Kate Winslet a pus monopol pe
premiile cinematografice in 2009

Castigatoare absoluta si la Globuri


Anul a inceput bine, deschizandu-i actritei portile catre succesele ce aveau sa tot apara pentru ea. Doua Globuri de Aur pentru "Cea mai bun actrita in rol principal" si "Cea mai buna actrita in rol secundar", pentru prestatia din aceleasi doua filme: "Cititorul" si "Nonconformistii". "Sunt surprinsa, sunt fericita si ma simt usurata pentru ca toata ziua am fost stresata. Nimeni nu-si poate imagina cat de mult inseamna pentru mine aceste premii", a spus actrita atunci cand a primit Globul de Aur. "Dupa cum stiti, nu sunt tocmai omul care castiga premii, deci este incredibil, ma simt ca un copil care tocmai a castigat premiul intai la scoala", a continuat ea.

Actoria, mostenire de familie


Kate Elizabeth Winslet, pe numele sau adevarat, s-a nascut in Reading - Anglia, pe 8 octombrie 1975. Provine dintr-o familie cu state vechi in cinematografie si teatru. Roger Winslet si Sally Bridges, parintii ei, au fost actori si, mai mult decat atat, bunicii din partea mamei au infiintat teatrul din Reading. Unchiul ei, Robert Bridges, a aparut in muzicalul britanic "Oliver", iar surorile ei Beth Winslet si Anna Winslet sunt, de asemenea, actrite.

Si-a inceput studiile in domeniu la 11 ani, la scoala de teatru din Redroofs. Chiar atunci a colaborat cu o firma de cereale pentru un spot publicitar, spun cei de la wikipedia.org. Anul 1991 a insemnat debutul in televiziune, primind un rol in serialul pentru copii "Dark Season", realizat de BBC. In 1992 a interpretat un rol in pelicula "Attitudes" si un altul in serialul "Casualty", in 1993.

Rolul unei adolescente vivace si plina de imaginatie din "Heavenly Creatures", productie aclamata de critici, a reusit sa o aduca in prim-plan, insa succesul cu adevarat rasunator a venit odata cu personajul "Rose DeWitt Bukater", din pelicula "Titanic". La putin timp de la acest mare succes, a refuzat rolul din comedia romantica "Shakespeare in Love", acceptand in schimb sa joace in filme independente, cum ar fi "Hideous Kinky" sau "Holy Smoke".

In anul 2005 a devenit imaginea cartii de credit American Express, care facea parte din campania "My Life, My Card". Scenariul spotului publicitar pe care l-a lansat a fost de-a dreptul ingenios, aratand-o pe actrita cum se plimba prin Londra, amintindu-si toate intamplarile prin care au trecut personajele pe care le-a interpretat de-a lungul carierei sale.

Kate Winslet este la al doilea mariaj. Dupa ce in anul 1998 s-a casatorit cu regizorul Jim Threapleton, tatal fetitei ei Mia, in 2001 s-a casatorit tot cu un regizor, Sam Mendez. A doua nunta a facut-o pe insula Anguilla si impreuna au un fiu, Joe, in varsta de 6 ani.
6 Februarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod