Insarcinata cu 12 copii

12 copii deodata! Pare incredibil, dar este adevarat. O profesoara din Tunisia este pe cale sa traiasca aceasta experienta incredibila, informeaza The Sun.
12 copii deodata! Pare incredibil, dar este adevarat. O profesoara din Tunisia este pe cale sa traiasca aceasta experienta incredibila, informeaza The Sun. 6 fetite si 6 baietei urmeaza sa vina pe lume si sa bata astfel recordul americancei, Nadya Suleman, care a nascut opt copii deodata.

In varsta de 30 de ani, tunisianca a apelat la fertilizarea in vitro dupa ce, in ultimii doi ani, a suferit mai multe avorturi spontane. Expertii in fertilizare din Anglia sustin ca aceasta este o sarcina cu grad crescut de risc. "12 copii mi se pare extraordinar", declara pentru The Sun, medicul Mark Hamilton, specialist in fertilizare. In ciuda tuturor avertismentelor, viitoarea mamica sustine ca se simte foarte bine si ca abia asteapta sa-si tina micutii in brate. Mai mult decat atat, profesoara anunta ca vrea sa nasca natural, insa medicii ii interzic cu desavarsire asa ceva si, mai mult decat atat, o avertizeaza ca s-ar putea sa nu duca sarcina mai mult de 20 de saptamani, adica doar la jumatate din termen. "Tot ce-mi doresc este sa fiu capabila sa-mi tin copii in brate si sa le arat cat de mult ii iubesc", le-a spus tunisianca unor angajati ai spitalului din orasul Gafsa.

"La inceput am crezut ca sunt gemeni"


"Acesta este un miracol, ne simtim binecuvantati, dupa ce am incercat atata timp sa facem copii si nu am reusit", mai declara profesoara, citata de Dailymail.co.uk. Sotul ei, despre care nu se stie decat ca-l cheama Marwan si este la randul lui profesor, a declarat pentru ziarul local, Assabah: "La inceput am crezut ca sotia mea va aduce pe lume gemeni, dar pe parcurs au fost descoperiti alti fetusi".

"Bucuria noastra se marea, cu cat crestea numarul copiilor"
, a mai declarat acesta.

Varsta sarcinii nu a fost data publicitatii, insa daca luam in calcul faptul ca sexul copilului se poate stabili dupa 16 saptamani, ajungem sa credem ca profesoara se apropie de stadiul critic al acestei sarcini.

"Este adevarat ca o femeie poate purta o sarcina cu 12 copii, dar nu pentru mult timp. Capacitatea uterului este principala problema care se pune in aceasta situatie", a declarat Peter Bowen-Simpkin, membru in Colegiul Regal al Ginecologilor si Obstreticienilor din Marea Britanie. "Atunci cand uterul intra in travaliu, nu mai poti face nimic", continua medicul.
18 August 2009
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina pe 17 Ian 2010, 18:38
    12 copii? wow

    Eu ma intreb unde or avea loc sau daca va mai merge. Este clar ca acei copii vor avea insuficiente majore. Ganditi-va cum merege de haios o gravida cu sarcina normala si una cu 12 copii. Se indoaie. i se rupe coloana de atata greutate. Nu cred ca corpul poate sustine atata, chit ca bebeii vor fi mai mici, dar sunt 12 oamenmi buni.

    0
    0

  • Sirsof pe 3 Sep 2009, 22:38
    Sarmana mama!

    Ce va face ea cu atatia copii??? Vor fi oare sanatosi?? Sa dea Domnu sa le fie bine!

    0
    0

  • popia sorina pe 21 Aug 2009, 12:50
    dureros

    Nu stiu cum poti tine atatia prunci in panatece.......eu am ramas insarcinata de 2 ori.....dar la ambele sarcini a fost dificil si dureros...cand misca era dezastruos......ma dureau toate cele.....este un sentiment de nedescris dar in acelasi timp si dureros.....nu stiu cum este sa tii 12 copii in pantece....si nici nu vreau sa stiu........HORRRRROOORRRRRR

    0
    0

  • cella pe 20 Aug 2009, 18:03
    nu stiu ce sa zic...

    nu stiu...e greu de crezut ca poti naste 12 copii...nu unul, nu doi, nu trei ci 12....daca la gemeni sau tripleti sarcina poate fi cu probleme, dar la 12 copii....nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie paintii aia daca nu o sa mearga bine ceva....eu imi doresc gemeni sau tripleti, dar atat...nu mai multi.....pt k imi dau seama de riscuri.

    0
    0

  • nora31m pe 19 Aug 2009, 23:45
    multa sanatate

    Ii doresc multa sanatate si putere sa duca sarcina la bun sfarsit si toti cei 12 ingerasi sa traiasca si sa fie sanatosi ,la fel si mamica lor!

    0
    0

  • asiral pe 19 Aug 2009, 16:23
    o mare prostie

    cu siguranta, as alege sa fac maxim 2-3 copii gemeni, dar sanatosi, decat 12 cu probleme sau cu risc de deces la nastere !!!!!!! Oare femeia aia s-a gandit cati bani, cata grija si rabdare trebuie sa aiba pt 12 copii?

    0
    0

  • aurelia pe 19 Aug 2009, 14:17
    super!!!!

    multa multa sanatate....si sa duca sarcina cat mai aproape de termen....stiu ce inseamna sa ai un copil in pantec si sa te chiui sa ramai insarcinata.....dupa pierderea mai multor sarcini.... este greu ...si dak s-a putut ramane prin fertilizare in vitro foarte bine si tot respectul lor pt aceasta decizie.......wow 12 vieti deodata..............

    0
    0

  • dany pe 19 Aug 2009, 10:45
    incredibil!

    este incredibil! nustiu ce poti simti stiind ca porti in pantece 12 viieti omenesti,incredibil!!! doresc multa sanatate si sa ajunga la termen,sunt curioasa de final

    0
    0

  • nori pe 19 Aug 2009, 01:25
    Horror !!!

    horror !!!! asta e tot ce pot sa zic

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod