Din nou, Cerbul de Aur

Startul s-a dat in martie 1968 cand Teatrul Dramatic din Brasov a fost gazda primei editii a festivalului de succes, de mai tarziu, Cerbul de Aur.
Startul s-a dat in martie 1968 cand Teatrul Dramatic din Brasov a fost gazda primei editii a festivalului de succes, de mai tarziu, Cerbul de Aur. Asadar, anul acesta se implinesc 40 de ani de atunci. De-a lungul timpului pe scena amplasata acum in Piata Sfatului, au urcat nume grele din muzica internationala.

Aici putem aminti artisti precum: Julio Iglesias si Christina Aguilera sau James Brown, Kenny Rogers, Culture Beat, Paul Young, Boy George, Ray Charles, Enrico Macias, Dalida, Toto Cutugno, Patricia Kaas, Jerry Lee Lewis, Kylie Minogue, Diana Ross, Sheryl Crow, Zucchero, INXS, UB 40, Cyndi Lauper, Vaya con Dios, The Kelly Family, Boyz II Men, T.A.T.U, Scorpions, Ricky Martin, Simple Minds, Pink si Nino D’Angelo, Thomas Anders.

Trebuie sa recunoastem insa, ca nu de putine ori, acesti invitati de marca au primit o replica de valoare din partea artistilor romani care ne-au reprezentat la fiecare editie. Chiar daca nu este de bon-ton sa te premiezi tu pe tine, muzica romaneasca a invins de multe ori la Brasov, prin vocile artistilor ca: Luminita Dobrescu (1969), Monica Anghel (1996), Proconsul (2001) si Paula Seling (2002).

Recitaluri


Editia de anul acesta, care beneficiaza de un buget de 1.158.000 euro, se desfasoara intre 3 si 8 septembrie, iar ca invitati internationali ii putem aminti pe: Simply Red, Ruslana, Los Vivancos si Natalia. Pretul biletelor variaza intre 70 si 20 Ron.

Cei prezenti in public in prima zi, 3 septembrie, a festivalului vor avea parte de un spectacol extraordinar care va marca debutul editiei din acest an.

Iris si Directia 5 vor canta 20 de slagare impreuna cu Angela Similea, Aura Urziceanu, Doru Tufis, Paula Seling, Gabriel Cotabita, Nicola, Laurentiu Cazan, Monica Anghel, Luminita Anghel, Mircea Baniciu, Marcel Pavel, Nico. Tehnica ne demonstreaza si in aceasta situatie ca orice este posibil.

Dupa ce Stefan Banica jr. a reusit sa realizeze un videoclip in duet cu tatal sau dupa ce acesta a trecut in nefiinta, ei bine, cam in acelasi registru se incadreaza si momentul in care vocea regretatului Aurelian Andreescu se va reauzi pe scena de la Brasov.

Aceasta prima seara va fi incheiata de recitalul celor de la Los Vivancos, invitati din strainatate. Trupa este formata din sapte frati, maestrii in flamenco. Spectacolele lor combina elemente de muzica, dans, arte martiale, teatru si acrobatii. Pe langa talentul coregrafic pe care il au, fiecare dintre frati canta la cate un instrument: Elijah la violoncel, Joshua la pian, Josue la percutie, Cristo la "palmas", Israel la faut, Aaron la vioara, iar Judah la violoncel si corzi.

Pe langa experienta acumulata de-a lungul timpului din concertele pe care le-au sustinut, artistii s-au scolit in cele mai renumite academii din lume: Spania, Anglia, Canada, Olanda.

Sub titulatura de Los Vivancos au debutat in anul 2004, dupa ce, in trecut, au activat individual.

Dupa spectacolul din Romania, cei sapte vor trece oceanul pentru a participa la Festivalul de Dans Evening Stars, din New York.

4 septembrie, a doua seara de festival, o va aduce in fata publicului pe Natalia Rodriguez supranumita "printesa muzicii pop spaniole". Artista are 26 de ani si, dupa ce a participat la binecunoscutul show "Operation Triunfo", a reusit sa semneze un contract de reprezentare si sa lucreze cu producatorii Bryan Rawling, Graham Stack si Gary Miller.

Primul ei album, "No soi un angel", lansat pe 5 martie 2002, a continut 12 piese. Rasplata pentru debut a constat in doua discuri de platina si vanzari de 250.000 de unitati. Au urmat alte patru discuri, cel mai recent fiind "Radikal", lansat pe 13 noiembrie 2007, al carui titlu este inspirat din stilul ei muzical, denumit "radical". In ciuda faptul ca varsta nu o spune, Natalia are deja 15 extrase pe single si a filmat in total 11 videoclipuri.

Nici in aceasta seara muzica romaneasca nu trebuie sa lipseasca.
Ei bine, aceasta este adusa de Stefan Banica Jr. care urca dupa 11 ani pe scena de la Brasov. Cantaret, actor de teatru si film, om de televiziune, Stefan Banica Jr. a lansat zece albume si numeroase hituri, a sustinut peste o mie de concerte in tara si strainatate.

A treia zi de festival, 5 septembrie, il va avea in recital pe Horia Brenciu care vine impreuna cu orchestra lui formata din 10 muzicieni. Primul sau album, lansat de curand, vine dupa o experienta de mai mult de 15 ani in entertaiment. Este pentru a doua oara cand Horia Brenciu urca pe scena de la Brasov, numai ca acum 11 ani a fost prezent in calitate de prezentator.

Al doilea recital al serii de vineri o va aduce pe scena pe Ruslana. Ucrainianca a castigat editia din 2004 a Eurovision-ului. Artista s-a nascut pe 24 mai 1973 si a inceput sa cante la varsta de patru ani. In 1996 s-a afirmat la nivel international prin castigarea concursului Slavyansky Bazar in Belarus.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 1 Sep 2008, 00:42
    avanpremiera scenei. tur virtual

    http://www.vrbrasov.ro/evenimente_brasov/cerbul_de_aur/screen.html

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod