Indemnizatia mamelor aflate in concediul pentru ingrijirea copilului va scadea cu 15%, spun surse apropiate guvernului. Cum crezi ca se vor descurca mamicile?

Aceasta a fost provocarea noastra pentru fanii Eva.ro de pe Facebook si Twitter.
Aceasta a fost fost provocarea noastra pentru fanii Eva.ro de pe Facebook si Twitter.

Iata si cateva raspunsuri:

Stela spune ca se va descurca la fel cum a facut pana cum - "la fel de greu: vom lua de la gura nostra mai mult ca sa asiguram tot ce este necesar pentru cresterea copilului", iar Sabina spune ca "vor reveni la scutecele din carpa, ca doar nu suntem o tara civilizata, ca sa ne permitem pampersi".

Helga se declara foarte revoltata: "daca se aproba, multe dintre mamici vor reveni la munca pentru ca cu atatia bani nu poti trai: intreinere, haine, mancare, rate etc. Atunci sa reduca timpul in care sa stai acasa! 1 an sau 6 luni poate ca vom ajunge ca pe vremea lui bunica cand stateau 3 luni acasa.
Revoltator!!!"

"Revotator!!! Nu stiu ce se va intampla, iau de la pensionari, someri, acum si de la copii, dar de ce nu ia de la cei bogati 10 la suta din avere, sa le ia celor care dorm in parlament si care se uita la filme porno, nu de la saraci", spune Alina.

"Nu permiteti asa ceva, trebuie sa fim uniti si sa protestam. Ieri am aflat ca prietenei mele care lucreaza la privat i se va opri 25% din salariu; in contract are trecut 700 ron si in mana ia 550, este divortata, cu o fetita in clasa a 3 a, lucreaza 8 ore in fiecare zi, pensia alimentara este de 40 de lei. Nu permiteti asa ceva! Toti profita de pe urma crizei", spuna Ana Maria.

"Cei care propun aceste masuri sunt ferm convinsa ca nu si-au crescut copii, daca ii au, cu 600 lei pe luna si nici nu au habar de cum e sa te gandesti ca nu ii poti oferi copilului mai nimic in conditiile in care vede o multime de lucruri pe care si le doreste; bine ca au avut grija sa adopte reglementari prin care nu mai raspund penal daca isi completeaza eronat declaratiile de avere.Totul e revoltator cu atat mai mult cu cat multi dintre noi nici nu au dus-o mult mai bine nici inainte"
- Claudia.

"Macar de s-ar decide scaderea cu doar 15%.
Ar fi mult mai ok decat o suma fixa de 600 de lei, desi as prefera sa se ramana la formula cu 85%, ca asa ar fi firesc, fiecare sa ia in functie de cat a cotizat, nu asa cum comenteaza unii, suma fixa de 1.500 pentru toate mamicile. Cine ar prefera aceasta situatie chiar nu se gandeste ca atat ar lua si tiganicile care nu au cotizat in viata lor si poate nici nu au muncit in viata lor. Nu mi s-ar parea drept" - Oana.

"Este revoltator ce se intampla si mai dureros este faptul ca unele mamici, chiar daca nu sunt dintre cele care nasc 'pe banda rulanta' sustin aceasta hotarare. Eu m-am confruntat in parc cu asa ceva, cu mamici care iau acel minim de 600 lei + 200 lei alocatia copilului, care considera ca toti copiii sunt egali si pot creste cu acesti bani si asa este corect - indemnizatia sa fie unica pt toate mamicile.
Problema a fost indelung discutata si nu-si are rostul acum... dar acele mamici nu ne vor sustine in ceea ce dorim sa realizam (care de fapt e dreptul nostru dupa muuuulti ani de invatat, munca, taxe si mai ales impozite!!!) (...) Am sperat in ceva mai bun, mai civilizat, dar ne indreptam cu pasi foarte repezi catre analfabetism si, evident, catre infractionalitate si altele care decurg din astfel de masuri"
- Cristina.
13 Mai 2010
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Roxana pe 14 Iun 2010, 19:14
    Raspuns pentru Valentina

    Valentina, asa cum spunea si Alina, restul banilor sunt pentru datorii. Ne-am luat o casa cu credit de la banca. Bineinteles ca a fost luat in calcul salariul. Banca nu ma asteapta sa-mi cresc copilul si apoi sa platesc. Dar nici eu nu puteam sa astept 30 de ani si apoi sa fac un copil. Sincer pt mine este indferent ce indemnizatie va fi pt ca mai am o luna de stat acasa, dar stiu ce probleme vor intampina mamicile. Dumnezeu sa ne ajute!probleme vor

    0
    0

  • Alina pe 14 Mai 2010, 10:10
    Nu Valentina,restul banilor sunt pentru datorii.

    Statul nu ne da case,deci facem credite sa ne putem creste copii in case,nu pe strada. Eu platesc 1000 de lei rata.E adevarat ca nu e nimeni vinovat ca am eu rate,dar nici sa crestem un copil pe strada nu e corect. Eu am cotizat de m-am umflat la stat,cat am muncit. Pentru ce? Nu incuraja Basescu natalitatea? Se lauda ca ne da 85% ? Eu mi-am facut niste socoteli si am zis ca ma pot descurca daca fac un copil cu 85%. Ne pune sa ne impuiem pe banda ca ne sustin ei si apoi isi retrag vorbele.Inca odata RUSINE.

    0
    0

  • Alina pe 14 Mai 2010, 09:53
    Poti creste copilul cu 600 lei?

    Sunt niste nenorociti. O sa ajungem sa nu ne mai platim datoriile,sa dam doar la copii sa manance,o sa renuntam la pampers,va fi un lux pentru copii. Lumea evolueaza si noi ne indreptam usor spre epoca de piatra. Groaznic. E adevarat ca trebuie sa ne revoltam,avem macar dreptul asta. Zicea Basescu ca e mai bine asa,sa vedem cum se creste un copil. Credeti ca am dus-o asa bine pana acum? Credeti ca nu stim cum se creste un copil? HUAAA. RUSINE SA LE FIE. Sa ia de la ei ca au averi si sa ne lase pe noi ca nu avem ce manca.Sa iei de la gura copilului? RUSINE.

    0
    0

  • Valentina pe 13 Mai 2010, 19:43
    Hmm...

    Eu iau minimul de 600, .... acum, ma gandesc ca mamicile din parc care iau minimul, se bucura ca cele mai indestulate vor pierde acel surplus pe care ele nu il au . Este o rautate din partea lor . Ideea este ca eu nu imi doresc ca acele mamici sa piarda banii care ii iau, mai degraba mi-as dori sa iau si eu mai mult . :) Dar pe langa asta, ma supara aceste comentarii, ale celor ce iau 85% ca, vai, oare cum isi vor creste ele copilul din 600 + 200 ? Pai in afara celor care sunt mame singure, care nu mai primesc ajutor nici din partea familiei, etc, si nu au soti betivi sau mai stiu eu cum, someri, sau cu salarii de minim pe economie ( caz in care ele au mai multi bani din aceasta indemnizatie decat sotii lor) , in afara lor, ma gandesc ca si-ar creste copii ca si celelalte mame care iau mai putin . Ce ma supara pe mine in aceste afirmatii este ideea implicita, aluzia ca o mama care are 600 de lei nu isi creste copilul, probabil ca il lasa sa moara, ii da sa manance paine goala . Asta ma jigneste pe mine . De fapt, pot sa va spun dragi mamici cu venituri mari, ca eu ii dau copilului tot ce e mai bun in aspectele importante, adica nutritie, mai ales . Nu am luat lapte praf de la stat . Am alaptat si ii dau lapte praf de cea mai buna calitate . De fapt, cu 800 de lei , si cu un sot care contribuie cu putin mai mult , poti sa ii dai copilului la aceasta varsta cam tot ce are nevoie, fara mofturi, fara haine de firma, si fara iesiri la restaurant in fiecare seara pentru mami si tati, si fara innoiri de garderobe, in fiecare sezon . Adica eu daca as avea mai multi bani, mare parte din ei s-ar duce pe nevoile mele, pe mofturile mele, asa ca dace eu ii dau copilului tot ce e mai bun, se poate . Banii in plus ar fi pentru mama, asa ca nu va mai plangeti atat ca cu ce va veti creste copilul din bani mai putini . Strangeti din dinti 2 ani, apoi va duceti la munca si faceti cati bani puteti . Acum eu inteleg, ca sunt mame care iau 85% care poate sa insemne 1000 de lei sau 1300 de lei, dar cele care au peste 15000 de lei indemnizatia , acei bani nu sunt absolut necesari, va spun eu, se poate . In incheiere, va doresc sa nu pierdeti indemnizatia, voi semna petitia, ca sa pastrati ceea ce vi se cuvine, dar spuneti adevarul, ca de fapt orice este peste 1400-500 de lei este pentru poseta, pantofi si sedinte de cosmetica, ca altfel ma jigniti pe mine, insinuand in acel mod ca eu cu 600 de lei imi neglijez copilul !

    0
    0

  • carmen pe 13 Mai 2010, 19:13
    indemnizatia sa ramana 85%

    nu m-ar deranja daca s-ar reduce acest concediu la 1 an, dar dupa aceea sa am cresa unde sa-mi duc copilul. dar in conditiile in care nu exista crese, si nici in bone nu ai incredere, si nu avem parinti care sa ne ajute, ce facem? cu 600+200 lei pe luna nu se descurca decat cei care mai au ajutor de la tzara, sau al doilea venit din casa e mai mare.am citit un articol pe un alt site in care se calcula ca suma de 887 de lei e minimum pt cresterea unui copli in primul an de viata. dar nu au fost incluse vizitele la medic,vaccinurile, iar unele bunuri au fost mult subestimate. dar mamica nu are voie sa traiasca pe langa copil? ca ea vad ca nu e luata in calcul? cred ca exista alte masuri care pot fi luate in calcul pt relansarae economiei. cred si o sustin cu tarie ca o reducere a fiscalitatii ar duce la diminuarea economiei gri si subterane, si in asa fel ar ajunge mai multi bani la buget. fiscalitatae exagerata ne-a adus unde ne-a adus. si investitiiel guvernului in bunuri cu costuri exagerate.si aici exemple sunt multe si le vedem zilnic la tv.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod