Alexandra Ungureanu isi doreste un chiuahua

Am plecat la intalnirea cu Alexandra cu o singura intrebare in gand:cine este de fapt Alexandra Ungureanu? Cum este si ce alte pasiuni arein afara de muzica?

Si am aflat. Nu o vazusem decat in poze, si o auzisem pe albumul celorde la "Sistem", dar inca de la prima vedere mi-a lasat impresia unei fetetimide. Sa fi fost de vina mana mult prea calda pe care mi-a intins-o sauprivirea pe care parca ii era teama sa o ridice atunci cand am inceput savorbim? Insa discutia care a urmat mi-a confirmat timiditatea ei. Ba chiarsi ea spune ca este timida, "daca nu as fi fost asa si as fi avut maimult tupeu poate ca as fi fost mult mai sus in lumea muzicii acum". Insaam descoperit ca este o fata ambitioasa, cu o mare vointa si putere demunca si, asa cum spune ea, "foarte bine recuperabila dupa esec".

Si-a etalat talentul muzical inca de pe la 6 ani cand singurii careo urmareau erau parintii sai. "Am fost descoperita de parinti cantandin baie sau prin casa, apoi m-au dus la profesori care le-au confirmattalentul meu." De atunci au inceput lectiile de canto, pian si chitara sidrumurile repetate la Bucuresti.
Participari la concursurile existenteatunci, colaborarea cu Dinu Giurgiu timp de cinci ani in care a scos6 piese, apoi Mamaia'98, cand s-a simtit foarte mica si lipsita deexperienta.

Dezamagita de tot ce se intampla in lumea muzicii si pentru ca veneaubacul si admiterea, Alexandra a facut o pauza de doi ani. A dat admitereala Studiile Economice in limbi straine din cadul Academiei de StudiiEconomice Bucuresti. Prefera Iasul, dar cum "la Bucuresti se da oraexacta" si drumul catre succesul in muzica tot aici era, a ales capitala.

Si inca o dezamagire. Credea ca doar distanta era cea care statuse incalea sucesului ei, dar nu a fost asa. "Lucrurile nu s-au rezolvat de lasine si aproape ca voiam sa ma las de muzica." A urmat insa intalnireacu Marius Moga, la Festivalul Mamaia 2001. Ea apare alaturi de cei dela 'UNU in piesele "Am gresit putin" si "Lumea viseaza", iar Mariusa compus o piesa pentru ea, "Make This Love Come True", care i-a adussucces saptamana trecuta la televoting-ul pentru Eurovision.
Lucreazasi alaturi de cei de la Holograf, avand un duet cu Dan Bitman la piesa"Dragostea mea".

"Cand am succes ma gandesc la etapa urmatoare", spune ea, si nu estefoarte multumita de succesul avut cu cateva zile in urma. Crede ca nua dat tot ce se putea mai ales din pricina atmosferei tensionate dinculise. Si este sigura ca Nicola va pleca mai departe sa reprezinteRomania la Eurovison, asa ca sambata nu se va gandi decat cum sa cantecat mai bine.

Pentru ca mereu a trebuit sa cante in fata unui juriu, nu a pus mareaccent pe comunicarea cu publicul. Insa de un an, de cand face backingvocal pentru Paula Seling, a invat ca aceasta comunicare este foarteimportanta.

Originala din Onesti, in Bucuresti sta singura si si-ar dori foarte multun catelus chiuahua, insa nu ar avea acum destul timp pentru el. Nuare un iubit si nici nu a intalnit marea dragoste pentru ca la ea"este intai ratiunea si apoi sclipirea aceea". Iar atunci cand se vaindragosti, isi va dori pe cineva care sa o inteleaga, sa o respecte,cu care sa comunice.
Nu-i place viata de noapte, dar in timpul pe careil mai are liber iese cu colegii de facultate (care se mandresc cu ea)sau cu cei de la studio la "o bere care este de fapt un suc".

Este foarte precauta si exigenta cu ea, se intelege foarte bine cuparintii care au sustinut-o tot timpul atat moral cat si financiar siinca asteapta ca cineva sa o ia de mana de acolo din "patratica" ei undesta cuminte si sa o urce pe scena. Parintii sunt si cei mai mari criticiai ei, dar o si simt mereu. "Dupa ce m-au vazut sambata la televizor,si-au dat seama ca nu sunt prea bine. Duminica dimineata n-au sunat simi-au spus sa ma uit pe geam. Erau acolo. Au stat cateva ore cu mine,mi-au ridicat moralul, apoi au plecat la Onesti".

Se imbraca asa cum simte pe moment, iar pana acum credea ca stilulsport este cel ce i se potriveste, dar de cand canta alaturi de Paula aobservat ca si stilul ceva mai elegant ii vine bine. Nu scoate niciodatadin geanta o iconita de lemn pe care a primit-o de la mama ei si, caorice Capricorn, atunci cand pleaca undeva ia mult mai multe lucruridecat ii sunt necesare.

Gateste rar, insa de sarbatori face minuni alaturi de mama ei.
Ii iesefoarte gustos pestele preparat in orice fel, dar si cu prajiturile sepoate lauda. Insa le prepara pentru altii pentru ca ea tine la dieta. Iarpentru a fi intr-o forma cat mai buna, incearca sa-si gaseasca mereutimp pentru sala.

Aculta muzica, Shanaia Twain fiind oarecum idolul ei, citeste GarciaMarquez si este pasionata de internet, mai nou corespondand cufanii. Crede ca nu se va schimba, va ramane mereu aceeasi si crede incontinuare ca "daca as fi fost putin mai tupeista, as fi stiut sa profitin cateva ocazii".
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • catalina pe 16 Nov 2010, 03:22
    buna alexandra....

    ....esti un om minunat,o voce ce imi incanta sufletul,o tanara ce isi urmeaza calea, sa nu ti para rau ca nu esti un pic mai ,,tupeista,, pt ca timiditatea ascunde o mare calitate iar cu timpul ai ,,sa strangi roadele,,... te admir f mult si iti doresc sa continui sa fii fericita alaturi de cei dragi! (ma declar fan....dar asta i alta ,,poveste,,).

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod