In septembrie se celebreaza Zilele Bucurestiului

Concerte, piese de teatru, expozitii, vizite la muzee - acestea sunt o parte dintre evenimentele programate pentru aceasta perioada.
Concerte, piese de teatru, expozitii, vizite la muzee - acestea sunt o parte dintre evenimentele programate pentru aceasta perioada. Daca anul trecut ne-am bucurat de prezenta artistului international, Bryan Adams, si a revelatiei, Costel Busuioc, anul acesta, in perioada de criza, programul este mai saracut in nume, dar asta nu inseamna ca nu merita efortul de a participa la evenimentele organizate.

Care este ocazia?


In aceasta perioada ne sarbatorim capitala draga, care implineste nici mai mult nici mai putin decat... 550 de ani. Bucurestiul pare-se ca "s-a nascut" oficial pe 20 septembrie 1459, iar acest lucru este dovedit de un document prin care domnitorul Vlad Tepes confirma o donatie facuta unor mici feudali.

Piata Constitutiei, Parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului si Carol, Piata George Enescu, Centrul Istoric (pe strada Carada) sunt zonele in care poti sa-i urezi capitalei un calduros "La multi ani". Nu trebuie sa uiti nici de muzeele si teatrele care-si vor deschide portile si te vor invita...
gratuit sa le treci poarta, in zi de sarbatoare.

Zilele Bucurestiului reprezinta un eveniment maraton sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti. S-au implicat insa si toate  institutiile culturale aflate in subordine, astfel ca bucurestenii sa se poata bucura gratuit, o saptamana intreaga, de activitatile lor.

Eva.ro iti pune la dispozitie programul intreg al evenimentelor organizate de "Ziua Bucurestiului"

12 septembrie
De la ora 10:00, mergeti in Parcul Herastrau, pentru ca acolo incepe Carnavalul Copiilor. Acest eveniment va avea loc in fiecare zi si va dura pana la ora 16.00.

Tot din 12 septembrie, ai acces gratuit la muzele si expozitiile bucurestene.

  • Muzeul Literaturii Romane gazduieste o expozitie de pictura si grafica, Galeria Municipiului Bucuresti va prezinta o expozitie de pictura, decoratiuni interioare si arta fotografica;
  • Muzeul Taranului Roman va adaposti (luni, 14 septembrie, de la orele 20:00) Gala Filmului - Bucurestiul Interzis;
  • Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza (pe 17 septembrie), in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, simpozionul cu tema "550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti";
  • Si tot MMB organizeaza (pe 18 septembrie), in Parcul Herastrau, lansarea colitei filatelice aniversare "Bucuresti 550";
  • Expozitia "Ctitorii ale domnitorilor romani in Cetatea de Scaun a Bucurestilor" va asteapta in Pasajul Universitatii (vineri, 18 septembrie;
  • Biblioteca Metropolitana gazduieste simpozionul international "Cartea - Romania - Europa";
  • Sala de Marmura  de la Cercul Militar v-a pregatit o expozitie de tablouri cu licitatie ( pe 20 septembrie, de la orele 17:00).

In aceeasi seara, in Piata Constitutiei va fi organizat un spectacol care va arata, in termeni metaforici, geneza Bucurestiului.
Evenimentul este organizat sub "bagheta" ARCUB.
11 Septembrie 2009
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cvfrabgu pe 12 Sep 2009, 11:37
    Minunat

    Avem nevoie de fiecare ocazie care sa ne aminteasca ce natiune deosebita suntem si sa ne reaminteasca : "Trebuie sa fim mandri ca suntem Romani !"

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod