Meryl Davis si Charlie White, de la Vancouver la Bucuresti

Una dintre cele mai cunoscute perechi de patinatori din lume, americanii Meryl Davis si Charlie White, vor ajunge si in Romania in aceasta primavara, in cadrul evenimentului Kings on Ice – Olympic Tour 2010.
Una dintre cele mai cunoscute perechi de patinatori din lume, americanii Meryl Davis si Charlie White, vor ajunge si in Romania in aceasta primavara, in cadrul evenimentului Kings on Ice – Olympic Tour 2010. Cel mai recent succes al celor doi este argintul olimpic pe care le-au castigat anul acesta la Jocurile Olimpice, organizate la Vancouver.

Despre performanta de la Vancouver


In cadrul finalei programului liber la patinaj artistic a Olimpiadei de Iarna de la Vancouver, perechea Meryl Davis si Charlie White a obtinut medalia de argint, numai 5.83 de puncte despartindu-i pe cei doi de aurul olimpic, castigat in acest an de perechea canadiana Tessa Virtue – Scott Moir. Perechea laureata cu titlul olimpic s-a declarat de-a dreptul incantata de programul patinatorilor americani, la sfarsitul concursului Moir declarand ca "ne simtim extrem de apropiati de Meryl si Charlie. Am fost constienti ca vor veni la aceste jocuri olimpice pentru a da tot ceea ce este mai bun, iar diferenta mica de puncte de la final a dovedit ce adversari puternici am intalnit".

Meryl Davis si Charlie White au inceput programul pe muzica lui Andrew Lloyd Webber – "Phantom of the Opera", eleganta miscarilor si elementele tehnice bine executate aducandu-le 107.19 puncte la programul liber si 215.74 in total.
Atat perechea Meryl Davis-Charlie White, cat si castigatorii aurului olimpic de anul acesta au aceiasi antrenori, renumitii Marina Zueva si Igor Shpilband.

Istoria celui mai longeviv cuplu de sportivi din istoria Statelor Unite ale Americii


Meryl Davis si Charlie White formeaza o pereche in patinajul artistic inca din anul 1997, fiind cel mai longeviv cuplu de sportivi din istoria Statelor Unite ale Americii. Setul de trofee castigate pana in prezent de cei doi include alaturi de argintul olimpic obtinut anul acesta la Vancouver, medalia de aur la Campionatul National din 2009, in fata mult mai experimentatilor patinatori Tanith Belbin si Ben Agosto, si numeroase clasari pe podium in cadrul competitiilor de Grand Prix din Canada sau Rusia.

De altfel, in cadrul evenimentul NHK Trophy din 2006, Meryl Davis si Charlie White au realizat un exercitiu impecabil, devenind echipa SUA cu cel mai mare punctaj acumulat intr-o competitie locala, calificandu-se direct in lotul national participant la un campionat mondial.
Castigarea Cupei Rostelecom si a trofeului NHK in 2009 i-a calificat direct in finala Grand Prix-ului din 2009-2010, unde au obtinut medalia de aur dupa o evolutie remarcabila.

Meryl Davis, eleva eminenta si sportiva de exceptie


Nascuta pe 1 ianuarie 1987, Meryl Davis a crescut in West Bloomfield, Michigan. Cursurile scolare le-a urmat in Ann Arbor, iar antrenamentele le-a facut in Canton. In anul 2005 a absolvit liceul Wylie E. Groves, in paralel cu studiile fiind si membru al Societatii Nationale de Onoare. Dupa absolvire, a primit
Phi Beta Kappa Society (un premiu academic acordat persoanelor care au merite deosebite in domeniul artelor liberale si al stiintei). Cursurile universitare le-a urmat la Universitatea din Michigan, in Antropologie, in aceeasi perioada fiind si un membru activ in organizatia Delta Delta Delta (cea mai mare organizatie feminista din lume, fondata in noiembrie 1888).

Patinajul l-a inceput la varsta de de 5 ani, primul "exercitiu" efectuandu-l pe un lac din localitatea in care s-a nascut.
Adevaratele acrobatii si competiile au inceput pentru Davis la varsta de 8 ani.

Charlie White, de la hochei la patinaj


Patinatorul s-a nascut pe 24 octombrie 1987 in Dearborn, Michigan. Copilaria si-a petrecut-o in Canton, unde, de altfel, s-a si antrenat. A fost elev al institutiei de invatamant Roeper School si in toti anii de scoala a urmat cursurile de vioara si a fost membrul Consiliului elevilor din institutia respectiva. A absolvit liceul in 2005 si, mai apoi, a urmat cursurile Universitatii de Michigan.

White a inceput sa patineze la varsta de 3 ani si o buna bucata de timp a facut parte din echipa locala de hochei. Pe vremea cand participa la concursuri individual si-a trecut in palmares mai multe premii. De exemplu, in 2004, a fost medaliat cu bronz la campionatele nationale de juniori.

Cuplul Meryl Davis si Charlie White a fost "alcatuit" de antrenorul lor, Seth Chafetz, care a preconizat extraordinarul succes pe care urmau sa-l aiba cei doi.
Dovada acestuia a venit chiar in anul in care s-au format ca si echipa, in 1997, cand cei doi au castigat medialia de argint la Juniori.

Un articol de Ileana Voicu Ghinea
9 Martie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod