"Horton Hears a Who!" - Un elefant, o lume, o poveste

Vrei sa te relaxezi intr-o seara din aceasta primavara ploioasa? Foarte bine atunci. Iti poti face rezervare la un cinematograf din oras, pentru a urmari filmul "Horton Hears a Who".

Vrei sa te relaxezi intr-o seara din aceasta primavara ploioasa? Foarte bine atunci. Iti poti face rezervare la un cinematograf din oras, pentru a urmari filmul "Horton Hears a Who".

Aceasta pelicula este potrivita si pentru copilul tau, deci nu ezita si vizioneaz-o alaturi de el.

Vor fi 88 de minute de animatie, iar la final poti trage si ceva invataminte din aceasta poveste imaginata de scriitorul si desenatorul Dr. Seuss, acum mai bine de 50 de ani.

Povestea


Intr-una din zile, elefantul Horton aude, parca undeva in departare, o voce slaba care cere ajutor. In clipa urmatoare, descopera sursa acestei voci: un fir de praf care pluteste in atmosfera. Acesta reprezinta o civilizatie in miniatura, populata de fiinte microscopice, numite Whos.

Daca pana nu demult optimismul era starea de spirit generala care stapanea aceasta lume, acum un dezastru care o pandeste pare sa fi schimbat complet sentimentele micutilor locuitori.

Personajul principal, Horton, binecunoscutul marinimos al lumii din care vine, nu ezita niciun moment si face tot posibilul sa-i salveze pe noii lui prieteni, chiar daca celelalte animale care-l inconjoara il cred putin nebun.

Cea mai buna replica pe care Horton le-o da vecinilor lui neincrezatori este urmatoarea: "O persoana este o persoana, indiferent de cat de mica este". Acesta este, ce-i drept, un motto foarte bun si pentru lumea in care traim acum. Prejudecatile nu-si au rostul.

"Horton Hears a Who" nu este doar o pelicula foarte potrivita pentru a te relaxa dupa o zi istovitoare la serviciu, dar este si un film care ajunge foarte usor la inima audientei, potrivita pentru orice varsta. Aceasta inversunare pe care o are personajul Horton pentru a salva lumea microscopica ascunde, de fapt, o pilda perfecta pentru oricare dintre noi.

Cuvintele personajului sunt mai mult decat elocvente: "Daca ai fi undeva in spatiu si te-ai uita in jos la locul acesta unde ne aflam, si noi am fi asemeni firelor de praf."

Regizata de Jimmy Hayward si de Steve Martino dupa un scenariu propus de Cinco Paul si Ken Daurio, clasica poveste scrisa de Dr. Seuss este insufletita si imbunatatita de o paleta de culori atat de vibrante incat te binedispune si te ajuta sa vezi ca viata este frumoasa.

Un atu in plus este animatia tehnica, de cea mai buna calitate, oferita de producatori, care reuseste sa se plieze perfect si sa transmita cu exactitate ideile scrise de Dr. Seuss.

Vocile

 
Pelicula de animatie a beneficiat de prezenta a doi mari actori care au asigurat vocile personajelor implicate in poveste: Jim Carrey si Steve Carell. In viziunea regizorilor, cel care s-a potrivit foarte bine pentru a fi vocea elefantului este Jim Carrey.

Foarte adevarat, nu s-au inselat, mai ales ca actorul s-a straduit din rasputeri pentru ca vocea lui sa nu para "prea mare" pentru personajul interpretat.

Steve Carell, care a mai jucat alaturi de Jim Carrey in pelicula "Bruce Almighty", asigura vocea personajului Mayor, conducatorul celor din Who-ville.

Acesta, in momentul in care descopera ca tinutul domnit de el este in pericol, devine foarte nervos si panicat, cum, de altfel, este si normal.

Trivia 


  • Acesta este cel de-al doilea film scris dupa o poveste a lui Dr. Seuss, din distributia caruia face parte Jim Carrey. Primul se numeste "How the Grinch Stole Christmas" si a fost realizat in anul 2000. Ceea ce este si mai interesant este faptul ca ambele au ca tema civilizatia Who;
  • Green Eggs (Ouale verzi) din "Green Eggs and Ham" pot fi vazute in scena micului dejun pe care-l servesc The Mayor si cei 97 de supusi ai lui;
  • Afirmatia lui Horton: "Cred ce spun si spun ce cred: un elefant este 100% credincios.", este o replica extrasa din cartea "Horton Hatches the Egg", scrisa tot de Dr.
    Seuss;
  • Aceasta poveste a fost jucata si pe scenele unor teatre, sub numele "88 Keys";
  • Pentru scena fantastica in care Horton isi imagineaza ca este un erou al celor din Who a fost folosita o tehnica speciala, japoneza, de animatie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod