"Ducesa", o viata intr-un film

"Ducesa" ("The Duchess"), pelicula regizata de Saul Dibb, va avea premiera in Romania, vineri, 31 octombrie 2008, la ora 20.00, la Cinema Pro.
"Ducesa" ("The Duchess"), pelicula regizata de Saul Dibb, va avea premiera in Romania, vineri, 31 octombrie 2008, la ora 20.00, la Cinema Pro. In rolurile principale, Keira Knightley ("Mandrie si prejudecata", "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" sau "Triunghiul Dragostei") si Ralph Fiennes ("Henry VI", "Regele Lear" sau "Zadarnice necazuri de iubire").

Frumoasa si stralucitoarea Ducesa...


Pelicula spune povestea Georgianei Spencer, frumoasa si stralucitoarea Ducesa a anilor 1700. Iubita si apreciata de toata lumea, mai putin de sotul ei, Georgiana era renumita pentru gusturile extravagante si pasiunea pentru jocurile de noroc. Intotdeauna inconjurata de ministrii si de printese, Ducesa a devenit un icon in moda acelor timpuri. Disperarea continua din viata ei a insemnat, de fapt, un singur lucru... toata viata a cautat cu inversunare dragostea.

Actiunea peliculei incepe, undeva, in anul 1774. Pe pajistea din spatele proprietatii familiei Spencer, sase aristocrati se pregatesc pentru o cursa. Georgiana, in varsta de 17 ani, il sustine pe Charles Grey sa castige. Inauntru, Lady Spencer, mama Georgianei, negociaza termenii unei casatorii cu Ducele de Devonshire, un barbat cu cativa ani mai in varsta decat Georgiana.

Prin contractul prenuptial, Georgianei ii revine o avere frumusica, odata ce va fi adus pe lume un fiu, mostenitor al proprietatii ducelui. Tanara domnisoara este foarte incantata de faptul ca, in curand, va deveni ducesa, ea fiind convinsa ca viitorul ei sot o iubeste cu adevarat. De indata ce devine Ducesa de Devonshire, Georgiana isi intra perfect in rol, asumandu-si perfect postura de gazda in societate si, mai mult decat atat, se implica serios in treburile politice ale vremii, sustinand partidul Whing.

Aparent perfecta, viata de familie a Ducelui si a Ducesei de Devonshire nu este asa cum au reusit cei doi sa o zugraveasca in ochii celor din jur. Principala problema este aceea ca Georgiana nu-i poate darui sotului ei un mostenitor. Din cele patru sarcini pe care le-a avut, doua au fost fetite si au supravietuit, iar doua au fost baieti care s-au nascut morti.

Toate frecusurile si neimplinirile din viata de familie, o imping pe Ducesa in bratele unei mai vechi cunostinte din adolescenta, Charles Grey.

Povestea de dragoste dintre cei doi este, insa, inca o sursa de suferinta pentru frumoasa Georgiana.

In ciuda faptului ca ducele are o relatie extraconjugala cu prietena sotiei sale, Bess, acesta nu poate concepe ca sotia lui sa-l tradeze, ba chiar o obliga sa-i faca in cel mai scurt timp un baiat.

In urma unui viol, Georgiana reuseste sa-i indeplineasca dorinta sotului.

Din acest moment, Georgiana crede ca lucrurile s-au aranjat si ca-si poate trai linistita povestea de dragoste cu Grey.

Lucru total neadevarat, insa de aici te las pe tine sa descoperi ce se mai intampla.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena.Ene.Ivan pe 8 Nov 2008, 12:31
    atentile la limbaj

    Chiar credeti ca toti romanii stiu ce-i aia (sau ala) "un icon"? sunt foarte curioasa de parerea d-voastra, nu de traducere, pentru ca eu stiu, din fericire pentru mine.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod