina pe 17 Mai 2011, 06:43
    sarcina usoara

    sa ai o sarcina usoara Nicoleta ,sa iti semene toti, frumosi ca tine si sa fie sanatosi

    5
    1

  • fibula pe 17 Mai 2011, 01:45
    Preeclampsie

    mda, preeclampsie inseamna hipertensiune in sarcina, deci n-are rost alaturarea termenilor, cand e pleonasm in propozitie

    5
    0

  • nan nicu pe 16 Mai 2011, 19:01
    sarcina

    sa va bucurati de ei si multa sanatate

    5
    0

  • cristina pe 16 Mai 2011, 18:32
    cristina

    miar place sa i pui numele la unu dintre ie daca e baiat leon cristian sau david sa i poarte noroc

    3
    7

  • cristina pe 16 Mai 2011, 18:30
    ati urez noroc

    ceau niko ati urez 3 bebe sanatos si cunimt si as dori sa vb cu tn daca se poate

    5
    5

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod