Fostă Miss, distrusă de cancer la sân

de Bianca Luca, 23 Februarie 2011

Cheală, bolnavă şi vizibil epuizată - aşa arată cea mai frumoasă femeie a Venezuelei anilor 2000 în câteva poze realizate anul trecut - imagini greu "de digerat" pentru mulţi, mai ales pentru prieteni şi familie. Eva Ekvall, fostă Miss, a fost diagnosticată cu cancer la sân în stare avansată în luna februarie 2010 şi aproape opt luni a făcut chimioterapie şi s-a supus radiaţiilor şi mastectomiei.
Cheală, bolnavă şi vizibil epuizată - aşa arată cea mai frumoasă femeie a Venezuelei anilor 2000 în câteva poze realizate anul trecut - imagini greu "de digerat" pentru mulţi, mai ales pentru prieteni şi familie. Eva Ekvall, fostă Miss, a fost diagnosticată cu cancer la sân în stare avansată în luna februarie 2010 şi aproape opt luni a făcut chimioterapie şi s-a supus radiaţiilor şi mastectomiei.

Odată cu lansarea cărţii sale intitulate "Out of Focus", Ekvall dezvăluie câteva imagini frapante: "Imaginile au fost foarte şocante, deoarece nimeni nu mă văzuse aşa. Nimeni nu mă văzuse cheală şi fără machiaj", a declarat Ekvall, care acum, recuperată,  este mândră de tunsoarea ei scurtă gamine-style.

Într-o ţară în care femeile sunt obsedate de glamour şi puţine sunt cele care merg chiar şi până la piaţă fără machiaj, Eva a avut curajul să dezvăluie câteva imagini "deloc frumoase", aşa cum spune ea însăşi. Ekvall susţine că, în Venezuela, majoritatea femeilor se machiază şi îşi pun implanturi, însă foarte puţine merg la un doctor pentru a face o simplă mamografie: "Există un uriaş tabu legat de cancerul la sân. În Venezuela fetele îşi ajustează sânii în fiecare zi şi nu înteleg cum cancerul la sân poate fi o problemă", a declarat aceasta.

Cum a descoperit cancerul?


A observat prezenţa unui nodul la sân câteva luni mai devreme de control, dar nu a dat importanţă, asociindu-l cu sarcina: "Am fost foarte supărată când am aflat diagnosticul, pentru că ar fi trebuit să-mi dau seama că ceva nu este în regulă. Mătuşa mea a avut cancer la sân de două ori, bunica mea a murit de cancer. Am lăsat timpul să treacă...A fost inconştienţă din partea mea".

"Când am aflat că sunt bolnavă, mi-am urât sânii, voiam să scap de ei. Nicio femeie din lumea asta nu-şi doreşte să facă vreodată o mastectomie, dar asta e... Sunt fercită că sunt sănătoasă acum", spune Eva.

Când Ekvall a aflat că are cancer, a mărturisit vestea prietenilor şi familiei şi a continuat să meargă la job în fiecare zi, a continuat să prezinte ştirile la un post TV din Venezuela. Mulţi spectatori nici nu şi-au dat seama că Eva suferă de cancer, pentru că purta perucă şi destul machiaj care să-i ascundă urmele bolii: "Este dureros să te priveşti în oglindă în astfel de momente. Faţa ta se transformă, pierzi fiecare fir de păr existent pe corpul tău - îţi pierzi sprâncenele, genele, tot! Ajungi să nu te mai recunoşti! A fost o perioadă îngrozitoare! Mai ales când în jobul pe care îl ai contează foarte mult felul în care arăţi. Toată această perioadă a trebuit să nu-mi arăt boala", mărturiseşte Eva.

"Mergeţi la medic!"


Eva Ekvall nu s-a considerat niciodată frumoasă. Născută dintr-o mamă jamaicană şi un tată american, Eva a fost descoperită de o agenţie de modele în timp ce lucra într-un magazin de îmbrăcăminte.

"Eram sigură că aveam greutatea peste limita admisă de orice agenţie. În ziua în care am fost concediată, am luat un taxi şi m-am dus la agenţia de modele a cărei carte de vizită o aveam în buzunar. Atunci când m-au văzut mi-au zis că voi fi următoarea Miss Venezuela", se confesează Eva. 

Ekvall, care este şi absolventă de Jurnalism, a scris cartea "Out of Focus" presărată cu umor negru, fiind bazată în mare parte pe e-mail-urile prietenilor şi ale familiei: "Unele lucruri se întâmplă, pur şi simplu. Cancerul s-a dus, dar se poate întoarce oricând. Este frica pe care trebuie să o îndur toată viaţa. Am vrut să îmi spun povestea", conchide Eva Ekvall.

Fosta Miss Venezuela a dorit să facă publică povestea sa pentru a fi un exemplu şi pentru a îndemna femeile să meargă la medic, să-şi facă analizele periodic, pentru a descoperi în stadiu incipient orice boală, fie că este vorba despre una incurabilă sau despre afecţiuni minore.

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

 • eva88 pe 19 Apr 2011, 17:14
  pacat

  E pacat pentu ea de ce nu sa dus mai repede la medic?

  0
  0

 • witty pe 4 Mar 2011, 20:11
  Un vot va rog eu frumos

  http://www.cerculet.com/pag.php?user=witty Please, nu trebuie decat sa deschideti pagina si primesc un vot Va multumesc

  3
  4

 • Flavia pe 25 Feb 2011, 14:09
  Titlul articolului induce in eroare

  Titlul articolului induce in eroare. Felicitari Evei Ekvall care a putut sa lupte lungul si traumatizantul drum al cancerului. De altfel cancerul de sin este chiar din ce in ce mai intilnit in zilele noastre. Mama mea a fost diagnosticata la 72 de ani cu cancer de sin si a fost fireste un soc pt. noi toti. Norocul ei ca a fost in stadiul 2B, deci chiar inainte de a trece in metastaze. Chirurgia si chemoterapia dar si medicamentele indelungi dupa chemoterapie micsoreaza pt. totdeauna hormonii estrogeni din trup. Din nefericire aceasta are sechele pe toata viata asurpa femeilor. Toti oamenii care au avut cancer au o forta exacerbata de a lupta pt. a trai si am invatat de la acestia - in timp ce mergeam cu mama la chemoterapie - ca viata trebuie respectata pt. a fi traita bine. In afara de cei nascuti cu defecte genetice si care fac cancer in copilarie, majoritatea sint in jur de 48-60 ani. Aceasta este grupa de virsta care e atacata cel mai mult. Femeile fac des cancer de sin de la anticonceptionale, HRT, stress, fumat, alcol.

  1
  0

 • SensationBlack pe 23 Feb 2011, 16:02
  !!!!!!!!!!!!!!

  Fara dramaturgie cine ar mai intra la voi pe site ;)) ? Sunteti varza

  1
  5

 • dacia pe 23 Feb 2011, 14:04
  halal titlu!!!!!!!

  titlul este pentru cei ce nu cred ca romanii personalizeaza depresia si fatalismul si eu am infruntat un cancer in 2007,sunt bine si mi-a disparut si teama am o pofta nebuna de viata!!!!! cand radeam,"persoanele" din jurul meu,ma trimiteau sa vad statistici cu cata lume tanara moare astfel de momente ori le infrunti singur ,ori alegi bine persoanele care sa iti stea aproape sanatate la toti!!!!!

  3
  0

 • Ancai pe 23 Feb 2011, 13:55
  titlul...

  titlul induce in eroare, dar in sfarsit un articol bun cu un subiect de bun simt si morala.

  3
  0

 • denisabia pe 23 Feb 2011, 12:02
  Schimbati titlul subiectului!

  Femeia a luptat impotriva cancerului si acum e bine, plus ca s-a straduit sa duca o viata normala pe tot parcursul bolii, pentru ce ati ales un titlu stupid?Sau stiti voi daca va avea o recidiva?Demonstrati iar cat de profesionisti puteti fi, mai ales in subiecte delicate...

  12
  0

 • Dimcea Maria pe 23 Feb 2011, 09:34
  "Mergeţi la medic!"

  FELICITARI! Si eu am trecut printr-o asemenea experienta in anul 1997, stiu ce inseamna. Este foarte important controlul periodic, sunt cu totul de acord cu tine. Ma bucur din suflet ca ai reusit sa depasesti momentul. Dumnezeu sa fie cu noi toti!

  8
  0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod