Editura ALL

1. "Sarbatoarea Tapului"
de Mario Vargas Llosa
Pret: 314.100 lei

Lasand in urma marea metropola americana a New Yorkului, Urania Cabral revine la Santo Domingo, punand astfel capat unui exil indelungat. Pe insula pe care planuise sa nu se mai intoarca niciodata, isi afla tatal zacand imobilizat intr-un scaun cu rotile, cufundat in mutenie. Fostul presedinte al Senatului, candva un protejat al dictatorului din fruntea tarii, raspunde acuzelor grave ale fiicei cu o privire pierduta, iar Urania se trezeste tot mai adanc cufundata in noianul aducerilor-aminte, despre vremurile terorii, ale abuzurilor, despre intamplari de demult, cu totul extraordinare.


2. "Eficienta in Sapte Trepte"
de Stephen R. Covey

3. "Istoria lumii din preistorie pana in anul 2000"
de Imanuel Geiss

4. "Atlas Geografic General"
de Istituto Geografico de Agostini
Pret: 600.000 lei

Atlasul geografic general a constituit un excelent material didactic, pentru mai multe generatii de elevi si cadre didactice, sau sursa consistenta de informatii geografice pentru un public larg. Caracterul sau modern, asa cum este subliniat acest lucru in titulatura italiana a lucrarii, a fost mentinut prin permanente actualizari si adaptari la evolutiile geografice, politico-administrative si cartografice consemnate pe planeta noastra.
Rezultat al exploatarii celor mai noi metode de cartografiere si de aplicare a tehnologiei informatice, atlasul este structurat in trei sectiuni principale: Enciclopedie Geografica, Cartografie si Harti Tematice.

5. Prin Gaura Cheii
de Dumitru Tepeneag
Pret: 179.000 lei

Prin gaura cheii se straduie sa ni-l apropie pe scriitorul Tepeneag, sa atenueze, pe cat posibil, efectele eliminarii sale, pe criterii politice, din lumea literelor romanesti, propunand unui public mai larg schite, povestiri, nuvele, chiar fragmente de romane ramase insa in faza de proiect si texte inedite din arhiva personala a scriitorului, fondul principal al selectiei constituindu-l volumele sale din tinerete, cele care au ramas ascunse publicului de astazi, cele care ar fi putut alimenta o vana consistenta in literatura romana.
Sugrumata de un regim ostil libertatii de creatie, vocea scriitorului Tepeneag poate fi astazi ascultata. Sa-i invatam timbrul, sa-i cunoastem inflexiunile, s-o recunoastem in ceea ce va fi publicat in continuare din creatia sa!

Editura RAO
Editura Curtea Veche
Editura Humanitas
Editura Nemira
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod