Cei mai bogati barbati de la Hollywood

Revista Forbes i-a desemnat pe cei mai bogati barbati de la Hollywood analizand veniturilor obtinute in ultimele 12 luni de producatori, actori, scenaristi, muzicieni si personalitati de televiziune si prin discutii ulterioare cu diverse surse de la Hollywood, informeaza Mediafax.
Revista Forbes i-a desemnat pe cei mai bogati barbati de la Hollywood  analizand veniturilor obtinute in ultimele 12 luni de producatori, actori, scenaristi, muzicieni si personalitati de televiziune si prin discutii ulterioare cu diverse surse de la Hollywood, informeaza Mediafax.

Probabil ca, la primul impuls, iti vine in minte ca "rolul" de cel mai bogat barbat din Cetatea Filmului este "interpretat" de un actor. Nimic mai gresit, pentru ca fericitul posesor al coronitei, in acest caz, este George Lucas. Producator, regizor si scriitor, Lucas a fost suficient de destept ca, in 1977, sa pastreze franciza "Razboiul Stelelor", in momentul in care nimeni nu dadea doi bani pe ea.

Din acel moment, contul producatorului a inceput sa se umfle considerabil, fapt care este valabil si astazi.
In continuare, Lucas primeste drepturi considerabile de la compania de jucarii Hasbo, ceea ce inseamna ca averea lui se mareste cu 170 de milioane de dolari pe an. Aceasta este suma pe care a incasat-o in perioada iunie 2008 - iunie 2009.

Acelasi Lucas a fost implicat, anul trecut, in proiectul "Indiana Jones si regatul craniului de cristal" (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull), unde a facut echipa cu ocupantul locului 2 in topul Forbes, Steven Spielberg. Detinator a trei premii Oscar, pentru pelicule ca "Salvati soldatul Ryan" si "Lista lui Schindler", Spielberg este mai bogat, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 150 de milioane de dolari.

Trebuie adaugat ca cea mai recenta poveste a lui Indiana Jones i-a ajutat financiar si pe ceilalti pioni implicati in proiect.
Astfel, Paramount Pictures a ajuns la un acord cu echipa, in urma caruia toti cei implicati in proiect primesc un procent din incasari. Pelicula, primita la inceput cu scepticism de critici, a reusit sa obtina incasari de 787 milioane de dolari, in toata lumea, lucru resimtit si in conturile membrilor din echipa de productie. Unul dintre acestia a fost chiar Harrison Ford care, desi a primit o suma considerabila, nu s-a clasat decat pe locul 11 in acest top, din cauza faptului ca in ultima vreme nu prea a mai facut nimic.

Locul 3 a fost adjudecat tot de un personaj care lucreaza in spatele camerelor de luat vederi. Este vorba despre Jerry Bruckheimer, cel care si-a pus amprenta pe serialele de succes "CSI", "The Amazing Race" si "Cu sange rece/ Cold Case".
Bruckheimer a incasat anul trecut nu mai putin de 100 de milioane de dolari.

Iata ca a venit vremea sa descoperim si un actor in aceasta lista a milionarilor de la Hollywood. Este vorba despre nimeni altul decat actorul de comedie, Jerry Seinfeld, care a adunat intr-un an 85 de milioane de dolari. Drepturile de autor ale serialului care-i poarta numele si care a debutat acum 10 ani, dar si reclamele pentru compania Microsoft, sunt "vinovate" pentru acest castig.

80 de milioane de dolari inseamna locul 5. Acesta este ocupat de protejatul lui Oprah, psihologul Phil McGraw. El a reusit sa puna bazele unui adevarat imperiu media, care cuprinde talkshow-uri, carti, emisiuni de televiziune si conferintele la care participa.


Pe locurile urmatoare in topul Forbes s-au clasat Simon Cowell, producator muzical si membru in juriul emisiunii "American Idol", producatorul de televiziune Dick Wolf si cineastul Tyler Perry, cu venituri de 75 de milioane de dolari fiecare.

Ultimele doua pozitii le-au revenit celebrului rocker Bruce Springsteen si animatorului de radio si televiziune Howard Stern, cu venituri de 70 de milioane de dolari fiecare, obtinute in perioada iunie 2008 - iunie 2009.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod