"Future Shorts", un nou concept dedicat iubitorilor de scurt-metraje

Pentru fanii declarati ai scurt-metrajelor, perioada 2008-2009 se anunta a fi una plina de evenimente inedite. Ca urmare a dezvoltarii "curentului" scurt-metrajelor in industria cinematografica autohtona...

Pentru fanii declarati ai scurt-metrajelor, perioada 2008-2009 se anunta a fi una plina de evenimente inedite. Ca urmare a dezvoltarii "curentului" scurt-metrajelor in industria cinematografica autohtona, organizatorii festivalului international "Future Shorts" au avut initiativa de a lansa acest concept si in Romania.

Astfel, pe data de 10 octombrie, ora 20.30, la Galeriile Artexpo ale Muzeului de Arta Contemporana (Teatrul National Bucuresti, etajul 3), "Future Shorts Romania" va da startul primei editii, evenimentul de lansare impunandu-se prin combinatia inedita dintre muzica, cinematografie si efecte vizuale speciale.

Organizat de Asociatia Oricum si Feeder, in parteneriat cu Vodafone Romania, "Future Shorts" isi propune sa promoveze si sa premieze scurt-metraje independente, festivalul oferindu-le cineastilor romani, pe parcursul unui an, sansa de a se face remarcati si de a-si construi o cariera internationala in domeniu. La randul sau, publicul larg are ocazia de a viziona, in fiecare luna, o serie noua de scurt-metraje dintre cele mai inventive. 

"Future Shorts da o sansa reala tinerilor care doresc sa se lanseze in cinematografie, oferindu-le o platforma prin care isi pot prezenta creatiile unor audiente impresionante si pot fi remarcati", a declarat Robert Crangasu, Director Festival Future Shorts Romania.

Fabien Riggall, fondatorul si directorul creativ al "Future Shorts", a vorbit despre importanta schimbului intercultural de informatie, prin vizualizarea de scurt-metraje.

"Future Shorts este o organizatie care, prin intermediul festivalurilor desfasurate in peste 30 de tari din lume, promoveaza acest tip de productii cinematografice si faciliteaza dialogul intercultural, realizand in acelasi timp o platforma de distributie comerciala a filmelor de scurt-metraj", a explicat acesta.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • David Perrotta pe 24 Oct 2008, 19:20
    Mesaj oentru Claudia Ariton

    Buna Claudia! I'm David Perrotta from vodafone. I promised I would write back to you with the name of the short film that I like from Future Shorts. It is called 'The last farm' and it is a great short movie. I hope you are well! David

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod