Mile Carpenisan pregateste un reportaj din Rai...

"Mi-ar fi placut sa nu fiu din carne si oase, pentru ca alea se strica, cu timpul. Am iubit, am zambit si am plans, am avut partea mea la paguba, iar acum, cand lacrimile au devenit substitut pentru bucurie, ma uit in urma si ma amuz" - Mile Carpenisan.
"Mi-ar fi placut sa nu fiu din carne si oase, pentru ca alea se strica, cu timpul. Am iubit, am zambit si am plans, am avut partea mea la paguba, iar acum, cand lacrimile au devenit substitut pentru bucurie, ma uit in urma si ma amuz" - Mile Carpenisan.

Misiunea lui pe Pamant pare-se ca s-a terminat, acum a plecat intr-o alta dimensiune unde cu siguranta ca va avea multe de facut. Din pacate, tanarul de 34 de ani a lasat in urma o sotie care nu s-a putut bucura de acest statut mai mult de un an, parintii care probabil ca-si imaginau ca rolurile in acest film prost ar fi trebuit sa fie altele, dar si prieteni si colegi care inca incearca sa se dumireaza ce i-a lovit, de unde a venit si unde a plecat.
In acest cuvinte am gasit sa creionam un moment ca acesta, al pierderii lui Mile Carpenisan, un munte de om, un jurnalist in adevaratul sens al cuvantului.

"O veste trista, incredibila - a incetat din viata jurnalistul Mile Carpenisan. A fost unul dintre cei mai talentati reporteri de televiziune. A plecat dintre noi la numai 34 de ani, dupa o activitate de zece ani de "reporter de front", transmitand cu profesionalism informatii din cele mai periculoase zone", scria ieri pe blogul sau fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

Mile a fost internat saptamana trecuta la Spitalul Judetean de Urgenta din Timisoara. Starea lui s-a inrautatit vineri, in urma unui soc septic si a unui blocaj renal, iar jurnalistul a intrat in coma.
Nimeni nu spune exact ce s-a intamplat, ce a declansat aceasta tragedie. Exista mai multe versiuni - ciroza, furuncul - insa niciuna nu este confirmata oficial. Cert este ca ieri (22 martie), in jurul pranzului, inima neinfricatului jurnalist de razboi a incetat sa mai bata, s-a oprit pe veci. Directorul Spitalului Judetean din Timisoara, Gheorghe Noditi, a declarat in acel moment ca medicii se asteptau la decesul jurnalistului, in conditiile in care starea acestuia se agravase. "Starea acestuia s-a inrautatit in ultimele zile si ne asteptam sa se intample asta", a spus directorul Spitalului Judetean din Timisoara.

Viata i-a jucat o festa. A scapat de razboi, dar l-a rapus o infectie


Mile Carpenisan a fost mai bine de 10 ani corespondent al Antenei 1 si a realizat numeroase reportaje din zonele de razboi, fiind singurul ziarist roman care l-a intervievat pe liderul sarb Arkan. Printre colegi, prieteni si toti cei care au avut ocazia sa-l cunoasca, Mile a lasat o amprenta placuta.

Despre Mile, reporterul profesionist, Gica Voicu, redactor Sef Observator Antena 1, isi aminteste cu apreciere: "Mile Carpenisan era tipul reporterului occidental ce relata din cele mai fierbinti locuri din lume cu un profesionalism extraordinar.
Era un jurnalist care si-ar fi gasit locul la orice televiziune din lume. Era tipul reporterului care se ducea intr-o zona de foc, extrem de periculoasa si de unde reusea sa transmita niste reportaje care ar fi putut fi preluate si de CNN.".

Pe omul Mile, Gica Voicu l-a apreciat intotdeauna la fel de mult: "Cand l-am cunoscut pe Mile avea putin peste 20 de ani, dar avea o maturitate si o forta incredibile. Era facut sa fie jurnalist. La 20 si putin de ani Mile iti dadea impresia ca era in presa de cand lumea. Avea un talent innascut. Iar omul Mile era de o generozitate iesita din comun, dovada ca in urma cu doua luni se implicase cu trup si suflet intr-o campanie pentru salvarea unui tanar bolnav de leucemie.
Mile era un barbat adevarat"
, puncteaza el.
23 Martie 2010
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LACATUS CODRUT pe 26 Mar 2010, 13:27
    Drum bun Mile!!

    E greu atunci cind ne confruntam cu realitatea,e si mai greu atunci cind o traim....murim cu gindul ca am fi putut rasturna lumea ,ca am fi putut fi cineva...doar Domnul stie sfirsitul ...doar El ne poate face fii lui! Tu Mile esti deja unul dintre ei....Drum bun Mile si Dumnezeu sa te odihneasca !!

    0
    0

  • floriana moraru pe 25 Mar 2010, 18:57
    d-zeu sa-i lumineze calea

    l-am admirat intotdeauna pentru curajul si sufletul mare pe care l-a avut .Nu se nasc in fiecare zi astfel de oameni. Am pierdut o valoare.Dumnezeu sa-l odihneasaca in pace

    0
    0

  • mihaela pe 25 Mar 2010, 12:14
    adio,mile

    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace, pacat,mare pacat ca a plecat asa devreme dintre noi, o soarta mult prea nemiloasa.SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE!

    0
    0

  • Gheorghe pe 25 Mar 2010, 08:14
    DORMI IN PACE!

    S uflet bland! Ai pl;ecat si ne-ai lasat! Ai luptat intr-un razboi care nu era al nostru! Pacat!

    0
    0

  • Ine pe 25 Mar 2010, 01:00
    Amnintirea lui va trai vesnic!

    Sincere condoleante familiei!, Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!

    0
    0

  • danutzana pe 24 Mar 2010, 22:41
    IMI PARE RAU

    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

    0
    0

  • Carmen pe 24 Mar 2010, 19:57
    Soarta nedreapta

    Dumnezeu sa-l ierte,odihneste-te in pace Mile,viata a fost nedreapta ai salvat de la moarte un om dar a fost luata a ta,noi timisorenii te vom pastra mereu in suflet,si ne mandrim cu tine

    0
    0

  • ANA pe 24 Mar 2010, 18:42
    PACAT,

    Suntem tristi,si copii sunt tristi pentru-ca Dumnezeu ni l-a luat pe Mile reporterul acela care transmitea si noi lasam orice sa-l putem asculta pentru-ca ne fascina cu profesionalismul lui,iar acum noi ramanem mai saraci fara Mile....Dumnezeu sa dea putere parintilor si sotiei sa poata sa duca aceasta mare durere.Regretam din suflet pierderea lui Mile Carpenisan. R.I.P.

    0
    0

  • iulianamirela pe 24 Mar 2010, 13:26
    ultimele cuvinte aici pe pamant

    ’’ Omul nu este stãpîn pe duhul sãu de viatã, ca sã-l poatã opri la fel, nu este stãpân pe ziua mortii si în aceastã luptã nu încape amânare.’’(Ecleziastul8.8) Cum ar putea să prindă hârtia pulsul unui om. A cãzut drept si demn, aşa cum a trãit întreaga viatã, o viatã poate prea scurtã In aceste zile Dumnezeu l-a chemat la sânul Sãu pe Mile, pentru a-i încredinta o altã misiune la fel de sublimã într-o altã viatã. Pacat ca de multe ori nu realizam ce oameni avem lanfa noi, ne dam seama abia dupa ce nu mai sunt de multe ori, si atunci e prea tarziu…. Cu siguranta in ceea ce-l priveşte, Mile a castigat pariul cu eternitatea! Dumnezeu sa+l odihneasca in pace! iuliana jurnalist jurnalist

    0
    0

  • Vidosava Micin pe 24 Mar 2010, 01:54
    UN ULTIM OMAGIU LUI MILE CARPENISAN

    Odihneasca-se in pace!Sincere condoleante familiei indurerate !Sunt prea mici cuvintele care pot descrie faptele mari si valoarOdihneasca-se in pace!Sincere condoleante familiei indurerate !Sunt prea mici cuvintele care pot descrie faptele mari si valoarea umana a lui Mile Carpenisan.A fost cinstit,marinimos,curajos si demn,a facut cinste nationalitatii sarbe careia i-a apartinut,un exemplu greu de inlocuit...Am fost colegi de liceu,nu l-am mai vazut din scoala live,doar la tv cand l-a vazut o lume intreaga,insa e ca si cum l-am vazut nu demult,unii oameni pot lasa urme si impresii deosebite ,chiar fara sa-i vezi stiind ca exista.Mile va trai vesnic in amintirea celor care stiu sa aprecieze valoarea umana a unui OM!! Vidosava Micin

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod