Irina Columbeanu: drama unui copil de milionar

11 Mai 2011
Micuţa de 4 ani este astăzi personaj principal în lupta atroce pe care o duc cei doi părinţi ai ei. Irinel şi Monica Columbeanu, acest cuplu care a stârnit multe controverse în momentul în care a devenit public, sunt acum duşmanii cei mai aprigi ai fiicei lor. Considerând că trebuie să câştige acest trofeu de numai câţiva anişori, cei doi adulţi aleg să o plimbe pe micuţă dintr-o casă în alta, dintr-o grădiniţă în alta şi de la un părinte la altul.
Micuţa de 4 ani este astăzi personaj principal în lupta atroce pe care o duc cei doi părinţi ai ei. Irinel şi Monica Columbeanu, acest cuplu care a stârnit multe controverse în momentul în care a devenit public, sunt acum duşmanii cei mai aprigi ai fiicei lor. Considerând că trebuie să câştige acest trofeu de numai câţiva anişori, cei doi adulţi aleg să o plimbe dintr-o casă în alta, dintr-o grădiniţă în alta şi de la un părinte la altul.

Irina Columbeanu s-a născut pe 17 ianuarie 2007, într-o clinică privată din Bucureşti, într-o familie în care banii şi confortul nu erau nicio problemă. Fiecare dintre ei se arătau fericiţi de sosirea ei în viaţa lor şi, pentru ca evenimentul să nu treacă neobservat, au acceptat ca naşterea să se întâmple în prime-time, în direct, într-o emisiune cu un rating destul de bun la acea vreme, prorpiul show al mamei - ”By Monica” la B1TV. Au urmat apoi alte noi episoade în care Irinel şi Monica Columbeanu îşi prezentau comoara, îmbrăcată în haine de firmă şi cu ochelari de soare, deşi copilul, atât de mic, nici nu reuşea să distingă dacă afară era zi sau noapte.
Nici botezul, un eveniment aşteptat de toată presa din România, nu a dezamăgit. Spuma lumii mondene din România, maşini luxoase, aranjamente strălucitoare, cristale Swarovski şi cadouri pompoase, toate acestea au fost elementele care i-au urat bun venit Irinei în viaţă. Trei ani mai târziu, prinţesa de la Izvorani s-a văzut implicată într-un scandal fabricat de părinţii ei, ea fiind cea care are cel mai mult de pierdut.

Episodul 1: Plecarea de la Izvorani, cazarea în apartamentul din Calea Victoriei


Motivând că fetiţei îi va fi mult mai uşor să ajungă la grădiniţă, Monica Columbeanu se mută împreună cu Irina în apartamentul donat de Irinel Columbeanu. Suspiciunile privind un eventual divorţ au apărut încă de atunci, iar concretizarea a venit câteva zile mai târziu, când fosta Scorpie de la Izvorani a depus cererea de divorţ.

Episodul 2: America, noua locuinţă a Irinei


Pentru a-i asigura un trai bun fiicei sale, Monica Columbeanu plecă în America, la cursuri şi contracte de modelling. Irina, împreună cu bunica, îşi urmează mama şi, mai mult decât atât, este înscrisă la o grădiniţă acolo. Copilul, după spusele de mai târziu ale milionarului, nu s-a adaptat în State, iar Monica a decis să o trimită înapoi în ţară.

Episodul 3: Irinel câştigă custodia provizorie a micuţei


Iniţial, judecătorii i-au dat câştig de cauza milionarului, decizia lor fiind aceea ca Irina să locuiască la Izvorani, casa în care a crescut. Atacat de Monica, în încercarea ei de a-şi recâştiga copilul, Irinel decide să-şi înregistreze fetiţa în timp ce spune că nu i-a plăcut deloc în America şi, mai grav decât atât, că mama ei o bătea.
Episodul 4: Irina trebuie să stea cu mama


După o altă luptă în declaraţii şi plângeri penale, judecătorii Tribunalul Bucureşti revin asupra deciziei iniţiale, şi anunţă de Irinei îi va fi mult mai bine alături de mamă, aşa că decid acordarea custodiei provizorii Monicăi care, însă, nu mai avea o casă şi nici un loc de muncă în acel moment.

Episodul 5: Monica sparge poarta de la Izvorani şi fuge către fetiţa ei


După refuzuri repetate de a-i da copilul, după scuze de genul "Irina are rubeolă" sau "Monica nu poate avea grijă de fetiţă", Irinel Columbeanu este obligat de un executor judecătoresc să-i "predea" copilul Monicăi. Totul se întâmplă la televizor, într-o adevărată desfăşurare de forţe, cu poliţie, ambulanţă, jurnalişti, curioşi, avocaţi. După ce sparge poarta de la Izvorani, la propriu, Monica reuşeşte să-şi strângă în braţe fetiţa, pe care o ia, o prezintă presei în faţa porţilor de la Izvorani, şi pleacă cu ea spre Bucureşti.

Episodul 6: Casa din 13 septembrie


Pentru că Irinel Columbeanu a revocat actul de donaţie al apartamentului din Calea Victoriei, Monica Columbeanu se vede nevoită să-şi ducă fetiţa să locuiască în casa iubitului surorii ei, Gabi Bădălău. Împreună cu sora şi cu mama ei, diva încearcă să-i creeze un mediu cât mai civilizat micuţei, permiţându-i totodată tatălui să-şi vadă copilul.

Episodul 7: Casa din Pipera


După ce Ramona Gabor, sora Monicăi, se desparte de Gabi Bădălău, Irina este mutată din nou, de data aceasta la prietena cea mai bună a Monicăi, managerul clubului Bellagio, în Pipera. La fel de repede cum s-a întâmplat mutarea, s-a întâmplat şi retragerea Irinei de la grădiniţa de stat din Bucureşti şi înscrierea ei la o grădiniţă particulară din Pipera, unde Irina este dusă cu microbuzul pus la dispoziţie de unitatea de învăţământ.

Episodul 8: Abandonul Monicăi şi procesul verbal de primire-predare


Când lucrurile păreau să se liniştească, o nouă bombă apare în scandalul Columbenilor. Monica Columbeanu este dată dispărută. Aparent, nimeni nu ştie nimic despre ea, iar Irina rămâne în grija prietenei mamei,  Mădălina. Irinel Columbeanu iese la atac, spunând că fetiţa lui este abandonată de o mamă care a decis să plece în America, unde urmează să facă o întrerupere de sarcină. În mijlocul scandalului, apare Ramona Gabor, sora Monicăi, care prezintă un proces verbal, o înţelegere între ea şi mama copilului, prin care cele două decid ca în lipsa Monicăi, Ramona să aibă grijă de micuţă. Din păcate însă, cererea este formulată totalmente greşit, ridicând o altă mingie la fileul milionarului din Izvorani. "Subsemnata Gabor Ramona Petronela declar că sunt de acord şi accept solicitarea sorei mele Columbeanu Monica în beneficiul şi interesul fiicei mele Columbeanu Irina". Conform acestui document, înţelegem că Ramona este, de fapt, mama Irinei Columbeanu.

Episodul 9: Irina plânge şi vrea la Irinel


Cel mai şocant şi traumatizant moment din toată această isterie a Columbenilor a fost tranşat de micuţa Irina Columbeanu care, pentru a-şi exprima dorinţa clară de a merge la tatăl ei, a făcut o adevărată criză de plâns în faţa presei, în microbuzul grădiniţei care se pregătea să plece, să o ducă la casa prietenei mamei ei, domiciliul ei de acum. Fetiţa l-a prins puternic pe tatăl ei de gât şi l-a implorat aproape să o ia cu el la Izvorani: "Tati, tati, ia-mă cu tine!". Milionarul de la Izvorani a izbucnit, la rândul lui, în plâns, şi i-a promis că în câteva zile o va duce la vilă, acolo unde îşi doreşte ea să fie.

Concluzionând faptele prezentante, am putea spune că în interval de 3 luni de zile, Irina Columbeanu a locuit în 4 case, a urmat cursurile a două grădiniţe, are două sau mai multe mame şi a fost plimbată între avocaţi, protecţia copilului şi IML (Irinel Columbeanu a dus copilul la medicină legală ca să ateste faptul că micuţa a fost agresată de mama ei). Psihologul Monalisa Teordorescu explică pentru onlinecafe ce impact psihologic are tot acest scandal asupra copilului: "În mod clar, toată această nebunie are un impact negativ asupra copilului. Micuţa este într-o relaţie de dependenţă de ambii părinţi şi implicit o afectează, chiar dacă are tot ce-i trebuie din punct de vedere material. Dar nimic nu suplineşte căldura unui cămin. Un copil, când este alături de părinţii lui, nu are nevoie de prea multe jucării sau de cristale Swarovski".
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • Alinutza79 pe 21 Mai 2011, 10:50
  mi-e mila de copil

  Mi-e tare mila de Irina :( ...si ma intreb ce ti-e si cu viata asta, ajungi sa-ti fie mila de bogati! Este un copil si nu merita tot balamucul asta! Perosnal consider ca mediul in care traieste alaturi de Monica nu-i tocmai potrivit pentru un copil! Monica nici nu are un domiciliu stabil, o plimba pe la prietene...o muta de colo-colo; la irinel cel putin avea un domiciliu stabil si cu siguranta mult mai multa liniste! Sfat pentru monica: Nu ar fi mai bine sa-i lasi tu fetita lui Irinel?! El va putea sa-i ofere tot ce tu nu vei putea niciodata; in felul asta esti libera sa "te maturizezi" cum vrei si unde vrei iar fetita va creste linistita! sfat pentru Irinel: exista un cantec care zice asa: "de vrei tu ori de nu vrei, mama isi are rostul ei" - fetita trebuie sa stea la tine insa nu trebuie sa o indepartezi de mama ei! Trebuie sa stie atat ea cat si monica ca ele se pot vedea oricand, la orice ora indiferent de legi sau alte chestii! numai bine

  0
  0

 • eva orcea pe 11 Mai 2011, 18:19
  micuta milionara

  Irinel tu ai facut tot scandalil din pacate .Tu nu trebuie sa ai grija Monicai ea trebuie sasi cistige existenta ei si al fetitei tale.Daca erai intradevar tata atunci o kasai pe Monica in casa sa si vada fetita si acum nu aveai probleme.Termina cu inscenarile se vede ca nai crescut copii,ce cauti la gradinita dute la adresa fetitei nimeni nu tia interzis sa mergi so vezi acum chiar o so vezi numai inzilele stabilite de lege. Mica milionara este si va ramine numai si numai la Monica si termina sa tot murdaresti atunci cind ai facuto atunci a fost BUNA MONICA?da atunci taci si respecteo ca este mama fetitei tale cerei la o adica si iertare .Ai prostito si pe Monica trebuia so lasi macar era fericita asa cum era si linistita ,vezi ca ea este mai desteapta nu te birfeste numai tu .

  4
  4

 • ileana.voicu pe 11 Mai 2011, 10:35
  @Mihaela

  Bună, Mihaela. Mulţumesc pentru comentariu, dar am câteva precizări de făcut. Dacă citeşti cu atenţie materialul ai să observi că am discutat şi despre refuzul lui Irinel de a-i da Monicăi fetiţa şi despre filmuleţele postate de Irinel pe Youtube. Vizavi de celelelate precizări ale tale, apropo de show-ul de la B1 TV, acestea nu au nicio legătură cu drama acestui copil. Aşa cum spune şi titlul, articolul îi este dedicat micuţei, nu familiei Columbeanu. O zi buna.

  3
  3

 • mina pe 11 Mai 2011, 09:36
  Un copil fara parinti...

  Saraca de ea.... Cred ca in povestea asta, desi spunem ca ba unu, ba altul e vinovat, tot nu e bine. Eu prima data am tinut cu irinel, apoi dupa ce am vazut nicte lucruri, am tinut cu monica, fiind mama. Acum am ajuns la concluzia, ca nici monica si nici irinel nu procedeaza bine. 2 adulti se despart ca nu se mai inteleg. Copilul are drept si de mama si de tata. Nu e corect ca monica a fost tinuta la poarta, dar nu e corect nici ca acum, macar in perioada asta grea pentru copil sa plece. Inteleg, poate a avut vreun contract, dar, sufletul unui copil poate fi marcat de astfel de lipsuri si incercari. Toti cand am fost mici aveam momente cand vroiam la mama. Aceasta fetita traieste in fiecare zi aceste momente....cine ii alina sufletul? Un copil fara parinti... Nimeni nu procedeaza corect...sau e posibil sa gandim gresit si despre irinel...acum nu stiu....niciodata nu putem sti ce este intr-o familie si care sunt problemele...

  6
  2

 • Eleonore pe 11 Mai 2011, 08:59
  Drama copilului

  Aceata este drama oricarui copil mic, ai carui parinti se despart..prea multa mediatizare a acestei familii...cred ca este primul si ultimul articol pe care-l citesc , in care apare acest nume de familie..

  2
  2

 • ilona pe 11 Mai 2011, 07:53
  iresponsabili, nebuni...

  Parinti bogati, dar cu suflet de doi lei, cand e vorba de propriul copil! sa lase orgoliile, ca-si distrug copilul! Un parinte care isi iubeste cu adevarat copilul, nu-i face niciun rau, nu-l manipuleaza, nu-l instiga impotriva celulilalt parinte! Astia doi nu-si iubesc copilul mai mult decat orgoliile si banii!!! Pacat! Banii nu-i pot salva sufletul acestui copil! Irinuca va ajunge demna de mila, mai rau decat copiii de oameni sarmani, dar care se bucura de o atmosfera sanatoasa in familia lor! Si eu am divortat, am copii, dar relatia noastra este buna, pt ca nu copiii sunt de vina ca ne-am casatorit si ca i-am nascut! Ne respectam in continuare si comunicam cat se poate de bine, in interesul copiilor nostri (mai ales pt a le asigurta echilibrul emotional).

  6
  1

 • Mihaela pe 10 Mai 2011, 20:28
  impartialitate

  Un articol ar trebui sa prezinte fara a fi partinitor faptele ! Ai uitat cateva aspecte importante ,episodul in care Monicai i se interzicea sa isi vada copilul ,episodul in care Irinel refuza sa se supuna unei hotarari judecatoresti desi el luase copilul de la gradinita cand i se incredintase inainte chiar sa fie comunicata hotararea .Ai omis sa spui ca cel care a regizat si incheiat intelegerea cu cei de la B1TV A FOST iRINEL CARE RECUNOASTE ACEST LUCRU ASA CUM RECUNOASTE SI CA mONICA PRIMEA 5.000 DE EURO PE SAPTAMANA DAR ACUM NU ARE NIMIC .tOT iRINEL A FOST CEL CARE A RECUNOSCUT CA A GOLIT CONTURILE mONICAI .sI TOT NUMAI EL ESTE CEL CARE FACE CIRC SI SI EXPUNE FETITA ,NICI NEVOILE NU SI LE MAI FACE DECAT IN FATA PRESEI ,EVIDENT CONTRA COST.dACA ERA UN PARINTE RESPONSABIL FACEA TOATE DEMERSURILE CARE LE CONSIDERA NECESARE IN FATA JUSTITIEI NU IN FATA PRESEI!

  17
  2

 • sas pe 10 Mai 2011, 19:44
  df

  Omul asta chiar nu realizeaza ca totul se va intoarce impotriva lui..ce va afla copilul asta in curand despre tatal ei ??? ca a tinut -o pe mama ei la poarta..ca nu a lasat-o sa o vada...ca si-a adus femei de moravuri usoare in jacuzzi unde ea innota...Probabil si Monica a gresit , dar ea macar are o scuza ..e tanara si necoapta...oricum tinand cont de evenimente ea s-a descuract remarcabil si a dat dovada de muuuuult bun simt

  18
  3

 • dsds pe 10 Mai 2011, 19:40
  s

  irinel si-a dus planul la cale..sensibilizarea opiniei publice...putea sa se duca sa vada fetita in timpul programului de gradinita sau intr-o pauza , si nu la plecare cand stia ca va lua acel autobuz. Era evident ca vazandu-l acolo ea va cere la el si va si plange probabil. Normal ca nu intelgea de ce trebuie sa mearga cu educatoarea cu atobuzul si nu cu tatal ei...Si Irinel mai si vorbea cu paparazzii...copilul a fost bine invatat de mama lui "nu vorbi cu paparazzi" ..Irina a auzit toate intrebarile pe care i le-au adresat tatalui ei..nu mai e chiar mica si intelgee destul de mult..a auzit clar ca tatal nu are voie sa o ia..etc etc...asta a si vrut Irinel..daca tinea macar un pic la copilul asta nu il expunea in halul asta..totul a fost planificat bine inainte...si cand un copil plange nu-i spui"te roog nu mai plange .." ori incerci sa -i distragi atentia ,ori incepi si ii vorbesti..el nu i-a explicat nimic...Iar lacrimile lui..hai sa fim seriosi ! Omul asta chiar e malefic si teatral si mincinos si egoist ! Isi hartuieste copilul si il expune exact la ce este mai rau .Monica a vrut s-o protejeze si s-o ferasca de tot circul asta, el se duce cu presa dupa el...

  19
  2

 • coco chanel pe 10 Mai 2011, 18:50
  micuţa milionară

  Iri, eşti un om rău. De aproape o lună le hărţuieşti pe cele două.Ce fel de om eşti tu care ai înzestrat toate fufele din România, gen Ana Lesco şi Romaniţa, şi pe fiica ta împreună cu mama copilului tău le hărţuieşti toată ziua.Ce vrei de la ele.?De ce nu o laşţi pe Monica în pace?Tu când ai fost de crăciun cu papa-ul tău la Cluj unde ai lăsat fetiţa ?Scumpule abandonat înseamnă să laşi copilul în stradă, în parc, în tramvaiul 39.Nu te mai agita atât.Gândeşte-te şă nu ţi se întâmple ceva.

  18
  2

 • coco chanel pe 10 Mai 2011, 18:49
  micuţa milionară

  Iri, eşti un om rău. De aproape o lună le hărţuieşti pe cele două.Ce fel de om eşti tu care ai înzestrat toate fufele din România, gen Ana Lesco şi Romaniţa, şi pe fiica ta împreună cu mama copilului tău le hărţuieşti toată ziua.Ce vrei de la ele.?De ce nu o laşţi pe Monica în pace?Tu când ai fost de crăciun cu papa-ul tău la Cluj unde ai lăsat fetiţa ?Scumpule abandonat înseamnă să laşi copilul în stradă, în parc, în tramvaiul 39.Nu te mai agita atât.Gândeşte-te şă nu ţi se întâmple ceva.

  14
  2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod