Cine ne reprezinta la Cannes?

S-au decernat Oscarurile... si Premiile Bafta... si dupa s-au linistit apele, a venit randul altui eveniment important in lumea filmului. Festivalul de Film de la Cannes care se va desfasura intre 12 - 23 mai a ajuns la cea de-a 57-a editie, iar Romania este reprezentata prin trei regizori. Cine sunt oamenii de film din Romania care reusesc sa ne duca numele la cel mai prestigios eveniment european dedicat filmului?

Corneliu Porumboiu, cel mai tanar regizor roman care va merge la Cannes si fiul arbitrului de fotbal Adrian Porumboiu, va reprezenta UNATC-ul la sectiunea Cinefondation.
Pelicula de scurtmetraj cu care va intra in concurs se numeste "Calatorie la oras", si este povestea unui invatator care incearca sa-si "utileze" locul de munca cu un calculator si un wc. Corneliu Porumboiu a mai regizat scurt metraje precum "Grafitti", in 2000, sau "Love Sorry" in 2001.

Catalin Mitulescu, un alt absolvent UNATC a regizat scurt-metraje, spoturi comerciale si videoclipuri si a mai participat la Cannes in 2001 cu "17 Minutes Late" si in 2002 cu "Bucuresti - Wien ". Juriul prezidat de regizorul rus Nikita Mihalkov va decide daca scurt-metrajul "Trafic", selectionat pentru aceasta sectiune, merita sau nu distinctia Festivalului.
Catalin Mitulescu, la doi ani dupa ce a terminat facultatea, a inceput sa regizeze scurt-metraje.

Alina Teodorescu va particicipa la Cannes cu documentarul "Paraiso", film in care regizoarea surprinde momente inedite din viata de zi cu zi a cubanezilor si despre muzica lor. Alina Teodorescu a mai regizat si alte documentare (2001 - "Euthymia", 2002 - "Faithful in Small Things"), filme de fictiune (Imagetrouble, 1995 si Sudaka, 1991). Documentarul de 90 de minute, "Paraiso", va rula si la Festivalul TIFF de la Cluj.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod