Bucurestiul, capitala europeana a circului

In perioada 17-29 iunie 2008, la Bucuresti, are loc Festivalul International de Arta a Circului. Anul acesta, se inregistreaza o premiera in acest domeniu, fiind prima editie a acestui tip de manifestare.

In perioada 17-29 iunie 2008, la Bucuresti, are loc Festivalul International de Arta a Circului. Anul acesta, se inregistreaza o premiera in acest domeniu, fiind prima editie a acestui tip de manifestare.

Pentru a sustine ideea, este important de mentionat faptul ca va exista o competitie intre spectacolele pregatite de fiecare tara participanta, nu asa cum se intampla, de obicei, la festivalurile de circ, unde are loc o competitie intre numere de circ.

Ca si numar de participanti, la Bucuresti vor veni patru echipe europene de circ, carora li se va adauga echipa circului de stat Globus. Locatiile spectacolelor vor fi diferite, fiecare dintre participanti avand cate un "sediu central".

Cele cinci spatii special amenajate pentru acest eveniment vor fi amplasate in parcurile bucurestene: Parcul Titan, Parcul Drumul Taberei, Parcul Tineretului, Parcul Izvor si Parcul Circului.

Si, pentru ca mentionam mai sus faptul ca vor participa mai multe tari europene la acest festival, in continuare vei putea afla cate ceva despre fiecare dintre ele, dar si unde le vei putea urmari.

Circul Medrano

Acesta va putea fi urmarit in parcului Drumul Taberei, tot incepand de marti pana duminica (17-22 iunie), de la orele 11.00 si 19.00.

Povestea Circului Medrano pleaca de la povestea unei mari familii de artisti, iar totul a inceput inca din 1873. Piero Casartelli, impreuna cu fiul sau, Umberto, si sotia acestuia, Rosina Gerardi, au pus bazele acestui circ.

Incepand cu anul 1958, familia Casartelli a cucerit noi teritorii: Spania, Turcia, Bulgaria si Israel.

Anul 1972 este anul dezvoltarii: Familia Casartelli debuteaza cu numele de Circul Medrano, un mare circ, cu o mare gradina zoologica: o gorila imensa, elefanti, cai, zebre, camile, un rinocer alb si o girafa.

Circul Medrano este renumit pentru numarul mare de spectatori prezenti la fiecare spectacol si pentru palmaresul impresionant care contine premiile castigate de-a lungul timpului, datorita dresurilor de animale.

 Circul National Ungar


Spectacolul membrilor acestui circ va putea fi urmarit de marti pana duminica (17-22 iunie), in fiecare zi, de la ora 11.00 si 19.00, in parcul Titan.

Te intrebi care este istoria acestui circ? Ei bine, iata raspunsul!

Totul a inceput in anul 1821, in Brandenburg, Germania, unde s-a montat Circul Richter, un circ din lemn, dupa cum se poate citi in arhiva orasului.

Traditia familiei Richter consta in dresuri de elefanti si acrobatii pe cai, care, de-a lungul timpului, i-a adus consacrarea pe plan mondial.

Fata directorului german Rentz, Carola, care provenea dintr-o familie cu traditie in industria circului din Germania, s-a casatorit cu Richter Jozsef, in anul 1972. Cuplul are doi copii, Florian, castigatorul "Clownului de Argint", in 2004, si a "Clownului de Aur", in 2008, si Jocika, un foarte talentat tenisman.

Primul turneu artistic al celor de la Circul National Ungar a avut loc in anul 1995, sub conducerea lui Richter Jozsef.

Circul Rusesc pe gheata


Programul realizat de aceasta echipa poate fi vizionat in parcul Tineretului, dupa acelasi program.

Despre Circul Rusesc pe gheata se poate spune ca inglobeaza o sinteza a mai multor stiluri de circ, patinaj artistic si coregrafie.

Arta traditionala, cunoscuta tuturor celor din echipa inca din copilarie, este completata cu ritmuri si culori noi.

Aparitia in numerele clasice de circ, gheata si patinele sunt, intr-adevar, mai dificile pentru artist, insa, in acelasi timp, dau greutate si calitate spectacolului.

Istoria acestui gen de circ porneste de acum 40 de ani, iar ansamblul de acum este format din profesionisti foarte tineri.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristi pe 18 Sep 2009, 23:21
    naspa

    e cel mai naspa cic pe care l-am vazut vreodata....plus ca cost si 30 lei,,e mai mult un spectacol pt copii.

    0
    0

  • gicu pe 25 Mai 2009, 09:06
    pt erika

    pacat ca ai lipsit de la scoala

    0
    0

  • erika pe 30 Apr 2009, 14:15
    cangur

    misto superb frumos circ dal amplasat prost hai sa va spun azi am fost la circu medrano si ghici ce mi sa-n tamplT MI-A CAZUT GHIZDANU SUB CIRC SUB CIRC ERA APA SI AVEAM MP 3 SI TELEFONUL GHICI NICI UNA NU MAI MERGE

    0
    0

  • DICA EDUARD pe 24 Apr 2009, 22:52
    TARE

    ESTE FOARTE TARE ACESR CIRC

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod