Nadia Comaneci, femeia anului 2009...

... la capitolul caritate. Dupa multele activitati pe care le-a avut anul acesta si, in special, la sfarsitul acestui an, a venit vremea ca regina gimnasticii romanesti sa fie recompensata.
... la capitolul caritate. Dupa multele activitati pe care le-a avut anul acesta si, in special, la sfarsitul acestui an, a venit vremea ca regina gimnasticii romanesti sa fie recompensata. Lansarea papusii Nadia, implicarea in cadrul licitatiei Festivalului Brazilor de Craciun sau evenimentele pe care le desfasoara in cadrul Fundatiei Nadia Comaneci au adus-o pe fosta gimnasta in fata premiului  Femeia anului 2009, la categoria campanii umanitare de succes.

La aceeasi categorie au mai fost nominalizate Mihaela Geoana - Crucea Rosie, Andreea Marin Banica - UNICEF, Margareta Paslaru - campania Banca pentru alimente si Liana Stanciu - campania anticancer.

Premiul i-a fost acordat in cadrul celei de-a VI-a editie a Galei femeilor de succes, moderata de profesoara Mihaela Serban, eveniment care a avut loc duminica trecuta, la Hotel Caro, din Bucuresti.

Femei de succes din Romania


Pe langa aceasta distinctie, in aceeasi seara, au mai fost recunoste meritele doamnelor care activeaza in invatamant, televiziune, afaceri, sanatate, actorie, justitie, moda, cultura, nefiind uitate nici prezentatoarele de stiri, prezentatoarele stirilor sportive, interpretele de muzica populara, opera sau muzica usoara. De asemenea, reprezentantele sexului frumos au primit premii de popularitate, presedintele juriului fiind o alta personalitate de prim rang de la noi din tara, chestorul general Elisabeta Lipa, multipla campioana mondiala si olimpica la canotaj.

Pasiunea pentru meseria pe care si-a ales-o a transformat-o pe Mariana Mion, profesoara universitara care preda matematica la Viena, in Femeia anului 2009 la categoria Invatamant.
Acest premiu a fost disputat de castigatoare cu alte personalitati la fel de importante in peisajul didactic romanesc:  acad. Tatiana Constantinov - geografie, geologie, climatologie, acad. Olga Necrosov - anatomie, citologie, histologie, antropologie, prof.univ. Ecaterina Andronescu, prof.univ. Iuliana Pastin, prof. univ. Aida Ferentz, prof. Mihaela Serban.

Gabriela Vranceanu Firea, Delia Budeanu, Eugenia Voda, Mihaela Tatu, Ramona Badescu, Corina Chiriac, Oana Cuzino, Rebeca Walter, Florentina Fantanaru, Andreea Raicu si Iuliana Tudor au fost nominalizarile la categoria televiziune. Catigatoarea absoluta a fost Iuliana Tudor, in timp ce Mihaela Tatu a primit premiul special pentru emisiune "Celebri sau nu", difuzata pe Antena 2.

Anca Turcasiu a castigat premiul la categoria "Muzica usoara", surclasandu-le pe Loredana Groza, Carmen Radulescu, Oana Sarbu si Madalina Manole.
La categoria tinere talente in muzica premiul a fost adjudecat de Inna. La categoria muzica populara a fost desemnata Femeia anului Lia Lungu, iar la muzica lautareasca - Cornelia Catanga. Un premiu special pentru "o iubitoare a muzicii populare si a costumelor populare" a fost decernat Marianei Dinica. De asemenea, un premiu de excelenta in muzica populara a primit cantareata Elena Merisoreanu.

Un premiu de excelenta a fost acordat cantaretei de muzica populara Stefania Rares.

Laureata Premiului Nobel pentru literatura in anul 2009, Herta Muller, este si Femeia anului 2009, la categoria "Cultura". Premiul special in jurnalism a fost acordat Corinei Dragotescu, jurnalista care, pe langa bataile mediatice pe care le-a dat in acest an, a avut o misiune foarte grea, luptand cu una dintre cele mai feroce boli de astazi, cancerul, pe care l-a invins.

Cea mai buna femeie de afaceri in anul 2009 este Otilia Demian, directorul companiei hoteliere Continental Romania.
In cadrul aceleasi categorii au primit premii speciale managerul OTV Diana Voiculescu si directorul de marketing Carrefour, Andreea Mihai.

La categoria justitie a fost desemnata Femeia anului Ana Maria Mihalcescu, iar la categoria sanatate a fost premiata dr. Mirela Miertoiu. La categoria popularitate, premiul i-a revenit artistei Maia Morgenstern. La categoria actorie - actrite in ascensiune - a fost premiata Diana Dumitrescu. Cea mai buna sportiva a anului a fost aleasa Ana Porgras si marele premiu in moda i-a revenit Anei Brad.

A fost auzit si numele actritei de origine italiana Monica Belucci care a primit "premiul international". "Este o femeie minunata si merita acest premiu din partea Romaniei pentru ca este un simbol feminin in cinematografie", a declarat Mihaela Serban, atunci cand a anuntat premiul.

Ultimul, dar nu cel din urma premiu acordat, a fost cel acordat celei mai elegante femei a anului 2009 si a ajuns la Printesa Lia.

Foto: Mediafax
22 Decembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod