Eurovision, inca un esec!

Elena Gheorghe, locul 19. Presa britanica ataca! Romania se apara! Cam acestea sunt ecourile dupa editia de anul acesta a concursului Eurovision.

Elena Gheorghe, locul 19. Presa britanica ataca! Romania se apara! Cam acestea sunt ecourile dupa editia de anul acesta a concursului Eurovision. Poate ca nu a fost o surpriza foarte mare locul pe care s-a clasat Romania! Din pacate, a devenit o obisnuinta sa fim in coada clasamentului. Dupa Luminita Anghel si Sistem, care s-au clasat pe 3, in 2005, si Mihai Traistariu pe 4, in 2006, niciun alt artist nu a mai reusit sa prinda, cel putin primele 10 locuri, care asigura calificarea directa la editia Eurovision din anul urmator.

Anul acesta, insa, lucrurile s-au schimbat la capitolul comentarii.

Daca noi am fost rezervati in a arunca cu noroi in participanti, presa britanica a tinut sa taxeze grav prestatia Elenei Gheorghe. Spre exemplu, in editia de duminica a publicatiei Daily Mail, a aparut un articol care anunta faptul ca reprezentanta Romaniei a facut playback.

In plus, jurnalistii britanici sustin ca cea care a cantat cu adevarat sambata a fost, de fapt, Lucia Dumitrescu, cea care facea backing vocals. Mai mult decat atat, ei se intreaba daca nu cumva adevarata vedeta a fost fata din backing si nu artista calificata in finala?

"In timp ce femeia imbracata sumar canta (Elena Gheorghe, n.r.), o figura singuratica se putea vedea in umbra, dar reprezentantii Romaniei au insistat asupra faptului ca aceasta era o simpla cantareata de backing vocals", scrie Daily Mail.

Acuzatiile continua, sustinute fiind de Graham Norton, prezentatorul televiziunii britanice.
"Speculatiile au fost alimentate de Graham Norton, prezentatorul televiziunii britanice, care a dezvaluit ca regulile concursului stipuleaza ca toti interpretii trebuie sa fie prezenti pe scena, insa ca regulile nu indica daca ceilalti pot sa mimeze", mai spune cotidianul britanic.

Reactiile din partea delegatiei Romaniei nu au intarziat sa apara. "Este o mare tampenie! Lucia Dumitrescu a cantat pe post de backing vocal, de asta s-a aflat pe scena, nu ca sa cante in locul Elenei. Nici nu merita sa comentez....", a declarat Dan Manoliu, seful delegatiei romane la Moscova.


Nici protagonistele, asa zisului scandal, nu au trecut cu vederea aceste barfe, pe care le-au taxat prin declaratiile lor: "Mi se pare penibil sa se spuna ca nu am cantat eu. Pot demonstra oricand ca am cantat, ca era vocea mea. Eu pot chiar sa-i dau in judecata si sa le cer daune", sustine intrigata Elena Gheorghe.

Pe de alta parte, Lucia Dumitrescu a declarat: "Doamne fereste, cum sa facem asa ceva?! E o mare prostie. Nu te poti face de ras intr-o astfel de competitie, intr-un asemenea mod. Cine o cunoaste pe Elena ii stie foarte bine si vocea".

18 Mai 2009
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sango pe 7 Iun 2009, 00:11
    :X

    Elena e o persoana superba...si are o voce de vis...de asemeni si melodia a fost exceptionala,o cunosc pe Lucia si Doamne fereste sa ne reprezinte ea la Eurovision ca ne da aia afara! La concurs s-a vazut clar ca a fost vocea Elenei,pentru ca daca ar fi fost Lucia,v-am spus ce s-ar fi intamplat... Ce pot sa mai zic decat,bine ar face sa-i dea in judecata,asa sa nu se mai stearga pe noi de orice...

    1
    1

  • emma pe 26 Mai 2009, 10:52
    prea multa informatie

    pentru gustul meu! Avem "stil" si nu-l schimbam pe nimic! Prestatia Romaniei la Eurovision a fost buna in ultimii 10 ani, zic eu. Sunt tari care nu s-au calificat in semi-finala de ani de zile. Aia ce sa mai zica? Cu siguranta nu huiduiesc atata! Si apoi cui nu i-a placut melodia Elenei de ce nu a votat "impotriva" inainte de a o trimite la Eurovision? Elena are voce, dar melodia si punerea in scena a fost mai mult dcat nepotrivita pentru ea. Nu am votat dar nici nu am comentat pana acum!

    1
    1

  • Adriana pe 23 Mai 2009, 12:18
    Bravo Romania!

    Mie imi place Elena. Am vazut-o la Callatis acum cativa ani si mi-a placut foarte mult! Si melodia si fetele si costumele mi-au placut. In schimb, noi, romanii suntem obisnuiti s aaruncam cu pietre. Daca noi facem asa ce pretentie mai avem sa ne respecte strainii. Nu v-ati invatat minte ca acest concurs este geo-politic. Si din cand in cand ne mai dau si noua un loc mai in fata ca sa para ca nu-i asa. Eu am ramas cu un gust amar de cand nu a fost selectata ANDRA. Sunt convinsa ca ar fi fost in primele 5 locuri. Aveam o voce, o piesa, dansatori, un show super. Toate "ingredientele" pentru o reusita. Dar se pare ca pe unii ii roade invidia si din nou am dat cu batul in balta. Ne meritam soarta. Eu propun sa nu mai participam si sa ne ocupam ami mult sa facem din "Cerbul de aur" un festival de talie mondiala unde sa apara artisti valorosi. Sa fie ce era odata. Sa ne invidieze chiar Eurovisionul. Bafta ELENA! Bafta LAURENTIU!

    2
    0

  • Drushk pe 21 Mai 2009, 16:33
    Bravo

    Bravo Oana, ca ai spus adevarul si ai dat in vileag ce se intampla de fapt la astfel de concursuri si cum functioneaza sistemul. Ne mai miram apoi de ce ne facem de ras

    1
    1

  • rafaela pe 21 Mai 2009, 11:39
    greseala

    Ileana Voicu, cum ai putut sa faci o asemenea greseala, nu se mai califica primele 10 tari in finala, doar 4 care sustin cu bani si melodia castigatoare, indiferent ce loc ocupam fie 2, 6... tot participam la semifinala, si de ce esec? ne meritam locul, ceilalti au fost mult prea buni, atatea lamentari si nationalism nu-si au rostul

    1
    1

  • Dany pe 20 Mai 2009, 10:39
    pacat

    Vocea Elenei foarte buna si melodia la fel...dar sa recunoastem ca prestatia scenica nu a fost prea buna. Mie mi-a placut mult mai mult show-ul la Eurovision-ul din Romania....mai multe costumatii, artificii, a fost altfel... Poate daca tot Elena va participa la Eurovision-ul din Norvegia o sa avem un loc mult mai bun. De ce a fost ales ala din Norvegia? Pentru ca era cunoscut chiar si international si nu a fost prima lui participare si lumea l-a vazut... Asta este cea mai mare greseala a noastra...in fiecare an un alt participant si de unde sa il cunoasca lume...cum sa il aleaga? pe

    2
    0

  • silvia pe 19 Mai 2009, 18:09
    buna

    mie mi.a placut cum ne-am prezentat , elena suntem alaturi de tine !

    1
    1

  • Thannya pe 19 Mai 2009, 17:53
    elena

    felicitari Elena!!!!esti o fata putenica ,nu pleca urechile la gurile rele din jur!!!!!!te pup

    2
    0

  • rybak pe 19 Mai 2009, 16:25
    Informare corecta?

    dragilor, poate va documentati mai mult! in finala eurovision nu se mai califica direct decat tarile platitoare!!!!!!! in rest, toata lumea intra in cele 2 semifinale! hai sa nu aruncam cu pietre pana nu rzolvam problemele si carentele noastre, ce ziceti?haha

    1
    1

  • NINA pe 19 Mai 2009, 15:32
    cum ramane...

    dar cum raamne cu acei care s-au plimbat inpreuna cu rudele si amanta PE BANII CONTRIBUABILILOR ROMANI ?.. poate ar trebui sanctionati ?

    1
    1

  • maryaclaudya pe 19 Mai 2009, 14:48
    ca de obicei

    am fost jalnici! cu tot respectul pt elena, romania s-a facut de ras....inca o data!mai bine stam naibii acasa decat sa ne tot facem de ras, iar dupa, sa ne plangem ...tipic romanesc

    1
    1

  • Valentina pe 19 Mai 2009, 13:55
    Elena a cantat mereu si nu Lucia.

    Sincer melodia nu e prea originala,dar nici restul concurentilor nu au fost mai straluciti.Toti au pus accentul pe muzica usor clasica,ba chiar opera ceea ce mi se pare exagerat.Melodia seamana ca si stil cu cea a Ruslanei de acum cativa ani.Elena are o voce deosebita,iar cei din Marea Britanie ar trebui sa se abtina pt ca nu o cunosc dar s-au mirat ce sa mai zica.Toti se leaga de romani pt ca avem o proasta imagine pe care ne-am creat-o singuri.Nu stiu de ce avem o nebunie ramasa de pe vremea comunismului ca daca nu suntem pe podium suntem praf.Nu e adevarat si mai ales in cazul acesta in care publicul alege.Stiti vorba aia din popor:poti sa faci ceva pe gustul omului?Oricum eu ii urez bafta Elenei in tot ce va face de acuma incolo.

    2
    0

  • ionny pe 19 Mai 2009, 11:09
    mda

    haideti in romania ca sunt destule fete care va pot "distra"? era vb de balkan girls.. ce treba are Romania??? la noi sunt Carpatii nu Balcanii..:)) uof..

    1
    1

  • alexandra pe 19 Mai 2009, 10:32
    hai sa fim seriosi!

    melodia elenei a fost ok? mie nu mi s`a parut deloc. nu`i contest vocea sau abilitatile in ceea ce o priveste dar piesa nu avea nicio sansa! cu o fusta scurta, 4 ffete dezlantuite si un ritm de discoteca se credea ca va lua un trofeu? niciodata! este totusi o competitie internationala. alexander, laureatul a avut o piesa decenta si destul de draguta, iar tipa din islanda...nu am ce zice, a fost foarte simpla si a atras prin asta. melodia elenei nu mi`a placut de la inceput: pentru o melodie reprezentativa pentru romania, care este mesajul? haideti in romania ca sunt destule fete care va pot "distra"?

    1
    1

  • Ana pe 19 Mai 2009, 10:17
    SA FIM SERIOSI

    oameni buni..Elena a fost aproape fara cusur! ceea ce insa m-a frapat si intristat a fost faptul ca melodiei i-a lipsit puterea si sustinerea unor baking vocals; singura baking vocal pe care am auzit-o a fost groaznica, penibila si nu a complimentat deloc vocea Elenei; la o asemenea melodie, scena si prestatie era nevoie, asa cum au avut toti, de sustinere din spate pt a da profunzime melodiei - baking vocals asadar! iar coregrafia jalnica! puteam mult mai bine; efortul de echipa nu s-a vazut DELOC iar Elena a tb sa sustina ea TOTUL doar cu vocea...pacat! melodie f ok, avea TOATE sansele! ;)

    1
    1

  • Justme pe 19 Mai 2009, 10:06
    ziaristi

    ce bine af fi daca i-ar putea da in judecata...sa le mai taie avntul un pic

    1
    1

  • cristina pe 18 Mai 2009, 20:51
    A CANTAT ELENA SI A FOST SUPER!!!

    eu cred ca presa duce lipsa de subiecte !! cine s-a interesat sa urmareasca repetitile de la eurovision pe net a vazut ca a cantat elena nu lucia!! ele doua au un timbru vocal total diferit!!!! nici nu se pune problema sa fi cantat lucia si nu elena!!! e cea mai mare aberatie ever!!!!! cautati pe youtube elena's first rehearsal si va convingeti!!!! lucia e chiar in spatele elenei si se vede clar cine cand si cand canta!!! lucia nu facea decat sa sustina vocea majoritatea piesei lucia avand microfonul jos!!! numai cautati pe youtube si vedeti : Elena's first rehearsal !!!!!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod