Emmy 2009, o editie de criza

Cea de-a 61-a editie a premiilor Emmy si-a desemnat castigatorii. Un eveniment lipsit de stralucire si care ne-a amintit parca de cel de anul trecut, la capitolul castigatori.
Cea de-a 61-a editie a premiilor Emmy si-a desemnat castigatorii. Un eveniment lipsit de stralucire si care ne-a amintit parca de cel de anul trecut, la capitolul castigatori. "Mad Men", Glenn Close sau Toni Colette sunt o parte dintre cei care au plecat acasa cu un trofeu anul acesta.

Desi toata lumea se astepta ca serialul de televiziune "30 Rock" sa fie marele castigator, pentru ca a strans nu mai putin de 22 de nominalizari, lucrurile au stat exact pe dos. Totusi nu sunt de lepadat nici cele doua categorii pe care le-a bifat, cele mai importante de altfel: "Cel mai bun serial de comedie" (al treilea an consecutiv) si "Cel mai bun actor de comedie", Alec Baldwin.

Surpriza cea mai mare a venit din partea actritei Toni Collette, care interpreteaza rolul Tarei Gregson din "United States of Tara". Aceasta a castigat premiul "Cea mai buna actrita de comedie", dupa ce a surclasat-o pe Tina Fey, castigatoarea de anul trecut, producatoarea si actrita din "30 Rock".

Pelicula "Mad Men", care are o audienta de peste 2 milioane de privitori, a castigat doar 3 premii, in ciuda faptului ca a avut nu mai putin de 16 nominalizari la Emmy. Anul trecut, aceasta productie a facut istorie pentru ca a devenit primul serial de televiziune creat de alta retea in afara de HBO, care a fost desemnat castigator la categoria din care face parte.

"Probabil ca sunt singura persoana din aceasta camera care da frau liber imaginatiei. Acesta este motivul pentru care a iesit asa de bine aceasta productie", a declarat Matthew Weiner, producatorul "Mad Men", citat de Reuters.

Glenn Close si Bryan Cranston si-au pastrat premiile castigate anul trecut. Close, care o interpreteaza pe avocata Patty Hewes in serialul "Damages" - produs de FOX, a plecat acasa cu premiul pentru "Cea mai buna actrita in rol principal intr-un serial dramatic", in timp ce Cranston a fost desemnat "Cel mai bun actor" pentru rolul lui "Walter White", din serialul "Breaking Bad", de la AMC.

"Ideea acestui serial a fost, probabil, cea mai proasta idee a unui serial de televiziune scrisa vreodata. Chiar si asa, producatorii s-au decis sa o faca si eu sunt recunoscator ca au luat aceasta decizie", a declarat Cranston dupa ce si-a primit premiul.

Kristin Chenoweth, care o interpreteaza pe Olive Snook in "Pushing Daisies" - produs de ABC, a fost aleasa "Cea mai buna actrita de comedie in rol secundar". Pentru ca filmarile acestui serial au fost intrerupte inainte de cel de-al doilea sezon, Chenoweth a declarat, glumind: "In acest moment, sunt somera, asa ca mi-as dori sa interpretez un rol in 'Mad Men'. Le multumesc organizatorilor ca au premiat o productie care nu se mai difuzeaza", a declarat aceasta.

"Cel mai bun actor de comedie in rol secundar"
a fost desemnat Jon Cryer, pentru "Two and a Half Men", produs de CBS, in timp ce premiul pentru regie la aceasta categorie i-a revenit lui Jeffrey Blitz pentru pelicula "The Office", difuzata de NBC, informeaza Hotnews.ro.

Jeff Probst a castigat un Emmy pentru "Cel mai bun prezentator de reality-show", pentru "Survivor". "The Amazing Race" a castigat cel de-al saptelea Emmy consecutiv la categoria reality-show, fiind preferat emisiunii "American Idol".

Cherry Jones, care interpreteaza rolul presedintelui american in serialul Fox "24", a castigat premiul pentru "Cea mai buna actrita in rol secundar, intr-o drama", in timp ce Michael Emerson a primit  "Cel mai bun actor in rol secundar, intr-o drama" pentru prestatia din "Lost", productie ABC. Productia HBO, "Grey Gardens" a plecat acasa cu 6 premii Emmy, in timp ce "Little Dorritt", marca PBS, a primit nu mai putin de 7 statuete.

Foto: Mediafax
21 Septembrie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod