"Ce-ar fi daca m-as intoarce in timp...

... pentru a-l cunoaste pe adolescentul care era atunci si a-l impiedica sa aprinda aceasta tigara blestemata?".
... pentru a-l cunoaste pe adolescentul care era atunci si a-l impiedica sa aprinda aceasta tigara blestemata?". Aceasta este una dintre dorintele care au dus la publicarea romanului "Vei fi acolo". Cel care si-a spus aceste cuvinte, la un moment dat in viata lui, a fost chiar autorul cartii, Guillaume Musso.

Despre autor...


Se prezinta simplu: "Guillaume Musso, nascut la Antibes, romancier". Inca de la varsta de zece ani a fost sigur ca va scrie si el romane. Mama lui, bibliotecara, i-a trezit gustul pentru literatura, hranindu-l cu "Proust la biberon".

La varsta de 19 ani Musso a plecat in SUA, unde a petrecut cateva luni, indragostindu-se de New York.
Pentru a-si finanta calatoria a lucrat ca vanzator de inghetata intr-un parc de distractii, a spalat camioane si a locuit cu muncitori de diferite nationalitati. A invatat multe lucruri in acea perioada si s-a intors in Franta plin de idei pentru romanele sale. Dupa ce si-a luat diploma in stiinte economice la Universitatea din Nice, a fost timp de zece ani profesor de economie si stiinte sociale.

De vorba cu Guillaume Musso...


Pentru a intelege mai bine subiectul cartii "Vei fi acolo" si pentru a-l cunoaste indeaproape pe autor, l-am rugat sa ne raspunda la cateva intrebari, in exclusivitate pentru Eva.ro. Iata ce ne-a povestit...

Inteleg ca subiectul cartii este inspirat de o intamplare adevarata din viata dumneavoastra. Ne puteti povesti acest moment, facand in acelasi timp o paralela cu ceea se intampla in carte?

Tatal meu este un fumator inrait care a inceput sa fumeze de la varsta de 14 ani. Acum cativa ani a fost diagnosticat cu o tumoare a gatului.
Am fost foarte afectat de acest lucru si am regretat ca a inceput sa fumeze atat de tanar. Mi-am spus ca, daca nu ar fi aprins prima tigara, nimic din toate acestea nu s-ar fi intamplat. Atunci am inceput sa visez: ce-ar fi daca m-as putea intoarce in timp pentru a-l cunoaste pe adolescentul care era atunci si a-l impiedica sa aprinda aceasta tigara blestemata... ?

Cum ati putea descrie, in cateva cuvinte, cartea "Vei fi acolo"?

Am plecat de la o intrebare foarte simpla: "Daca ni s-ar da sansa de a ne intoarce in trecut, ce am schimba in viata noastra?" Aceasta e intrebarea cu care se confrunta Elliott, un medic tanar plin de idealuri, atunci cand un batran apare pe neasteptate in viata lui, pretinzand ca este chiar el, peste treizeci de ani! Aceasta dublura a lui, mai in varsta, afirma ca ii cunoaste viitorul. Intrezarindu-si viitorul, Elliott isi pune in cap sa isi schimbe destinul...
Ceea ce m-a interesat a fost sa pun fata in fata un om cu el insusi, la doua varste ale vietii sale. Unul are experienta, celalalt are tineretea, unul are stiinta, celalalt are indemanarea, unul vrea sa isi salveze fiica, celalalt vrea sa salveze femeia pe care o iubeste... Din aceasta confruntare se vor naste unitatea si veridicitatea acestui om.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mirela pe 1 Iul 2010, 11:21
    Carte foarte buna pt vacanta

    Am citit Vei fi acolo? in 2 zile. E greu sa o lasi din mana si are atatea intorsaturi pana la final... F. buna pentru weekend sau vacante.

    0
    0

  • ANETA FLOCA pe 27 Iun 2010, 00:54
    cartea ...si de ce nu scriitorul

    o carte buna scrisa de un om deosebit

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod