"Cum sa ramai fara prieteni" sau "jurnalismul luat in balon"

Despre jurnalismul modern. Despre cum relatia cu PR-ul te poate ajuta in cariera. Despre dorinta unui jurnalist de a lucra la una dintre cele mai bine vazute reviste din America.
Despre jurnalismul modern. Despre cum relatia cu PR-ul te poate ajuta in cariera. Despre dorinta unui jurnalist de a lucra la una dintre cele mai bine vazute reviste din America. Despre surprizele neplacute pe care le are atunci cand ajunge acolo. Acestea sunt directiile pe care a mers Robert Weide, regizorul filmului "Cum sa ramani fara prieteni" ("How to Lose Friends & Alienate People").

Pelicula este o comedie creionata intr-o maniera inteligenta, care aduce in prim-plan inclinatia revistelor de monden catre fabricarea vedetelor de carton - frumoase, dar fara continut - numai de dragul tirajului record. "Cum sa ramani fara prieteni" este povestea lui Sidney Young, un jurnalist la inceput de drum, care crede ca afirmarea si succesul sunt sinonime cu un contract de munca inregistrat la cea mai tare revista de pe piata.

Jurnalistul dornic de afirmare...


Sidney Young, interpretat de Simon Pegg, este reporter, editor si publicist la revista "Post-Modern Review" din Londra. Aceasta o revista satirica cu ochii in permanenta pe vedete. Desi se lauda cu o fire integra, alegand sa improaste cu noroi numai in conditiile impuse de el, Sidney este orbit de celebritate si de frumusete. Dupa mai multe esecuri, primeste o oferta de nerefuzat: Clayton Harding - interpretat de Jeff Bridges, editor al celebrei reviste din New York, "Sharps", ii ofera o slujba.

Nerabdator sa scape de drumul zilnic de la apartament la birou, ajunge in New York stramband din nas. Aici, Sidney se afunda in petrecerile New York-ului si in cultul celebritatii. Dar asta nu e tot ce a sperat de la "Sharps". Young este dezamagit de atmosfera stricta si se hotaraste sa scuture putin lucrurile si sa publice un articol.

Atitudinea lui Sidney nu este pe placut sefului sau direct, Lawrence Maddox (Danny Huston), dar nici pe cel al colegei lui Alison Olsen (Kirsten Dunst). Noul angajat trece din gafa in gafa: aduce un stripper in birou, scuipa mancare in lift, si se imbata la petrecerea de pe 4 iulie a familiei Hampton, fapt care ii pericliteaza reputatia si mijloacele de trai. Catalogat de catre Maddox drept "Savantul Idiot, fara Savant" de la "Sharps", se decide ca lui Sidney sa nu i se incredinteze interviuri cu celebritatile, daramite sa scrie despre ele...

13 Noiembrie 2008
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod