Echitatia, un sport nobil pentru parinti si copii

Detalii tehnice...

De cat timp functioneaza aceasta baza?


Functioneaza din 1999 si eu ma ocup de ea din 2006. Impreuna cu Federatia Romana organizam trei concursuri oficiale pe an - Marele Premiu al Bucurestiului, Cupa Federatiei si Cupa Corbeanca. In afara de aceste trei concursuri care se fac sub egida Federatiei, mai organizam concursuri de Case. Speram sa aibe un viitor, pentru ca din pacate acest sport nu e promovat asa cum ar trebui. Sunt foarte multi oameni care ar vrea sa-l practice, insa nu exista acces la informatii.

Toata lumea traieste cu impresia ca este o activitate foarte scumpa.
Daca ne gandim la echitatie ca la un sport de performanta este, intr-adevar, scump. Dar niciun sport de performanta, de nivel inalt, nu este ieftin.

Cati cai si cati antrenori sunt aici?


Avem 30 de cai cu trei antrenori. Din cei 30 de cai, unii sunt folositi pentru performanta, altii pentru agrement, iar altii sunt in regim de pensiune la noi in club.

Cat costa intretinerea unui cal?


Pensiunea unui cal este 250 euro pe luna. In acesti bani intra o boxa cu asternut, hrana, ingrijitor, iar animalul are acces la toate terenurile.
In plus, noi lucram si cu cel putin trei medici veterinari. Costurile pe exemplar nu sunt foarte mari, avand in vedere ca vorbim despre un cal. Din punctul meu de vedere asta e o afacere si, ca orice afacere, are costuri si venituri.

Pe perioada de iarna, avem un menaj acoperit unde se fac antrenamentele care, de asemenea, functioneaza dupa un program. La ora actuala avem cel mai bun teren pe nisip din tara. Pentru Romania, echitatia inca este un hobby foarte scump, pentru ca nu exista niciun fel de profit.
Noi ne ocupam de chestia asta pentru ca ne place foarte mult, insa un cal nu este ca un caine sau ca o pisica.
19 Februarie 2009
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • moni pe 20 Feb 2009, 10:39
    Nu sunt rea

    Zambiluta, nu am vrut sa fiu rea, dar am uitat sa pun ghilimele la :bucatareasa si a iesit pe invers. Apreciez acest sport, mai ales ca am un copil care-l practica si l-a schimbat foarte mult in bine. A inceput prin a-si iubi calul, a-l ingriji si apoi sa-l calareasca.Refuza sa foloseasca pintenii si cravasa.Spune ca nimic nu se face in forta.El a reusit in timp sa stabileasca o relatie de parteneriat cu calul sau pe care-l idolatrizeaza. Sie eu il iubesc pe Master One.

    1
    0

  • zambiluta pe 20 Feb 2009, 10:21
    !!!!!!!!!!!!!!

    Echitatia este cu adevarat un sport nobil!nu stiu de ce sunteti asa de rele si va legati de tot felul de fleacuri .Sunt convinsa ca toata lumea a priceput esenta articolului-este un sport frumos care ajuta la dezvoltarea armonioasa a corpului si la mentinerea tonusului in general.Iti solicita o multime de grupe musculare si te ajuta sa ai o tinuta frumoasa.Am citit anul trecut un articol in UNICA si am vazut ca nu este nevoie neaparat de un echipament special.Trbuie sa ai o pereche de pantaloni care sa-ti permita sa te misti in voie,o pereche de ghete sau cisme cu toc lat si de3-4 cm. inaltime.Manusile nu sunt obligatorii.este bine sa ai protectii.Cowboy-ii poarta echipament special?!

    0
    0

  • moni pe 20 Feb 2009, 10:02
    critici prea aspre

    Picpoc, esti tare aspru cu acest articol.Trebuia sa apreciezi faptul ca cineva, fie ea si o bucatareasa a incercat sa vorbeasca despre acest sport. Din pacate prea putini il practica.In Germania daca ai un copil si nu stie sa calareasca se considera ca nu are o educatie completa, asta in situatia in care iti doresti asta pentru copilul tau.

    0
    0

  • ileana.voicu pe 20 Feb 2009, 08:07
    @picpoc

    Buna dimineata. Au fost corectate greselile de litera si iti multumesc penntru atentia pe care ai acordat-o materialelor mele de ieri. Chestia cu "bucatarea eva.ro" a fost, insa, putin cam mult... Sa ai o zi buna si... pofta mare!!!!

    0
    0

  • picpoc pe 20 Feb 2009, 00:19
    "lumne, lumne, soro lumne"

    "Toata lumnea traieste cu impresia ca este o activitate foarte scumpa". Toata lumnea? Serios?

    0
    0

  • picpoc pe 20 Feb 2009, 00:14
    dudem, dudaem

    "In Romania sunt doua ramuri: de obstacole si dresaj". Asta cam asa este. Vreascul de obstacole. Si jordia cu care faci dresajul. :) Acum, serios. cine a scris materialul? bucatareasa redactiei eva.ro?

    0
    0

  • picpoc pe 20 Feb 2009, 00:03
    rad cu lacrimi

    "Este important pentru ca dureaza ceva timp pana se pregateste un cal si atunci e bine ca omul sa nu stea sa astepte prea mult." Am ras minute in sir citind aceasta fraza. Trebuie sa recunosc. Si mie imi ia mult pana ma pregatesc, in special dimineata.

    0
    0

  • picpoc pe 19 Feb 2009, 23:58
    din ciclul o duda, doua dude

    "O pereche de ghete, protectii, o toca, niste manusi... cam acesta este minumul de echipament" minumul de echipament?!? minumul de stiinta a scrierii :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod