"Cronicile din Narnia: Printul Caspian", un nou succes

Productia, lansata in anul 2008 si produsa de Walt Disney Studios si Walden Media, este a doua pelicula inspirata din seria romanelor clasice scrise de C.S. Lewis.
Productia, lansata in anul 2008 si produsa de Walt Disney Studios si Walden Media, este a doua pelicula inspirata din seria romanelor clasice scrise de C.S. Lewis. Continuand povestea din prima pelicula, "Cronicile din Narnia: sifonierul, leul si vrajitoarea", filmul pastreaza sirul intamplarilor din momentul in care Peter, Susan, Edmund si Lucy Pevensie sunt chemati din nou in Narnia, pentru a se lupta cu dusmanul care ii ameninta pe locuitorii acestui tinut.

Trebuie mentionat faptul ca pelicula "Cronicile din Narnia: sifonierul, leul si vrajitoarea" a castigat premiul Oscar in anul 2005 si a adus incasari de peste 754 milioane de dolari la nivel mondial. Daca tot am facut referire la premiul pe care l-a castigat prima pelicula din ciclul "Narnia", este important sa precizam ca si oamenii care au lucrat pentru acest al doilea proiect fac parte din categoria premiatilor de la Hollywood.
Asadar, regizorul Andrew Adamson a reusit sa faca din seria "Shrek" si "Shrek 2" doua pelicule de succes, recompensate pe masura, iar scenaristii alaturi de care a lucrat sunt detinatorii premiilor Emmy: Christopher Markus si Stephen McFeely.

Rolurile celor patru copii, fratii Pevensie, sunt interpretate de Georgie Henley, in varsta de 12 ani, Skandar Keynes, 16 ani, Anna Popplewell, 19 ani, si William Moseley, 21 de ani.

Rolul printului Caspian i-a revenit lui Ben Barnes, un actor de 26 de ani, care a stralucit pana de curand pe scena teatrului si mai putin pe marele ecran. El este cunoscut pentru rolul pe care l-a interpretat in "The History Boys", piesa jucata pe scena teatrului "National Theatre Company", din Londra.


Povestea filmului


Totul incepe simplu, asa cum spuneam si mai sus, facand legatura intre prima pelicula si aceasta. Printul Caspian, singurul om care are dreptul sa se urce pe tronul din Narnia, trece prin cea mai grea perioada din viata lui. Incarcerat fiind, el nu-si poate intra in atributii din pricina unchiului sau, regele Miraz, conducatorul Telmarinilor, cei care au atacat acum 1.300 de ani regiunea si au castigat controlul asupra ei.

Acum intervin cei patru frati Pevensie, Lucy, Edmund, Susan si Peter, care trebuie sa se intoarca in aceasta regiune, sa aranjeze in asa fel lucrurile incat fiecare dintre personajele prezentate mai sus sa fie in locul pe care il merita. Odata ajunsi aici, ei descopera un tinut peste care au trecut 1.300 de ani si in care lucrurile s-au schimbat de la ultima vizita pe care au facut-o aici.
Cu siguranta, cei patru nu au o misiune foarte usoara, avand in vedere faptul ca printul este inchis, iar ei nu stiu unde este locul in care este tinut.

Si, dupa ce toate acestea vor fi rezolvate, mai au o problema: ei se intreaba in permanenta cum vor ajunge din nou acasa?...

Stiai ca...


  • Initial, filmul trebuia sa fie lansat in 2007, dar problemele tehnice i-au impiedicat pe producatori sa-si duca planul la bun sfarsit.

  • Ben Barnes inca juca in "The History Boys" cand a primit oferta de a-l interpreta pe Printul Caspian.

  • Actorul Warwick Davis a portretizat personajele Reepicheep si Glimfeather in productiile realizate de BBC: "Prince Caspian and the Voyage of the Dawn Treader", in 1989, si "The Silver Chair", in 1990.

  • In timpul filmarilor, Georgie Henley, cea care a interpretat rolul lui Lucy, a pierdut doi dinti de lapte. De aceea, a fost nevoie de vizita la stomatolog pentru a masca acest "defect trecator".

  • Daca descrierea te-a convis, trebuie sa stii ca acest film poate fi vizionat in cinematografele din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara etc., in perioada 20-26 iunie 2008.
    Vizionare placuta!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod