"Kings on Ice" - ce s-a intamplat in editiile trecute

Pentru impatimitii patinajului din Romania, acest eveniment nu mai este o necunoscuta, daca este sa ne gandim la succesul inregistrat de editiile din 2007 si 2008.
Pentru impatimitii patinajului din Romania, acest eveniment nu mai este o necunoscuta, daca este sa ne gandim la succesul inregistrat de editiile din 2007 si 2008. Ca si anul acesta, cand elitele mondiale ale patinajului artistic "vor dansa" pe gheata complexului Mihai Flamaropol, si in 2007 si 2008 nume sonoare care au scris istorie in acest sport s-au aflat in Bucuresti.

Probabil ca ar fi suficient sa ne-o reamintim pe Surya Bonaly, "perla neagra a ghetii", asa cum era ea denumita atunci cand participa la campionatele de patinaj si care s-a aflat in Romania, la editia Kings on Ice 2008. In ceea ce priveste editia din 2007, lucrurile stau tot sub semnul perfectiunii.
Edvin Marton, Evgeni Plushenko - intotdeauna impreuna in cadrul acestei serii de evenimente, si invitatii lor speciali. Dar sa le luam pe rand.

Kings on Ice 2008, spectacol si culoare la Bucuresti


Pe langa diversitatea invitatilor, Dima Bilan - castigatorul Eurovisionului din 2008, Surya Bonaly, acrobatii celebrului "Cirque du Soleil", cea mai renumit trupa de circ, spectatorii au avut ocazia sa vada, in premiera, numarul pregatit de Plushenko pentru campionatele europene de patinaj artistic din 2009.

"O lume de basm se va crea pe muzica lui Edvin, nascuta din arcusul viorii sale Stradivarius. Muzica clasica va imbraca o forma moderna, ritmata, tanara si plina de pasiune, care va invalui in magie dansul pe gheata al lui Plushenko, al Suryei si al celorlalti patinatori.
Minut dupa minut, jocul de lasere si lumini va umple de culoare intreaga sala, devenita scena unui basm perfect."
, promiteau, la vremea respectiva organizatorii, si s-au tinut de cuvant. Un spectacol de nota maxima, un adevarat cadou de Paste facut de acesti artisti, pentru ca spectacolul de anul trecut a avut loc pe 24 si 25 aprilie.

King on Ice 2007, un debut spectaculos


Evenimentul de acum 3 ani a avut loc pe 25 februarie, pe patinoarul Mihai Flamaropol. Desi fusese anuntat un singur show, pe ultima suta de metri organizatorii au decis sa suplimenteze biletele datorita multitudinii de cereri. Atunci publicul a putut asculta concertul cu numarul 5 din Paganini si a putut vedea un show de patinaj nemaintalnit pana in acel moment.


"Niciodata nu au rasunat ovatiile si aplauzele in Patinoarul Mihai Flamaropol ca in seara spectacolului. Nu as putea sa rezum in cuvinte experienta din 2007". Acestea sunt cuvintele directorului general Amphitrion, Raluca Popescu, organizatul evenimentelor.

Atunci, pe langa numele deja cunsocute - Evgeni Plushenko si Edvin Marton - pe gheata si pe scena s-au mai aflat componentii Monte Carlo Orchestra & Figure Skating Champions.

Cum a inceput totul...


Prieteni foarte buni, Edvin Marton si Evgeni Plushenko, s-au intalnit pentru prima data la o Gala Europeana de Patinaj Artistic. Atunci, Marton i-a dat lui Plushenko un CD cu muzica lui, iar acesta a fost fascinat de ce a auzit.
Acela a fost momentul in care s-au pus bazele unei colaborari care rezista si astazi, dar si unei prietenii. "De atunci, lucram impreuna si suntem si foarte buni prieteni. Probabil ca ne-a ajutat si faptul ca eu stiu putina rusa.", glumeste Marton.

Patinajul fara muzica este ca pamantul fara oxigen ... Dar ce se intampla cand geniul intalneste performanta, cand trecutul se uneste cu prezentul, cand pasiunea se contopeste cu rigurozitatea? Se nasc regi, regi ai ghetii!

Un articol de Ileana Voicu Ghinea
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lexz pe 24 Mar 2010, 11:17
    ..

    am fost si eu in urma cu 2 sau 3 ani la concert... au fost maginifici.. singura dezamagire a fost ca bodyguarzii ne tineau pe loc si nu puteam inainta decat f putin :)).. incepusem sa plang ca nu am ajuns sa iau autograf :))

    0
    0

  • vivi_ca pe 18 Mar 2010, 23:35
    Extraordinari

    mi-au placut tare mult in 2007 cind am vazut emisiunea la televizor,mai ales Edvin Morton cantand la vioara,divin.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod