Femeile independente castiga teren

Sunt femei tinere, singure si pregatite sa dea piept cu viata. Dar in timp ce femeile savureaza noua descoperire a libertatii si intorc spatele casatoriei in favoarea independentei si aventurii, starea opusa se pare ca se instaleaza din ce in ce mai puternic in randul barbatilor.

Un studiu efectuat in Marea Britanie a aratat ca femeile tinere si independente au mai multe lucruri in comun cu personajul Lara Croft decat cu linistita Bridget Jones, in timp ce barbatii devin din ce in ce mai dornici sa stea acasa. Ei devin din ce in ce mai nesiguri si mai anxiosi, in timp ce viseaza la o viata asezata si linistita. Autoarea acestui reportaj, Nicola Stuber, Singletons, remarca: "Barbatii isi doresc din ce in ce mai mult si dau o importanta mai mare unei relatii stabile, casatoriei sau chiar coabitarii. Femeile independente par mult mai aventuroase intr-un anumit fel, decat barbatii liberi - acestea tind sa-si petreaca timpul liber calatorind prin lume si, de asemenea, sunt mult mai preocupate de propria persoana. Femeile devin din ce in ce mai independente, in timp ce barbatii isi doresc relatii stabile cu persoane pe care se pot bizui".

Barbatii prefera viata linistita

Cercetatorii Mintel au descoperit ca 39% din barbatii singuri considera ca cel mai important lucru in viata este sa aiba o relatie stabila, comparativ cu doar 15% dintre femei care au sustinut acelasi lucru. Pe de alta parte, femeile considera ca a calatori si a aduce imbunatatiri propriei persoane sunt lucruri cu mult mai importante in viata. 38% dintre femei au declarat ca au ca prioritate "invatarea unor noi cunostinte", comparativ cu doar 17% dintre barbati care au sustinut acelasi lucru, iar in ceea ce priveste importanta "unei vacante extraordinare", aceasta se afla pe primul loc pentru 42% dintre femei si doar pentru 38% dintre barbati.

Rezultatul acestor rasturnari de atitudine in randul femeilor din lumea moderna se poate regasi si in numarul celebritatilor de sex feminin ale caror relatii sentimentale au de suferit din cauza hotararii acestora de a pune un mai mare accent pe libertate.

Un bun exemplu este chiar Angelina Jolie, cea care a dat viata personajului Lara Croft din seria filmelor "Tomb Raider" - care a descoperit ca vizitarea campusurilor de refugiati din lumea intreaga ca ambasador al Natiunilor Unite se potriveste perfect cu ceea ce s-a intamplat in casnicia ei alaturi de Billy Bob Thornton. Cuplul pana la urma s-a destramat, iar domnisoara Jolie, in varsta de 27 de ani, care adoptase deja un copil, pe Maddox, a declarat de curand ca a face sex in camerele de hotel cu o serie de barbati singuri reprezinta "exact ceea ce poate face ea in acest moment".

Viata de cuplu a celebritatilor

Atunci cand s-a auzit ca Jefferson Hack isi planuia sa o ceara in casatorie pe iubita lui, Kate Moss, supermodelul, care este si mama, se pare ca a strambat din nas la aceasta idee.
In ceea ce o priveste pe Renee Zellweger, cea mai fierbinte personalitate a Hollywood-ului la ora actuala, chiar daca a intruchipat-o perfect pe Bridget Jones, se pare ca in viata reala inca nu si-a gasit barbatul care sa o imblanzeasca.
Liz Hurley si Hugh Grant au fost cuplul de aur al britanicilor pentru aproape zece ani, dar niciodata nu poti paria pe asa ceva. Fotomodel si mama, Liz se intalneste acum cu Arun Nayar si nu da semne ca ar vrea sa-l ia de sot.
Geri Halliwell se alatura femeilor moderne din lumea intreaga care nu considera ca au nevoie de un barbat pentru a-si condimenta vietile. Chiar si Cameron Diaz, in varsta de 31 de ani, a insistat asupra faptului ca nu are de gand sa se marite in urma zvonurilor conform carora iubitul ei, Justin Timberlake, in varsta de 23 de ani, ar fi planuit sa o ceara in casatorie.

In urma cresterii uimitoare a numarului de divorturi inregistrate in lumea intreaga din cauza aparitiei unei astfel de incompatibilitati in viata de cuplu - dorinta de libertate a femeii venind in contradictie cu nevoia de stabilitate a barbatului, Richard Scase, Profesor de sociologie la Universitatea Kent si autor al cartii "Britain in 2010, the Changing Business Landscape" a spus: "Acum avem de-a face cu femei mult mai increzatoare, mai optimiste si cu mult mai inspirate decat barbatii, mult mai intreprinzatoare si pregatite sa-si asume riscuri".

de Gabriela Ceciul
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod