Legalizarea prostituţiei - pro sau contra?

Bineînţeles că e o lege necesară - interdicţia nu e o soluţie, cum nu a fost nici prohibiţia...
"Legalizarea prostituţiei, un proiect de lege elaborat de Silviu Prigoană. Haide să comentăm împreună această nouă preocupare a clasei politice din România. Ce părere ai?", aceasta a fost provocarea lansată de noi pe pagina de Facebook a Eva.ro.

Iată şi câteva răspunsuri interesante:


"Bineînţeles că e o lege necesară - interdicţia nu e o soluţie, cum nu a fost nici prohibiţia şi nu e nici interzicerea drogurilor uşoare. Omul n-o să renunţe la cele lumeşti, dar e cale lungă până la a se înţelege asta, apoi sa se şi aplice", spune Andreea.

Stef este de altă părere: "Să fim realişti! Nu cred că preocupările clasei politice au de-a face cu binele acestor femei. E doar o modalitate de a mai scoate nişte bani din impozite. Dacă s-ar putea cred că i-ar obliga şi pe cerşetori să plătească taxe".

"Eu sunt de acord! Sunt multe femei pe străzi care de voie, care de nevoie. Şi de cele mai multe ori banii sfârşesc în buzunarele 'patronilor lor'. Cel puţin aşa vor fi mai protejate, să spun aşa"
, mărturiseşte Iulia pe pagina de Facebook a Eva.ro.

Mihai spune: "În ţările civilizate, casele de toleranţă sunt ceva normal cum sunt şi weed-shop-urile. Fiind făcute legale, aceste lucruri pot fi impozitate, aducând un profit consistent statului".

"Ar putea fi legalizata, dar numai în cazul în care va contribui la stoparea traficului de femei şi copii, sau dacă prostituatele vor avea sindicatele lor care vor cere membrilor săi să fie înregistraţi conform legilor în vigoare. În aşa fel, persoanele care practică sex comercial vor avea acces la sisteme de asigurare, ceea ce acum - în acest sistem al proxenetilor - nu există. Femeile prostituate nu au dreptul şi posibilitatea să se apere. Nici nu mai vorbesc aici despre impozite şi controlul sănătăţii", spune Laura-Nadia.

Alexandra este de acord cu acest proiect legislativ: "De ce nu? Aşa plătesc şi ele impozite, au dreptul la pensie, nu mai este aşa de mare riscul de boli venerice, HIV, sunt mai protejate şi ele. Eu sunt pentru! Dar asta nu o să le oprească pe muritoarele de foame să apără pe la colţurile de străzi şi pe centură murdare şi cu haine rupte!".
8 Septembrie 2010
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Genya pe 8 Oct 2010, 22:59
    Sub nici o forma

    Atât timp cât femeile si copiii implicati în practica prostitutiei sunt cumpărati si vânduti, detinuti contrar dorintei lor reale si exploatati până la distrugerea lor biologică si psihologică, nu putem vorbi decât de o autentică relatie de exploatare de tipul stăpân-sclav. (27). Fată de sclavagismul epocii primare, care avea, în cele mai multe cazuri, reglementări privind viata de familie sau un anumit respect al vietii private, intime, a sclavilor, sclavagismul modern al femeilor cumpărate pentru prostitutie constă prin excelentă în exploatarea sexuală, în interdictia de a avea o viată normală, de familie. În felul acesta sclavagismul modern este mult mai josnic, dar si mai ipocrit în contextul unei societăti care vorbeste de drepturi si echitabilitate, care afirmă libertatea persoanei si a optiunilor reglementând, în acelasi timp, exploatarea sexuală ca meserie. Proxenetii controlează, înrobesc, violează si posedă femeile. Marea majoritate a copiilor si a femeilor în prostitutie ocupă un statut de sclavi. Ei sunt cumpărati si vânduti pentru sex si violentă. Cumpărarea sexului si a violentei este proprie prostitutiei si o caracteristică esentială a acesteia este puterea pe care bărbatii o detin asupra femeilor, materializarea acestei puteri. Delimitează o clasă de femei si de copii disponibili incestului, violului, violentei si torturii. Clientului putin îi pasă dacă o femeie consimte să se prostitueze sau a fost constrânsă să facă acest lucru. El obtine oricum ceea ce vrea. Putin îi pasă dacă o posedă în New -York sau în Bankok. Putin îi pasă dacă are 12 ani sau 22. Nu are de ce să-i pese. Aceasta este ceea ce proxenetii, clientii si chiar feministii vor să ne convingă să denumim sex, expresia sexualitătii feminine. În numele acestui sex, al sexualitătii feminine, clientii provoacă uneori moartea copiilor. În numele acestui sex, copiii încă imaturi sunt fotografiati nuzi pentru a stimula apetitul sexual al bărbatilor. În numele acestui sex, bărbati de 60 de ani tin pe genunchi fete de numai 14 ani. (8)

    0
    0

  • myhaella_girl2007 pe 9 Sep 2010, 14:40
    pro

    Eu sunt de acord. Poate asa nu o sa mai stea pe la toate intersectiile. In alte tari e legala prostitutia si ele sunt angajate cu carte de munca in localuri speciale.

    0
    0

  • mihaela pe 8 Sep 2010, 19:18
    pro

    Sa nu ne mai ascundem dupa deget ca tot prostitutie e si acum, doar ca statul nu ia impozite! Mai bine legalizeaza prostitutia sa nu mai existe atatea femei batjocorite de asa zisii "pesti" si sa ajunga sluga vreunui barosan care se umple d bani din asa ceva. Cred ca am evoluat destul ca natie sa nu mai punem la indoiala acest lucru.

    0
    0

  • me pe 8 Sep 2010, 18:23
    contra

    eu sunt contra... practic asa permiti minorei/minorului sa faca asa ceva...si daca cineva face din placere nu e prostitutie...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod