Cum arată astăzi singurul copil născut şi crescut în zona de la Cernobîl

Când o privești pentru prima oară, ai spune că Mariyka este o tânără obișnuită în vârstă de 21 de ani. În realitate, ea este o ființă unică în lume, fiind considerată simbolul renașterii Cernobîlului, cel mai grav accident nuclear petrecut în istoria omenirii.
Tânăra ucraineancă s-a născut chiar în apropiere de reactorul numărul patru al centralei nucleare. Deși au trecut mai bine de trei decenii de la explozia catastrofală ce a avut loc pe 26 aprilie 1986, ideea unui copil născut atât de aproape de acea zonă contaminată este în continuare controversată.

Aproximativ 336.000 de persoane au fost evacuate atunci, și alte 125.000 și-au pierdut viața din cauza efectelor radiaților, încă din primele 50 de luni după explozia de la centrala nucleară.
 

Naștere surpriză


După explozie, printre cei care au ales să rămână ilegal în acea regiune se numără și Mikhail și Lydia Sovenko.
Ei au fost deranjați de faptul că statul nu le-a oferit o nouă locuință după evenimentul dezastruos, astfel că au decis să rămână în casa lor, aflată la 30 de kilometri de reactorul patru. Mikhail Sovenko a fost unul dintre pompierii chemați la datorie în noaptea fatidică. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
26 Februarie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod