Enrique in Romania

Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca Enrique Iglesias va canta pentrunoi pe 15 iunie in Bucuresti, pe stadionul Lia Manoliu. Turneul european l-ainceput la Lisabona unde a cantat in fata a peste 12.000 de specatatorila Atlantico Pavilion. Va continua pana spre sfarsitul lunii iunie si vatrece prin locuri precum Albert Hall din Londra, la Apollo din Manchestersi Odyssey Arena din Belfast.

Enrique a sustinut deja spectacole la Milano, Zurich, Oslo, Stockholm siRotterdam si de nicaieri nu a plecat fara a fi apreciat: "Enrique a fostun adevarat erou." (Irish Inside, Irlanda), "Asteptarile pentru primulconcert Enrique la Lisabona au fost mari insa cantaretul nu a dezamagit."(Journal de Noticies, Portugalia), "Enrique este una dintre cele maiimportante voci ale zilelor noastre." (Caras, Portugalia). El asteaptaacum cu nerabdare sa cante in orase in care nu a mai fost pana in prezent,cum ar fi Beirut, Zagreb si Bucuresti.

Un latin cu muzica mai putin latina
Un Taur de 27 de ani, Enrique Iglesias Preysler (caci acesta este intregulsau nume) se ghideaza in viata dupa cuvintele "incearca sa fii fericitin fiecare zi".
Enrique declara mereu ca apartine unui popor latin, darmuzica lui nu este una latina. Sa scrie melodii si apoi sa le cante eraun vis vechi de al lui pe care nici macar familia sa nu il stia. Dupace a studiat un an de zile economie la Universitatea din Miami, s-ahotarat sa-si urmeze visul. Asa ca in 1995 l-a rugat pe cel care aveamai tarziu sa-i fie manager sa prezinte demo-urile sale sub numele deEnrique Martinez, un cantaret necunoscut. Parintilor le-a spus despreplanurile sale in lumea muzicii abia dupa ce a semnat ub contract cu casade discuri Fanovisa. A urmat apoi calatoria la Toronto, unde nimeni nuil cunostea si de aceea s-a putut concentra doar asupra muzici timp decinci luni de zile.

Primul sau album, aparut in 1996, "Enrique Iglesias", s-a vandut in maimult de 1 milion de exemplare in numai trei luni de zile.
Cel din 1997,"Vivir", s-a vandut in mai mult de cinci milioane de exemplare si l-adeterminat sa faca primul turneu alaturi de Elthon Jhon, Springsteen siBilly Joel - un adevarat succes.
Turneul din 1998, dupa lansarea albumului "Cosas del Amor", vandut inpeste patru milionae de discuri, a fost primul sponsorizat de McDonald's.

Asa a ajuns mezinul lui Julio Iglesias sa vanda mai mult de 17 milioanede albume in 3 ani, mult mai mult decat orice alt cantaret de acestgen intr-o perioada atat de scurta. In 1999 "Bailamos" (in verisuneaeuropeana) devenise cel mai ascultat album in Los Angeles, New York,Miamai si Dallas. Chiar si Will Smith a apreciat muzica lui Enrique side aceea l-a rugat sa contribuie la coloana sonora a filmului "Wild WildWest". A urmat apoi primul album in engleza, "Enrique", cel cu care acastigat premii in nu mai putin de 32 de tari.

Artistul care si-a inregistrat albumele in patru limbi - spaniola,portugheza, italiana si engleza a castigat in 2000 premii precum "celmai bun cantaret latino" sau "cel mai bun cantaret al anului".
NiciHollywoodu-ul nu a ramas nepasator la "farmecele" tanarului Enrique side aceea va juca in filmul lui Robert Rodriguez, "Once Upon A Time InMexico", alaturi de Antonio Banderas, Salma Hayek and Johnny Depp.Pentru un tip foarte timid, cum se descrie el, muzica este intr-adevaro "evadare": "atunci cand ascult muzica imi doresc ceea ce cred ca isidoreste oricine - sa ma duca cu gandul in alta parte, sa ma faca fericitsau trist sau sa-mi aminteasca de ceva, cineva. Sa ma schimbe".

Dupa ce se da in vant...
Culori: negru, alb, verde si rosu
Film: "Raiders of the Lost Ark"
Actrita: Meryl Streep
Actori: Anthony Hopkins, Keanu Reeves
Program TV: MTV
Desene animate: Bugs Bunny
Scriitor: Ernest Hemingway
Cartea: Batranul si marea
Poveste: Pinocchio
Cantareti: toti
Formatie: cele din anii '80
Cantece: altul in fiecare zi
Fruct: pepenele
Preparate marine: calamar
Mancare: sushi
Fast-food: Burger King, McDonalds si pizza
Bautura racoritaoare: Coca Cola
Ora: 07:00
Ziua: vineri
Luna: mai
Orase: Madrid, Miamai, Mexico City, Buenos Aires
Hobby: Sa asculte muzica, sa citeasca despre aviatie, sa mearga la film
Masina: Jepp
Sarbatoarea: Craciunul
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bibi pe 3 Ian 2009, 03:52
    concert enrique

    super abia astept sa il vad : ) sper sa fiu in primul rand

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod