Indemnizatia pentru cresterea copilului, la un pas de a fi redusa

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent, potrivit Mediafax.
Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de sanse a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent, potrivit Mediafax.

Varianta agreata ar fi insa revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009.

I-am rugat pe fanii Eva.ro de pe Facebook si Twitter sa ne spuna pararile lor in legatura cu aceasta posibila modificare. Iata ce au declarat:

"Va scadea rata natalitatii si vor creste si avorturile; desi logic ar trebui sa creasca folosirea contraceptivelor.
Si asa foarte multe femei de cariera nu se gandesc la copii... avem motiv in plus sa nu o mai facem nici de acum inainte
", este de parere Cristina.

"Poate asta se vrea... se gandesc ca suntem prea multi. Parca ne-ar da din buzunarul lor, nu din munca noastra", crede Alina.

"Natalitatea va scadea grav! Ce mi se pare interesant este ca la inceputul lunii aprilie se discuta un proiect de lege pentru cresterea natalitatii. Incurajarea ratei natalitatii in cadrul acestui proiect se facea printr-o serie de facilitati fiscale precum scutiri de impozite si subventii de la bugetul de stat, pentru parintii care au cel putin trei copii.
Trist, foarte trist ce se intamapla!
", spune Cristina

"E clar ca nu e corect ca persoanele care castiga mult si dau la stat mai mult( la impozite si taxe ma refer) sa beneficieze de aceeasi indemnizatie ca a unei mamici care a muncit pe minim pe economie timp de un an de zile. Insa trebuie sa ne gandim ca statul nu are bani, mi-e clar ca nu e vina mea ca nu are statul bani, eu mi-am platit luna de luna contributiile insa ei nu au stiut sa ii administreze. Si mi-e si mai clar ca orice partid/persoana ar fi fost la guvernare tot aici s-ar fi ajuns".

In comparatie cu alte tari europene, se pare ca Romania sta foarte prost la capitolul indemnizatiilor pentru copii.
Iata ce aflam de la Ileana, care se afla in Italia:

"Statul ar trebui sa ajute mamele mult mai mult. Eu traiesc in Italia, am doi copii si statul ne ajuta foarte mult in comparatie cu statul roman. Aici femeile casnice primesc in jur de 1500 de euro la nastere, bonus pentru copil, iar dupa asta alocatia copilului lunara de 80 de euro pana la 3 ani. Medicamentele si vaccinurile pentru mame si copii sunt gratuite, la fel si vizitele medicale".

Implementarea unei astfel de modificari le-a determinat pe unele mame sa ia atitudine.
Una dintre ele a deschis o petite online pentru a lupta impotriva acestei decizii.

Tu ce parere ai? Iti poti creste copilul cu 600 lei?
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miruna pe 20 Mai 2010, 13:17
    Pentru onyx

    Documenteaza te mai bine inainte sa vorbesti prostii. ca in oricare alt sistem din tara asta se face frauda. inainte sa condamni mamicile care fac copii pentru a-i creste a le oferi o educatie pt viitorul tarii sa fie copii de oameni intelectuali cu un potential bun , pt ca in in caz ca nu stiai suntem cu mult sub nivelul minim de inlocuire al generatiilor, caz in care poate o sa mori de foame la 70 de ani ca nu o sa mai aiba cine sa ti plateasca pensia. mai bine pune ti altfel de intrebari cum ar fi : cum e posibil sa se cheltuie 10000 de euro pe hartie igienica, cum e posibil sa coste 1 km de autostrada 80 mil euro, cati bani se fac din contrabanda de alcool tutun etc..sau ai impresia ca banii astia se fac asa fara stirea celor de sus cu care se si impart banii? si cum indemnicatia asta amarata nu reprezinta nici macar un sfert din venitul unui parlamentar care se uita la filme porno in plen si care vorbeste la tel in jur de 30 mil e luna. si lista continua cu muulte alte "normalitati" de genul asta...

    0
    0

  • vintila ionela eugenia pe 12 Mai 2010, 22:00
    UNDE O SA AJUNGEM?

    Este foarte greu sa traim cu cei 800 lei pe luna 2 persoane, pentru ca numai laptele si pempersul costa pe luna aproape 300 lei, ce sa mai zic de fructe, legume, carne sau hainute!!!!!! Cred ca cei de sus vorsa scada natalitatea si sa creasca mortalitatea, pentru ca se va ajunge la macel in cel mai scurt timp.

    0
    0

  • Media pe 12 Mai 2010, 17:31
    1firme ro

    1firme ro - Catalog cu 1 milion de firme din Romania cu datele lor complete

    0
    0

  • mica_lu pe 12 Mai 2010, 16:51
    REVOLTATOR!!!

    Problema nu este sa cresti doar copilul cu 600 de ron... ca, daca te gospodaresti, te cam descurci... fara fitze prea multe. PROBLEMA ESTE CA DIN BANII ASTIA TREBUIE SA TRAIASCA BRUSC 2 OAMENI!!! Adica eu cotizez la stat de imi sar capacele, am un salariu de 2500 ron, din care imi platesc ratele nu pe excursii si tzoale, ci pe o amarata de casa.... si brusc, dupa ce fac copil... tre sa aduc bani de la dracu' cu carti ca indemnizatia nu imi ajunge de rate.... d-apai de copil! Adica nu as avea bani nici de finet sa fac scutece... nu ma mai gandesc la pampersi!!! Dar lasa, bine ca fac copii tziganii de la mine din cartier, si iau astia alocatii si indemnizatii!!!! Sa vedem ce or mai fura astia cand cresc mari... daca le mai lasa ceva guvernele astea pe care tot prostii de noi le votam!!!

    0
    0

  • Chitzibush pe 12 Mai 2010, 16:36
    Pentru Ioana

    Te rog nu exagera! In Marea Britanie aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului este de aproximativ 120 lire pe saptamana, si nu se plateste pentru doi ani! Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot trai cu 120 lire pe saptamana, darmite sa mai am si un bebelus de ingrijit. Si statul te ajuta la plata chiriei numai daca esti pe ajutor social (asa numitele benefits). E adevarat ca sunt unii (unele) care profita de ajutoarele oferite de stat, fac copii sa aiba unde locui si bani de tigari! Eu daca vreau sa fac un copil o sa muncesc si o sa-mi pun bani deoparte, sa-mi pot permite sa cresc un copil, nu sa vina altii sa mi-l intretina!

    0
    0

  • onyx pe 11 Mai 2010, 22:12
    alocatia la ce o folosim?

    cunosc mame care sunt ingrijorate ca daca li se taie din indemnizatii nu mai au ce ce-si plati rate la masini sau case, iar altele care saracutele nu reusesc sa dea de mancare la copii cu 600 ron, deci unde e dreptatea? tot cei bogati se plang ca va fi greu , ca saracii... ce sa mai spunem...SUNT DEJA OBISNUITI.....mi-e scarba de tara asta, mi-e rusine ca sunt roman,....

    0
    0

  • onyx pe 11 Mai 2010, 22:07
    frauda?

    dar de femeile care isi fac in romania contracte false de munca si ele traiesc bine merci in alte tari UE, iar cand fac copii, iau indemnizatie din ambele tari, .......asta vi se pare corect , tot frauda e si asta, in Romania fiecare face ce vrea si pe cat poate, nimeni nu verifica daca sunt reale datele.... asta da dovada si de buna organizare si pricepere a institutiilor statului....deci? Nu fura nieni dar fura totti !!!!!

    0
    0

  • Ioana pe 11 Mai 2010, 19:25
    Indemnizatia pentru cresterea copilului, la un pas de a fi redusa

    Romania sta prost la toate capitolele...nu numai la capitolul "indemnizatie pentru copii".Eu sunt in Marea Britanie, si ma gandesc sa fac un copil aici....sunt foarte multe avantaje pentru mamici si copii: statul iti plateste o anumita suma din chiria casei in care stai, lunar mamicile prinesc in jur de 500 lire, medicamente si vaccinuri gratuite. Aici statul ajuta foarte mult lumea, indiferent din ce tara sunt.Statul roman cu ce ii ajuta pe oameni?Prin scaderea salariilor, prin scaderea indemnizatiei copiilor, prin scaderea pensiilor?Si aici a fost criza economica, dar asta nu a insemnat cresterea preturilor si scaderea salariilor ci din contra a insemnat scaderea tva-ului, reducerea preturilor si chiar marirea salariilor.Statul roman cum ajuta oamenii pe timp de criza?Ne poate raspunde cineva la intrebarea asta????

    0
    0

  • eugen pe 11 Mai 2010, 19:08
    ?

    niste prosti . ce cunosc ei despre copiii? un bebe mic consuma mai mult decat un parlamentar pe benzina intr-o luna. pemparsi,lapte praf fructe carne . ei nu au copii??????

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod