Laura Lepisto, noua campioana europeana la patinaj

S-a nascut pe 25 aprilie 1988, in Espoo, Finlanda. Anul trecut a devenit campioana nationala la patinaj artistic, iar anul acesta a luat aurul european pus la bataie la Campionatele de la Helsinki, chiar in fata conationalilor sai.
S-a nascut pe 25 aprilie 1988, in Espoo, Finlanda. Anul trecut a devenit campioana nationala la patinaj artistic, iar anul acesta a luat aurul european pus la bataie la Campionatele de la Helsinki, chiar in fata conationalilor sai.

Succesele tinerei de 21 de ani au inceput inca de pe vremea cand facea parte din echipa de juniori. Asadar, Lepisto se evidentiaza in timpul mai multor competitii Grand Prix unde castiga mai multe premii, insa consacrarea in adevaratul sens al cuvantului a venit in 2007, cand a castigat primul premiu international la seniori. Acest lucru se intampla in Canada. In acelasi an a devenit vice-campioana in cadrul Campionatului de Patinaj al Tarilor Nordice.

Anul 2008 a insemnat foarte mult pentru Laura Lepisto. La prima participare in cadrul Campionatelor Europene de Patinaj, Laura s-a clasat pe locul 3, pentru ca un an mai tarziu, adica pe 24 ianuarie 2009, sa devina campiona europeana, chiar in tara in care s-a nascut.

"Este un sentiment pe care nu pot sa-l descriu", le-a spus Lepisto celor de la Sports.espn.go.com. Sportiva si-a acoperit fata atunci cand i-a fost anuntat punctajul (167.32). "Nu pot sa spun ce-mi trece prin cap in acest moment. Nu m-am asteptat sa se intample asa ceva. Am spus ca telul meu este sa castig o medalie, dar nu m-am gandit ca aceasta va fi de aur", a completat sportiva.

"A fost un moment de ezitare in care mi-a fost teama de un esec, insa pana la urma a trecut.", a spus Virpi Horttana, antrenorul Laurei. "Stiam ca Laura este foarte sigura pe ea, insa patinajul este un sport imprevizibil, oricand se poate intampla ceva rau.", a continuat aceasta.

Premiul castigat de Laura Lepisto este cel de-al doilea titlu european pentru un patinator din Finlanda si este primul la individual. In 1995, perechea Susanna Rahkoma si Petri Kokko au castigat titlul european. Daca este sa vorbim despre prestatia la individual al patinatorilor din Finlanda, cea mai buna prestatie a avut-o Kiira Korpi, care s-a clasat pe locul trei acum 2 ani.

Trebuie mentionat ca anul acesta s-a mai inregistrat o premiera in patinajul mondial. Pentru prima data doua sportive din Finlanda s-au aflat pe podium. Coechipiera campioanei, Susanna Poykio, s-a clasat pe locul 3.

Campionatele Europene de Patinaj Artistic s-au desfasurat in Hartwall Arena. Iata care sunt castigatorii:

Feminin

  • Aur: Laura Lepisto, Finlanda.
  • Argint: Carolina Kostner, Italia.
  • Bronz: Susanna Poykio, Finlanda.

Masculin

  • Aur: Brian Joubert, Franta.
  • Argint: Samuel Contesti, Italia.
  • Bronz: Kevin Van Der Perren, Belgia.

Perechi

  • Aur: Aliona Savchenko si Robin Szolkowy, Germania.
  • Argint: Yuko Kawagushi si Alexander Smirnov, Rusia.
  • Bronz: Maria Mukhortova and Maxim Trankov, Russia.

Cel mai bun dans pe gheata

  • Aur: Jana Khokhlova si Sergei Novitski, Rusia.
  • Argint: Federica Faiella si Massimo Scali, Italia.
  • Bronz: Sinead si John Kerr, Marea Britanie.
26 Ianuarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod