Clipe de neuitat de Paste, alaturi de cei dragi

Poate cea mai importanta sarbatoare a crestinatatii, Pastele marcheaza inceputul unei noi vieti si, inclusiv din acest motiv, trebuie sa-l sarbatorim impreuna cu familia, intr-o atmosfera cat mai relaxata si mai destinsa. Imaginatia ta ar trebui lasata libera, iar o masa festiva poate avea loc unde si cand considerati ca v-ati simti cel mai bine. Daca vremea este frumoasa, puteti incerca inclusiv sa iesiti la picnic. Ar fi mediul optim pentru nelipsita "vanatoare" de oua de ciocolata...

Nu am spus ca acest picnic va suplini cina traditionala, pe care probabil ca o vom lua cu totii. Este vorba doar despre o evadare din banalul cotidian; aceasta, daca vremea va fi de partea noastra.
Nu-ti face prea multe pregatiri, nu este necesar ca meniul sa fie unul somptuos. Implica-i in actiune pe cei mici, care vor fi foarte bucurosi sa-si pregateasca fiecare micul sau bagaj; oua de ciocolata pentru a avea ce "vana" in iarba si, daca doreste, doua-trei jucarii.

Dupa cum spuneam, nu este necesar ca meniul sa fie prea complex. Aperitive, o pulpa de miel impanata cu usturoi din belsug, gratarul si carbunii, cateva casolete pentru salata si, eventual, traditionala paine in forma de cruce. Pe acestea din urma le pregatesti din timp si le tii la congelator, pana cand vor fi servite.

Intre altele, nu uita ca este primavatra...
iar fructele si legumele de sezon nu ar trebui sa lipseasca. In timp ce femeile pregatesc salatele si asaza masa, barbatii se ocupa de gratar. Nu uitati sa ascundeti ouale de ciocolata! Toti participantii la picnic ar trebui sa se implice in aceasta activitate, pentru ca toti va trebui sa cautati apoi. Actiunea aceasta nu trebuie facuta neaparat "in momentul X", ci este bine sa fie mai degraba ceva spontan.

Fiecare copil va primi un numar fix de oua (sa zicem, cate trei), pe care va avea misiunea sa le ascunda. In prealabil, stabiliti un perimetru in care sa fie ascunse acestea; va trebui sa fie destul de vast pentru ca operatiunea de cautare sa nu-si piarda sensul, dar in acelasi timp sa poata fi supravegheat de adulti.


In ceea ce priveste desertul, poate este bine ca pasca si cozonacul sa ramana acasa, fiind inlocuite de fructe de sezon, ouale de ciocolata (pe care le veti gasi!) si tot felul de fursecuri si prajiturele de casa. Pentru fructe, poti lua frisca si pregati un delicios desert asortat.

Daca tot sunteti la iarba verde, iar Sarbatorile Pascale semnifica revenirea la viata si un nou inceput, de ce n-ati planta un copacel? In cazul in care va decideti astfel, luati cu voi un puiet si, cu ajutorul vostru, cei mici il vor planta. Nu e deloc dificil, dar cat de mult inseamna...

In aceeasi nota, ii puteti trimite pe cei mici sa culeaga flori; ceva-ceva trebuie sa fie, fie chiar si simpaticii "bumbisori", asemanatori margaretelor.
Copilasii vor fi mai mult decat incantati sa le adune. La sfarsitul zilei, veti avea cu totii satisfactia unei binemeritate iesiri din rutina, iar aerul curat si tare al primaverii va va stimula buna dispozitie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod