Au vrut sa fie mame si au reusit! Indiferent de pret...

Act de curaj sau iresponsabilitate? Cum ti se pare?
Act de curaj sau iresponsabilitate? Cum ti se pare? Plecand de la povestea tinerei Victoria Lacatus din Craiova care, la cele 240 kg pe care le cantareste, a reusit sa aduca pe lume o fetita perfect sanatoasa (dupa primele analize) si ajungand la Printesa Lia de Romania sau la profesoara Adriana Iliescu, femei trecute bine de prima tinerete, care au adus pe lume un copil in ciuda varstei lor, observam ca dorinta de a deveni mama depaseste orice obstacol.


Privind in istorie, observam ca numarul femeilor care au adus pe lume copii in circumstante mai multe decat ciudate, este foarte mare. Cea mai tanara mama, cea mai scunda mama, mama cu cel mai mic copil sau mama care a nascut doi copii la interval de... 41 de ani, sunt numai o parte dintre exemplele pe care le vom discuta in ceea ce urmeaza.

 

Nu conteaza greutatea


240 de kilograme, 25 de ani acestea sunt coordonatele Victoriei Lacatus, tanara care a nascut ieri o fetita de 2900 de grame. Cand a ramas insarcinata cantarea 140 de kilograme, fapt care i-a speriat pana si pe medici, mentionand ca este primul caz de acest gen intalnit in cariera lor. In ciuda prognosticului rezervat, lucrurile au iesit bine.

In acest moment, tanara si micuta ei se afla la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde se recupereaza. Femeia a fost adusa in Bucuresti de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, unde fusese internata in urma cu cateva saptamani. Motivul a fost legat tot de greutatea ei, intrucat masa din sala de operatii de la spitalul craiovean nu poate sa sustina mai mult de 170 de kilograme.  

Lia Lambrino, sotia Printului Paul de Romania, a nascut un baietel, la varsta de 57 de ani. Carol Ferdinand al Romaniei, caci acesta este numele baietelului care a venit pe lume pe 11 ianuarie, a avut 2200 grame si 47 de cm la nastere.

16 ianuarie 2005, o zi aparent obisnuita, care s-a transformat intr-una de Record Mondial, pentru ca atunci profesoara Adriana Iliescu o nastea pe Eliza-Maria. Nimic neobisnuit pana aici... Neobisnuitul apare in momentul in care aflam ca "tanara mamica" are nu mai putin decat... 67 de ani. Eliza-Maria, un prichindel care la nastere a avut 1400 de grame, a implinit acum cateva saptamani 5 ani.

Nu conteaza varsta


Din categoria celor mai varstnice mame din lume face parte si indianca Rajo Devi Lohan. 40 de ani a incercat sa ramana insarcinata, dar incercarile nu au avut niciun succes pana la varsta de... 70 de ani. In urma unor tratamente de fertilizare, femeia a adus pe lume o fetita, Naveen Lohan, in noiembire 2008, surclasand-o pe conationala noastra Adriana Iliescu. Ambitia celor doi parinti, ea 70 de ani, el 72 de ani, nu se opreste aici. Cei doi intentioneaza sa aiba si un fiu, iar medicul care s-a ocupat de sarcina, declara in 2008, ca in doi ani femeia poate sa ramana din nou insarcinata. Asadar, a cam venit vremea.

Aveau doua fete si cinci nepoti, dar isi doreau si un baiat. Este vorba despre Omkari Panwar, de 70 de ani, si de sotul acesteia Charan Singh Panwar, de 77 de ani, care, dupa ce si-au vandut toata averea - cateva vite - si au ipotecat pamantul, au recurs la Fertilizare in Vitro. Rezultatul: gemeni... un baiat si o fata, nascuti in 2008. A meritat. "Tratamentul m-a costat o avere, dar nasterea unui fiu face ca totul sa merite. Pot muri un om fericit si un tata mandru", a declarat fericitul tatic.

19 Februarie 2010
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geo_2010 pe 26 Mar 2010, 11:27
    nu judeca daca vrei sa nu fii judecat

    sigur ca atunci cand nu suntem noi direct implicati in problema respectiva ne este usor sa judecam. cine ne da insa acest drept? cine suntem noi de fapt sa-i judecam pe altii?doar dumnezeu ne va judeca pe fiecare atunci cand ne va veni randul. despre dorinta de a avea copii se poate vorbi mult. eu le admir sincer pe femeile care indura uneori chinuri adevarate pentru e deveni mame.intamplator am o cunostinta care trece prin aceste traume repetate. a pierdut 3 sau sarcini,nu mai stiu exact dar e dispusa sa incerce orice pentru a avea un copil. mai bine sa nu jedecam pentru ca nu vom sti niciodata ce se ascunde cu adevarat in sufletul acestor femei .

    1
    0

  • ssamara20 pe 6 Mar 2010, 16:46
    ...

    in toate imaginile nu cred ca se potriveste cazul printului de romania si sotiei sale, mi se par foarte normali in comparatie cu celelalte cazuri, cred ca nu este un pacat sa ai un copil dar totusi exista si un Dumnezeu care a lasat niste reguli, pacat ca tot mai putini sunt aceeia care fac diferenta intre normal si natural

    0
    0

  • UrsuletPanda pe 4 Mar 2010, 13:32
    Le inteleg,dar nu s'au gandit indeajuns !!!

    E mama la 70 de ani . peste 10 ani moare...si ramane bietul copil fara mama la o varsta foarte frageda.cred ca la asta nu s'au gandit...

    0
    0

  • cristina pe 22 Feb 2010, 20:23
    E greu sa judeci!

    Se pare ca dorinta de a fi mama nu cunoaste limite. Cine poate spune ca, in aceleasi conditii, nu ar alege la fel?!

    0
    0

  • stef pe 22 Feb 2010, 07:53
    Copii

    Aceste persoane nu se pot numi mame deoarece au preferat sa chinuie un ghemotoc de om si sa-si satisfaca curiozitatea de a fi numita mama sau de a aparea la stiti in nici un caz nu s-au gandit la binele acelor mici fiinte.Eu una nu sunt de acord.Ai trecut de varsta potrivita du-te si infiaza daca iti doresti cu adevarat un copil!

    0
    1

  • FLORIAS pe 21 Feb 2010, 02:18
    MAMEEE ????

    " IARTA_I DOAMNE CACI NU STIU CE FAC !!! "

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod